zamknij
Brownie Brownie

Temat Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Czekoladowa przekąska
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Made with LoveBrownie

Składniki

  • 3 dkg drożdży
  • 15 dkg mąki
  • 10 dkg masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka  cukru waniliowego
  • 3-4  twarde jabłka
  • 3 łyżki  masła (do nadzienia)
  • 4 łyżki  cukru (do nadziewane)
  • 10 dkg rodzynek
  • cynamon do posypania
0
1

Sposób przygotowania:

  • Drożdże mieszaj z łyżką ciepłej (nie gorącej wody) w kubeczku
  • Na stolnicy usyp kopczyk z mąki, cukru wanilinowego i szczypty soli
  • Dodaj masło (dobrze je pociąć na drobne kawałki po wrzuceniu – ułatwia to zagniatanie ciasta), jajo, drożdże
  • Energicznie zagnieć, aż uzyskasz gładką elastyczną masę (w przypadku trudności możesz podsypać trochę mąką)
  • Ciasto dziel na dwie części (minimalnie różne), większą ugnieć w okrągłej, wysmarowanej masłem brytfance, również po bokach
  • W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier i mieszaj aż się rozpuści i delikatnie zarumieni, następnie wrzuć rodzynki
  • Odstaw do przestygnięcia
  • Jabłka obrane ze skórki krój w kostkę lub plasterki (ja używam dużego ostrza do plasterków na tarce) i ułóż na cieście
  • Zalej masłem z rodzynkami i posyp cynamonem
  • Na wierzch ułóż rozwałkowaną resztę ciasta
  • Jeśli zostało ci ciasto możesz powycinać kwiatki, listki, gwiazdki i poukładać na wierzchu (lekko dociskając)
  • Piecz w  temperaturze 180 stopni, aż urośnie i się zarumieni, a zapach wypełni całe mieszkanie

 

* Przepis od Made with Love- organizatora Urban Market


Urban Market - sobota 20.04.2013 w 1500m2, ul. Solec 18 >>> Sprawdź szczegóły

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Brownie Brownie

Zobacz więcej z Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix