zamknij
Cynamonowo-migdałowe gwiazdki Cynamonowo-migdałowe gwiazdki

Temat Inspiracji

Chudość wychodzi z mody. Zaszalej!

Żyjemy w czasach, w których kanony piękna wyznaczają skrajnie szczupłe modelki. Kreatorzy mody wolą ubierać chude dziewczyny, bo łatwiej na nich upinać szalone kreacje. Ale nie zapominajmy, że wysokie i wiotkie modelki s...

Ptysie selerowo-jabłkowePrzepis

Ptysie selerowo-jabłkowe

Magda Gessler o kulcie chudości
News

Magda Gessler o kulcie chudości

Cynamonowo-migdałowe gwiazdkiPrzepis

Cynamonowo-migdałowe gwiazdki

Ślimaki z ciasta francuskiego
Przepis

Ślimaki z ciasta francuskiego

Cynamonowo-migdałowe gwiazdki

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne bezglutenowe ciasteczka
Ugotowałem to!18
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSCynamonowo-migdałowe gwiazdki

Składniki

  • 400 g migdałów mielonych ze skórką
  • 3 białka
  • 250g cukru
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 opakowanie białego lukru do dekoracji
0
4

Sposób przygotowania:

Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier, cukier waniliowy, cynamon, i zmielone migdały. Uformuj kulkę, posypując ją mąką, by się nie kleiła do rąk. Stolnicę również podsyp mąką i rozwałkuj ciasto na placek, z którego foremką możesz wycinać gwiazdki i przenosić je na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 155-160 stopni i piecz gwiazdki ok. 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, gdy lekko przestygną, polukruj.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przygotowania przed świętami już ruszyły, dziś robiłam podobne ciasteczka cynamonowo-waniliowe (wg ,kuchni Lidla,), wyszły pyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Czy ktoś z Was miał problem z rozwałkowaniem ciasta? Zrobiłam wszystko wg przepisu, a tak mi się kleiło, że dość długo musiałam się cackać w odklejanie kółek (o gwiazdkach nie było mowy, ramiona zostawały na stole). Dodam jeszcze, że posypałam sporo mąki na ciasto.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          To przepis dla każdego naprawdę polecam !!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              to coś dla wszyskich co mają głowe w chmurach.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Bardzo fajny przepis polecam na prawdę .

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      szagwi
                      szagwi

                      Witam, ja przy wałkowaniu podsypuję cukrem pudrem zamiast mąką, wtedy ciastka są całkiem bez mączne i naprawdę pyszne :) piekę krócej - 15min. I może zamiast lukru piana z białek i cukru?:)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          mąki nie trzeba? bo zgłupiałam hehe

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              wwwilovebakepl

                              przepis na pewno wypróbuję :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                  Cynamonowo-migdałowe gwiazdki Cynamonowo-migdałowe gwiazdki

                                  Zobacz więcej z Inspiracji

                                  Chudość wychodzi z mody. Zaszalej!

                                  Żyjemy w czasach, w których kanony piękna wyznaczają skrajnie szczupłe modelki. Kreatorzy mody wolą ubierać chude dziewczyny, bo łatwiej na nich upinać szalone kreacje. Ale nie zapominajmy, że wysokie i wiotkie modelki s...

                                  Ptysie selerowo-jabłkowePrzepis

                                  Ptysie selerowo-jabłkowe

                                  Magda Gessler o kulcie chudości
                                  News

                                  Magda Gessler o kulcie chudości

                                  Cynamonowo-migdałowe gwiazdkiPrzepis

                                  Cynamonowo-migdałowe gwiazdki

                                  Ślimaki z ciasta francuskiego
                                  Przepis

                                  Ślimaki z ciasta francuskiego

                                  Zobacz również

                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                                  Przepis 1017

                                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                                  Najprostszy przepis na domową pizzę

                                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                  Chrupiące płatki owsiane

                                  Pyszne i proste śniadanie

                                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                                  Kotleciki z brzoskwiniami

                                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                  Przepis 22

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                  Podany na delikatnym puree

                                  Puszyste ego Przepis 14

                                  Puszyste ego

                                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                                  Orzechowy gangster z Bronxu

                                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                                  tvnpix