zamknij

Zupa minestrone

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoska zupa
Ugotowałem to!29
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa minestrone
Autor: StockFood/AgencjaFree Zupa minestrone

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g białej kapusty
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół pora
  • pół cukinii
  • 1 marchew
  • 200 g młodych ziemniaków
  • 100 g fasolki konserwowej
  • 100 g szynki Pancetty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • ok. 800 ml bulionu warzywnego
  • 3 pomidory
  • szczypta szafranu
  • szczypta suszonego oregano
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki
  •  Świeżo starty parmezan
0
20

 

Sposób przygotowania:

  • Obraną cebulę posiekaj drobno. Tak samo posiekaj czosnek
  • Kapustę pozbaw głąba a resztę posiekaj drobno
  • Tak samo posiekaj seler naciowy, pora, cukinię, marchew i fasolkę
  • Opłucz ziemniaki w wodzie
  • Pokrój Pancettę drobno
  • Rozgrzej oliwę w garnku, wrzuć kolejno Pancettę, cebulę, czosnek i zamieszaj
  • Następnie dodaj ziemniaki, kapustę, seler, marchew, pora, i zamieszaj
  • Dodaj fasolkę i przecier pomidorowy
  • Smaż chwilę i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i duś przez 15 minut
  • Natnij pomidory przy rdzeniu a następnie sparz we wrzątku, obierz ze skórek i usuń miąższ. Następnie pokrój drobno
  • Dodaj do zupy pokrojoną cukinię i pomidory
  • Dopraw szafranem, oregano, solą i pieprzem
  • Gotuj jeszcze 10 minut
  • Na koniec dodaj natkę pietruszki
  • Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

czyli kapuśniak

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      prawdziwy kapuśniak robi się jednak na kiszonej kapuście ...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Rewelacja!!!Polecam. Pechota!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              tvnpix