zamknij

Zupa z dorsza

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zupa rybna to najzdrowsza zupa, jaką możesz sobie wymarzyć
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Zupa z dorsza

Składniki

  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 ziarenka  ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża cebula
  • 0,5 kg filetów z dorsza
  • 1 natka pietruszki
0
11

Sposób przygotowania:

Obraną cebulę pokrój w piórka i zeszklij na patelni z posiekanym czosnkiem. Filety rybne umyj i pokrój w większą kostkę. W garnku zagotuj wywar warzywny, dodaj rybę, cebulę, czosnek oraz przyprawy. Gotuj ok. 15 minut, po czym dokładnie przecedź zupę.

Na patelni rozgrzej masło, posyp mąką i przesmaż. Podlej szklanką zupy. Tak przygotowaną zasmażką zagęść zupę. Dodaj ugotowane wcześniej kawałki ryby. Miseczkę z zupą udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ugotuję i ocenię

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      barbara_winnicka

      Nieapetycznie wygląda.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Ja bym poradził,żeby zrobić tę zupę jak ogórkową tylko przed końcem wrzucić dorsza i zabielić śmietaną i jest o wiele lepsza. Ja tak robię. Chomik

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Bardzo smaczna zupa, polacam

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  zdecydowanie zupa jest beż zasmażki

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      f_iga99

                      spróbuję... mimo tego iż za rybą nie przepadam

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          mozna zrobic z inna rybą ??

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              a na zdjeciu zupa jest bez zasmażki!!!!!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

                                  Burgery z musztardą i boczkiem

                                  W klimacie amerykańskiego baru

                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                  Tatar ze śledzia
                                  Przepis 13

                                  Tatar ze śledzia

                                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                  Kotlety mielone na ostro

                                  Nowa wersja znanego dania

                                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                  Corpus delicti końca lata

                                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 16

                                  Deser z mrożonych truskawek

                                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                                  Orzechowy gangster z Bronxu

                                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                                  tvnpix