zamknij
Serowe fondue Serowe fondue

Temat Inspiracji

Integrująca przekąska

Fondue jest doskonałym urozmaiceniem każdego spotkania towarzyskiego. Pasuje też do długich, romantycznych wieczorów. Wiedzieliście, że to tradycyjne danie kuchni szwajcarskiej.

Serowe fonduePrzepis

Serowe fondue

Czekoladowe fonduePrzepis

Czekoladowe fondue

Serowe fondue

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na spotkanie z przyjaciółmi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSerowe founde

Składniki

  • 8 niedużych marchewek
  • 1/2 selera
  • 1 cukinie
  • 6-8 ziemniaków
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek bazylii
  • kilka różyczek brokuła (opcjonalnie)
  •  brukselka
  • 300 g sera ementaler
  • 300 g sera gruyere
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml wiśniówki
  • 1 ząbek czosnku
  •  czarny mielony pieprz
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
0
2

Sposób przygotowania:

  • Obierz warzywa, przyrządź je krótko na parze.
  • Sery zetrzyj na grubej tarce, posiekaj czosnek.
  • Odlej 4 łyżki wina i rozprowadź w nim mąkę ziemniaczaną.
  • Resztę wina wlej do garnka, wsypuj ser i powoli roztapiaj cały czas mieszając.
  • Rozprowadzoną w winie mąkę cały czas dodawaj do sera, dodawaj czosnek, wiśniówkę i pieprz cały czas mieszając.
  • Warzywa nabijaj na szpadki, maczaj w serze i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Serowe fondue Serowe fondue

Zobacz więcej z Inspiracji

Integrująca przekąska

Fondue jest doskonałym urozmaiceniem każdego spotkania towarzyskiego. Pasuje też do długich, romantycznych wieczorów. Wiedzieliście, że to tradycyjne danie kuchni szwajcarskiej.

Serowe fonduePrzepis

Serowe fondue

Czekoladowe fonduePrzepis

Czekoladowe fondue

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix