zamknij
Biszkopty w pomarańczy Biszkopty w pomarańczy

Temat Inspiracji

Biszkopty lekkie jak piórko

Tych ciast nigdy nie będziesz miał dość.

Biszkopt kakaowy z owocową masąPrzepis

Biszkopt kakaowy z owocową masą

Biszkopty w pomarańczyPrzepis

Biszkopty w pomarańczy

Serowo biszkoptowy przekładaniecPrzepis

Serowo biszkoptowy przekładaniec

Biszkopt z owocamiPrzepis

Biszkopt z owocami

Biszkopt z rabarbaremPrzepis

Biszkopt z rabarbarem

Irlandzki biszkopt z whisky Przepis

Irlandzki biszkopt z whisky

Ciasto biszkoptowe z musem bakaliowymPrzepis

Ciasto biszkoptowe z musem bakaliowym

Biały tort MalibuPrzepis

Biały tort Malibu

Biszkopt z ananasemPrzepis

Biszkopt z ananasem

Biszkopty w pomarańczy

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Wyborny pomysł na orzeźwiający deser
Ugotowałem to!45
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiszkopty w pomarańczy

Składniki

  • 1/2 szklanki  mąki pszennej
  • 4 ekologiczne pomarańcze
  • 1 szklanka cukru
  • 6 jajek
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
0
21

Sposób przygotowania:

  • Mąkę przesiej do miski, utrzyj jajka z cukrem w mikserze, dodawaj stopniowo mąkę z cynamonem, cały czas mieszając.
  • Zetrzyj skórkę z jednej pomarańczy i dodaj ją wraz z sokiem (3-4 łyżki) do masy, po czym dokładnie wymieszaj.
  • Trzy pozostałe pomarańcze przetnij na pół, wydrąż, osusz papierem kuchennym.
  • Wlej masę do łupinek pomarańczy i wstaw na ok. 25-30 minut do rozgrzanego piekarnika.
  • Podawaj posypane cynamonem.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Piekłam i nie wyszło jak na zdjęciach :( Biszkopt opadł a skórka zmiękła i pozaginała się...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jaka temperatura?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Aziu

          brzmi i wygląda świetnie, tylko po co ten proszek do pieczenia... dobry biszkopt zawsze piekę bez proszku. Wystarczy odpowiednio ubita piana z białek.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              pannamadzia
              pannamadzia

              Brzmi apetycznie, a do tego tak świetnie podane!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a co z miąższem z pozostałych pomarańczy. może dało by się jakoś w tych "babeczkach" przemycić, bez zakalca?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                      Biszkopty w pomarańczy Biszkopty w pomarańczy

                      Zobacz więcej z Inspiracji

                      Biszkopty lekkie jak piórko

                      Tych ciast nigdy nie będziesz miał dość.

                      Biszkopt kakaowy z owocową masąPrzepis

                      Biszkopt kakaowy z owocową masą

                      Biszkopty w pomarańczyPrzepis

                      Biszkopty w pomarańczy

                      Serowo biszkoptowy przekładaniecPrzepis

                      Serowo biszkoptowy przekładaniec

                      Biszkopt z owocamiPrzepis

                      Biszkopt z owocami

                      Biszkopt z rabarbaremPrzepis

                      Biszkopt z rabarbarem

                      Irlandzki biszkopt z whisky Przepis

                      Irlandzki biszkopt z whisky

                      Ciasto biszkoptowe z musem bakaliowymPrzepis

                      Ciasto biszkoptowe z musem bakaliowym

                      Biały tort MalibuPrzepis

                      Biały tort Malibu

                      Biszkopt z ananasemPrzepis

                      Biszkopt z ananasem

                      Zobacz również

                      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                      Pomidorki z karmelem i lodami

                      Deserowa wersja pomidora

                      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                      Kopytka Piotra Kucharskiego

                      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                      Orzechowy gangster z Bronxu

                      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                      Babka ziemniaczana Przepis 27117

                      Babka ziemniaczana

                      Podlaski specjał

                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                      Przepis 22

                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                      Podany na delikatnym puree

                      Corpus delicti końca lata Przepis 211

                      Corpus delicti końca lata

                      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                      Zupa tajska Kasi Klich
                      Przepis 14

                      Zupa tajska Kasi Klich

                      Ogień w gardle!

                      tvnpix