zamknij

Zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Najlepsza na zimne dni
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: iStockZimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru

Składniki

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml soku jabłkowego 100%
  • 1 kg marchwi
  • 3 jabłka
  • 2 szalotki
  • 1 włoszczyzna
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki masła klarowanego
  •  sól i pieprz
  •  kolendra
0
0

Z włoszczyzny ugotuj szybki bulion. Na maśle przesmaż drobno pokrojoną szalotkę, dodaj marchew pokrojoną w kostkę i smaż przez chwilę. Dodaj pokrojony imbir. Po chwili dolej bulion i gotuj warzywa do miękkości. Następnie zmiksuj całość na krem, dodaj sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszą strukturę). Jabłka obierz, pokrój i przesmaż na maśle. Zupę posyp cząstkami jabłek i kilkoma listkami świeżej kolendry.

 

Autor: Andrzej Polan

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mniam, pychotka wyszła

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix