zamknij
Brownie Brownie

Temat Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia angielska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
martyna97
Autor przepisu:
"martyna97" inspiruje!
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: martyna97Brownie

Składniki

  • 200g czekolady gorzkiej
  • 120g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 90g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
0
6

Sposób przygotowania:

  • Czekoladę i masło rozpuść.
  • Dodaj jajka i wymieszaj.
  • Następnie przesiej mąkę, dodaj cukier i sól i połącz z masą czekoladową.
  • Foremkę o wymiarach 18x18 wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto.
  • Włóż je do piekarnika uprzednio nagrzanego do 170* i piecz ok. 30-40 min. Patyczek wbity w ciasto powinien być wilgotny, ale nie powinien być zbytnio oblepiony okruchami ciasta. Uważaj też, aby nie piec go za długo, bo je 'przesuszucie' i nie będzie już miało struktury typowej dla brownie. Smacznego! :)

 

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis beznadziejny

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Chciałam bardzo podziękować za przepis, wyszło idealne brownie!:-) mieszkam w Irlandii od 12 nas i tu to ciasto jadłam po raz pierwszy,wyszło takie samo, jak znam na codzień:-) musiałam troszkę dłużej piec, ale tak jak napisałaś trzeba sprawdzać patyczkiem... Opadlo trochę przy sprawdzaniu, ale taka jest uroda brownie-Niebo w gębie!!:-)... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pysznie czekoladowe brownie, zawsze kupuję gotowe na tygodniu amerykańskim w Lidlu, jest super, musze też zrobić sama :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie wyszedl mi :(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Dlaczego w tym nie ma proszku do pieczenia. Mi wgl nie urosło.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      bo ma byc bardzo cienkie

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                          Brownie Brownie

                          Zobacz więcej z Inspiracji

                          Brownie - ciemna strona deserów

                          Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

                          Piwne browniePrzepis

                          Piwne brownie

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          Brownie z malinamiPrzepis

                          Brownie z malinami

                          Lekkie brownie migdałowePrzepis

                          Lekkie brownie migdałowe

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

                          Brownie z gorzkiej czekolady

                          BrowniePrzepis

                          Brownie

                          Zobacz również

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          Champion cyklistów Przepis 16

                          Champion cyklistów

                          Niebanalna szarlotka

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                          Efektowne i proste danie

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          tvnpix