zamknij

Najlepsza wołowina na świecie

Ciekawostka

Słyszeliście kiedyś o wołowinie wagyu?
Najlepsza wołowina na świecie
Wołowina z restauracji "Butchery&Wine" | Autor: Jacek Szymczak

Wołowina Wagyu to najdroższa wołowina na świecie. Pochodzi ze specjalnej rasy krów Wagyu hodowanych w okolicach japońskiego miasta Kobe. Surowe charakteryzuje się marmurkowatym szlaczkiem tłuszczu, który równomiernie pokrywa mięso. Tłuszczyk ten w trakcie gotowania wytapia się i nadaje wołowinie niezwykłego smaku.

Krowy Wagyu karmione są paszą składającą się między innymi ze zbóż, ziemniaków, ryżu i roślin strączkowych - wszystkie składniki pochodzić muszą z ekologicznych upraw, gdzie nie wykorzystuje się pestycydów. Poza tym, bydłu podaje się codziennie starannie skomponowaną mieszankę witaminową, a także... piwo, w celu zaostrzenia krowiego apetytu.

Zobacz, jak soczystego steka medium rare przyrządza szef kuchni "Butchery&Wine"

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
1komentarz

Zobacz również

Podróżnik kulinarny na rybach
News 40

Podróżnik kulinarny na rybach

Dowiedz się gdzie kupować i jakie ryby wybierać, aby mięso było smaczne!

Michel Moran o swojej wigilii
News 78

Michel Moran o swojej wigilii

On jest Francuzem, a jego żona - Polką. Jak wyglądają ich święta?

Jak wybrać szampana na sylwestra?
Porada 30

Jak wybrać szampana na sylwestra?

Zobacz, co radzi redaktor naczelny "Magazynu Wino"

Podróżnik kulinarny - cieszyńskie przysmaki
News 370

Podróżnik kulinarny - cieszyńskie przysmaki

Poznaj przepis na ciasteczka imbirowe i inne regionalne pyszności ze Śląska Cieszyńskiego!

Podróżnik kulinarny - wielkie pączkowanie
News 10

Podróżnik kulinarny - wielkie pączkowanie

Maciej Nowak na tropie pączków

Podróżnik kulinarny - pierogi z żubra
News 170

Podróżnik kulinarny - pierogi z żubra

Jak smakują pierogi z żubra? Sprawdź!

Co zrobić, żeby nie przytyć?
News 21

Co zrobić, żeby nie przytyć?

Basia Ritz ma swoje sposoby!

Jak otworzyć wino musujące?
Porada 765

Jak otworzyć wino musujące?

Mistrz Polski sommelierów pokazuje, jak to zrobić!

tvnpix