zamknij
Piwne brownie Piwne brownie

Temat Inspiracji

Brownie - ciemna strona deserów

Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

Piwne browniePrzepis

Piwne brownie

BrowniePrzepis

Brownie

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z malinamiPrzepis

Brownie z malinami

Lekkie brownie migdałowePrzepis

Lekkie brownie migdałowe

BrowniePrzepis

Brownie

Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

Brownie z gorzkiej czekolady

BrowniePrzepis

Brownie

Piwne brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Czekolada górą!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janka Pomianowska - piankablog.plPiwne brownie

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 125 g mąki
  • 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
  •  szczypta soli
  • 4 jajka
  • szklanka miodowego piwa
  • 100 g ciemnego cukru
  • łyżeczka rozpuszczalnej kawy
  • garść orzechów laskowych
0
4

Sposób przygotowania:

  • Masło, kawę i czekoladę rozpuść na malutkim ogniu
  • Dodaj piwo, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia
  • W dużej misce ubij na puszystą masę jajka z cukrem
  • W drugiej misce wymieszaj suche składniki
  • Delikatnie połącz masę piwno-czekoladową z jajkami, następnie z suchymi składnikami. Przelej do kwadratowej foremki i piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
  • Ciasto powinno się ściąć, ale nadal być wilgotne
Piwne brownie
Autor: Janka Pomianowska - piankablog.pl Piwne brownie

Autor: Janka Pomianowska - piankablog.pl

Autorka bierze udział w akcji "warszawski Smak" 06 lipca w La Playa w Warszawie. Sprawdź szczegóły.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

świetny przepis, ciasto pięknie pachnie, polecam!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Piwne brownie Piwne brownie

      Zobacz więcej z Inspiracji

      Brownie - ciemna strona deserów

      Brownie to ciasto znane na całym świecie. Jest świetnym dodatkiem do codziennej kawy. Brownie jest ciemne, gęste i bardzo czekoladowe. Trudno mu się oprzeć.

      Piwne browniePrzepis

      Piwne brownie

      BrowniePrzepis

      Brownie

      BrowniePrzepis

      Brownie

      Brownie z malinamiPrzepis

      Brownie z malinami

      Lekkie brownie migdałowePrzepis

      Lekkie brownie migdałowe

      BrowniePrzepis

      Brownie

      Brownie z gorzkiej czekoladyPrzepis

      Brownie z gorzkiej czekolady

      BrowniePrzepis

      Brownie

      Zobacz również

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix