zamknij
Brownie z malinami Brownie z malinami

Temat Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinami

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
I konfiturą z płatków róży
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Anna Urbańska/SPOT PoznańBrownie z malinami i konfiturą z płatków róży

Składniki

  • 110 g niesolonego masła + odrobina do wysmarowania formy
  • 150 g ciemnej 70% czekolady
  • 60 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • 50 g ciemnego cukru trzcinowego
  • 250 g malin
  • pół słoiczka konfitury z płatków róży
0
0

Sposób przygotowania:

Składniki na okrągłą formę 20cm

  • Nagrzej piekarnik do 180'C, kratkę do pieczenia umieść w 1/3 wysokości od góry. Nasmaruj formę  masłem.
  • Rozpuść masło w rondelku na małym ogniu, wkrusz czekoladę, dokładnie wymieszaj. Gdy się połączą odstaw by przestygły.
  • W misce wymieszaj biały cukier, mąkę, sól i jajka.
  • Do mieszaniny czekolady z masłem dodaj cukier trzcinowy. Wymieszaj i dodaj do ciasta. Ponownie wymieszaj.
  • Przelej całość do formy, wygładź wierzch. Dodaj maliny lekko zanurzając je w cieście i łyżeczką płatki konfitury.
  • Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut. Ciasto najlepiej jeść schłodzone.

Możesz udekorować świeżymi płatkami róży.

 

Przepis był realizowany w ramach warsztatów „Słodycze na lato” organizowanego przez Akademię SPOT w Poznaniu.

Prowadzący warsztaty: Anna Urbańska - pasjonatka gotowania i pieczenia, szukająca nowych smaków i nietypowych rozwiązań kulinarnych.  Od 2009 roku prowadzi blogwww.teatrgotowania.blox.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Brownie z malinami Brownie z malinami

Zobacz więcej z Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix