zamknij
Brownie Brownie

Temat Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia angielska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
martyna97
Autor przepisu:
"martyna97" inspiruje!
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: martyna97Brownie

Składniki

  • 200g czekolady gorzkiej
  • 120g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 90g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
0
6

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę i masło rozpuść.
  • Dodaj jajka i wymieszaj.
  • Następnie przesiej mąkę, dodaj cukier i sól i połącz z masą czekoladową.
  • Foremkę o wymiarach 18x18 wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto.
  • Włóż je do piekarnika uprzednio nagrzanego do 170* i piecz ok. 30-40 min. Patyczek wbity w ciasto powinien być wilgotny, ale nie powinien być zbytnio oblepiony okruchami ciasta. Uważaj też, aby nie piec go za długo, bo je 'przesuszucie' i nie będzie już miało struktury typowej dla brownie. Smacznego! :)

 

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis beznadziejny

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Chciałam bardzo podziękować za przepis, wyszło idealne brownie!:-) mieszkam w Irlandii od 12 nas i tu to ciasto jadłam po raz pierwszy,wyszło takie samo, jak znam na codzień:-) musiałam troszkę dłużej piec, ale tak jak napisałaś trzeba sprawdzać patyczkiem... Opadlo trochę przy sprawdzaniu, ale taka jest uroda brownie-Niebo w gębie!!:-)... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pysznie czekoladowe brownie, zawsze kupuję gotowe na tygodniu amerykańskim w Lidlu, jest super, musze też zrobić sama :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie wyszedl mi :(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Dlaczego w tym nie ma proszku do pieczenia. Mi wgl nie urosło.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      bo ma byc bardzo cienkie

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                          Brownie Brownie

                          Zobacz więcej z Inspiracji

                          Brownie - ciemna strona deserów

                          Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

                          Piwne browniePrzepis

                          Piwne brownie

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          Brownie z malinamiPrzepis

                          Brownie z malinami

                          Lekkie brownie migdałowePrzepis

                          Lekkie brownie migdałowe

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

                          Brownie z gorzkiej czekolady

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          Zobacz również

                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                          Sarna w wielkim mieście

                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                          Takie ciasto rozweseli każdego

                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                          Burgery z musztardą i boczkiem

                          W klimacie amerykańskiego baru

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                          Kopytka Piotra Kucharskiego

                          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          tvnpix