zamknij
Serowe fondue Serowe fondue

Temat Inspiracji

Integrująca przekąska

Fondue jest doskonałym urozmaiceniem każdego spotkania towarzyskiego. Pasuje też do długich, romantycznych wieczorów. Wiedzieliście, że to tradycyjne danie kuchni szwajcarskiej.

Serowe fonduePrzepis

Serowe fondue

Czekoladowe fonduePrzepis

Czekoladowe fondue

Serowe fondue

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na spotkanie z przyjaciółmi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSerowe founde

Składniki

  • 8 niedużych marchewek
  • 1/2 selera
  • 1 cukinie
  • 6-8 ziemniaków
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek bazylii
  • kilka różyczek brokuła (opcjonalnie)
  •  brukselka
  • 300 g sera ementaler
  • 300 g sera gruyere
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml wiśniówki
  • 1 ząbek czosnku
  •  czarny mielony pieprz
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
0
2

Sposób przygotowania:

  • Obierz warzywa, przyrządź je krótko na parze.
  • Sery zetrzyj na grubej tarce, posiekaj czosnek.
  • Odlej 4 łyżki wina i rozprowadź w nim mąkę ziemniaczaną.
  • Resztę wina wlej do garnka, wsypuj ser i powoli roztapiaj cały czas mieszając.
  • Rozprowadzoną w winie mąkę cały czas dodawaj do sera, dodawaj czosnek, wiśniówkę i pieprz cały czas mieszając.
  • Warzywa nabijaj na szpadki, maczaj w serze i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Serowe fondue Serowe fondue

Zobacz więcej z Inspiracji

Integrująca przekąska

Fondue jest doskonałym urozmaiceniem każdego spotkania towarzyskiego. Pasuje też do długich, romantycznych wieczorów. Wiedzieliście, że to tradycyjne danie kuchni szwajcarskiej.

Serowe fonduePrzepis

Serowe fondue

Czekoladowe fonduePrzepis

Czekoladowe fondue

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix