zamknij

Zupa rybna

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z dodatkiem aromatycznego estragonu. Palce lizać!
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa rybna
Autor: kulinarni.pl/3tv Zupa rybna Grzegorza Łapanowskiego

Składniki

  • kilka głów lub ogonów ulubionych ryb
  • 1 tuszka  ulubionej ryby
  • 1 włoszczyzna bez kapusty
  • 2 kieliszki białego wytrawnego wina
  • małe opakowanie śmietany 36%
  • mała garść suszonych borowików
  • sól do smaku
  • pieprz  do smaku
  • odrobina  estragonu do smaku
0
25

Sposób przygotowania:

Na głowach i ogonach z dodatkiem włoszczyzny i grzybów oraz wina ugotuj bulion. Po ok. 50 minutach przecedź wywar, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę i mięso z ryb. Posyp świeżym estragonem.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy to grzybowa czy rybna zupa?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      można ją podać z uszkami kapustą i grzyby

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wyglada apetycznie, od dawna mam smka na zupe rybna.gogo

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Kocham Pana, Panie Grzegorz Łapanowski i zabieram do domu :-) serdecznie pozdrawiam, Justyna

              P.S Zupa pycha!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ja_szuwarek

                  Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...
                      • rozwiń

                      Dokładnie...ja również wykorzystuje tyle składników ile się da,aby nie marnować a tym bardziej kiedy te warzywa zostają z wywaru i przeszły smakiem i zapachem więc wrzucamy do zupy...smak lepszy i doprawić łatwiej :) Pozdrawiam

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Kaczka pływaczka Przepis 30

                          Kaczka pływaczka

                          Kaczka i ziemniaki na słodko

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                          Przepis 21

                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                          Klasyka na twoim stole

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          tvnpix