zamknij
Okoń morski w folii Okoń morski w folii

Temat Inspiracji

Czar Wigilii powraca w nowej formie

Drugi Dzień Świąt może stać się idealnym momentem na gotowanie wspólnego posiłku z rodziną  – niech czar Wigilii powróci w nowej formie. Przetestuj nasze przepisy!

Markizy orzechowePrzepis

Markizy orzechowe

Barszcz czerwony z pasztecikamiPrzepis

Barszcz czerwony z pasztecikami

Wigilijny barszczyk z uszkamiPrzepis

Wigilijny barszczyk z uszkami

Bigos staropolskiPrzepis

Bigos staropolski

Okoń morski w foliiPrzepis

Okoń morski w folii

Okoń morski w folii

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Duża ryba to dużo zdrowia. Spróbuj nowy przepis!
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 4 labraksy (okonie morskie)
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • garść świeżych ziół
  • do smaku sól i pieprz
0
6

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180C. Umyj ryby pod bieżącą wodą, a następnie osusz. Natrzyj od wewnątrz i z zewnątrz solą i pieprzem. Pokrój cytrynę i czosnek w cienkie plasterki. Wytnij z folii aluminiowej 4 duże prostokąty i posmaruj każdy masłem. Ułóż po jednej rybie na każdym prostokącie. Napełnij wnętrze każdej ryby plastrami cytryny, czosnkiem i ziołami. Zawiń każdą porcję szczelnie w folię i tak przygotowane wstaw do piekarnika na ok. 25 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Okoń morski w folii Okoń morski w folii

Zobacz więcej z Inspiracji

Czar Wigilii powraca w nowej formie

Drugi Dzień Świąt może stać się idealnym momentem na gotowanie wspólnego posiłku z rodziną  – niech czar Wigilii powróci w nowej formie. Przetestuj nasze przepisy!

Markizy orzechowePrzepis

Markizy orzechowe

Barszcz czerwony z pasztecikamiPrzepis

Barszcz czerwony z pasztecikami

Wigilijny barszczyk z uszkamiPrzepis

Wigilijny barszczyk z uszkami

Bigos staropolskiPrzepis

Bigos staropolski

Okoń morski w foliiPrzepis

Okoń morski w folii

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix