zamknij

Zupa z papryki i cukinii

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
z gruszkami
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsZupa z papryki z gruszkami i cukinią

Składniki

  • 5 żółtych papryk
  • 2 gruszki
  • 1-2 cebule
  • 50 g masła
  • 1 zielona papryka ostra
  • 2 cukinie
  • dowolne przyprawy
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Paprykę żółtą upiecz w piekarniku na złoty kolor, obierz ze skóry i zmiksuj.
  • Cukinię pokrój w cienkie plasterki i przesmaż krótko na maśle z cebulą. Przesmażoną dodaj do kremu z papryki. Paprykę zieloną ostrą pozbądź nasion i białych wewnętrznych włókien, pokrój w drobną kostkę i dodaj do kremu. Całość zmiksuj i podgrzej.
  • Gruszkę zetrzyj na tarce na cienkie paski i posyp po zupie.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix