zamknij

Zupa rybna

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z dodatkiem aromatycznego estragonu. Palce lizać!
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa rybna
Autor: kulinarni.pl/3tv Zupa rybna Grzegorza Łapanowskiego

Składniki

  • kilka głów lub ogonów ulubionych ryb
  • 1 tuszka  ulubionej ryby
  • 1 włoszczyzna bez kapusty
  • 2 kieliszki białego wytrawnego wina
  • małe opakowanie śmietany 36%
  • mała garść suszonych borowików
  • sól do smaku
  • pieprz  do smaku
  • odrobina  estragonu do smaku
0
25

Sposób przygotowania:

Na głowach i ogonach z dodatkiem włoszczyzny i grzybów oraz wina ugotuj bulion. Po ok. 50 minutach przecedź wywar, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj śmietanę i mięso z ryb. Posyp świeżym estragonem.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy to grzybowa czy rybna zupa?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      można ją podać z uszkami kapustą i grzyby

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wyglada apetycznie, od dawna mam smka na zupe rybna.gogo

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Kocham Pana, Panie Grzegorz Łapanowski i zabieram do domu :-) serdecznie pozdrawiam, Justyna

              P.S Zupa pycha!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ja_szuwarek

                  Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Wygląda pysznie, lecz zastanawiam się co się stało produktami użytymi na wywar? Rozumiem, że głowa, skóra, ości do kosza. Ale warzywa też? Oj, dusza moja cierpi widząc namawianie do takiego marnotrawstwa...
                      • rozwiń

                      Dokładnie...ja również wykorzystuje tyle składników ile się da,aby nie marnować a tym bardziej kiedy te warzywa zostają z wywaru i przeszły smakiem i zapachem więc wrzucamy do zupy...smak lepszy i doprawić łatwiej :) Pozdrawiam

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                          Kotleciki z brzoskwiniami

                          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                          Champion cyklistów Przepis 15

                          Champion cyklistów

                          Niebanalna szarlotka

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                          Przepis 1016

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                          Najprostszy przepis na domową pizzę

                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

                          Burgery z musztardą i boczkiem

                          W klimacie amerykańskiego baru

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 29

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Kaczka pływaczka Przepis 30

                          Kaczka pływaczka

                          Kaczka i ziemniaki na słodko

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          tvnpix