zamknij
Gulasz z dorsza i pomidorów Gulasz z dorsza i pomidorów

Temat Inspiracji

Dieta na stres

Zestresowani? Na ratunek przychodzą prowadzące program "Szczypta smaku" w TVN Style, które doskonale wiedzą, co jeść w stresujących sytuacjach. Jesteś ciekaw, co mają do zaproponowania?

Nie zajadaj stresów
Porada

Nie zajadaj stresów

Łosoś pod ziołową pierzynkąPrzepis

Łosoś pod ziołową pierzynką

Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

Gulasz z dorsza i pomidorów

Dukka z kuminem i orzechami laskowymiPrzepis

Dukka z kuminem i orzechami laskowymi

Chleb orzechowy Przepis

Chleb orzechowy

Gulasz z dorsza i pomidorów

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Lubicie takie połączenie? Jest pyszne!
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz z dorsza

Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 2 marchewki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 pietruszki
  • 2-3 listki laurowe
  • 5 kuleczek ziela angielskiego
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 200 ml dobrego białego wina
  • 1 l  wody
  • 2 łyżki  oliwy
0
13

Sposób przygotowania:

Cebule drobno poszatkuj, przysmaż w rondlu, dodając po 2-3 minutach obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchewkę i pietruszkę umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do rondla. Smaż na oliwie, mieszając. Na koniec do warzyw dodaj pokrojone w cienkie plasterki łodygi selera naciowego  oraz liść laurowy i ziele angielskie. Do rondla wlej także wino i duś chwilę, dodaj puszkę pomidorów, posiekaną natkę i tymianek. Do rondla wlej wodę, przypraw solą i pieprzem, duś ok. 10-15 min na średnim ogniu. Dorsza w całości włóż do gulaszu, garnek przykryj pokrywką i duś jeszcze kilka minut, aż dorsz "dojdzie". Następnie delikatnie pomieszaj cały gulasz, dzieląc dorsza na mniejsze kawałki. Wlej do talerzy. Ewentualnie posyp pietruszką.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a mi wyszło słabo, za rzadkie i za mało wyraziste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Trzeba umieć

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobre danie

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              fajny przepis, robiłem go juz nie raz, wszystkim smakuje. Dodaję jeszcze pieczywo czosnkowe

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Wino , wino ale jakie białe , czerwone , wytrawne czy pół słodkie ?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Wyrażnie jest napisane 200 ml białego wina!!!!!!!!!A poza tym jak ktoś troszkę gotuje to wiadomo ,że słodkie z gwinta , a wytrawne do potraw.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                          Gulasz z dorsza i pomidorów Gulasz z dorsza i pomidorów

                          Zobacz więcej z Inspiracji

                          Dieta na stres

                          Zestresowani? Na ratunek przychodzą prowadzące program "Szczypta smaku" w TVN Style, które doskonale wiedzą, co jeść w stresujących sytuacjach. Jesteś ciekaw, co mają do zaproponowania?

                          Nie zajadaj stresów
                          Porada

                          Nie zajadaj stresów

                          Łosoś pod ziołową pierzynkąPrzepis

                          Łosoś pod ziołową pierzynką

                          Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

                          Gulasz z dorsza i pomidorów

                          Dukka z kuminem i orzechami laskowymiPrzepis

                          Dukka z kuminem i orzechami laskowymi

                          Chleb orzechowy Przepis

                          Chleb orzechowy

                          Zobacz również

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                          Efektowne i proste danie

                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                          Babka ziemniaczana

                          Podlaski specjał

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                          Kotleciki z brzoskwiniami

                          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Harira by Joseph Seeletso
                          Przepis 61

                          Harira by Joseph Seeletso

                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                          tvnpix