zamknij
Aromatyczny kurczak otulony boczkiem Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Temat Inspiracji

Kurczak tylko na ostro

Mamy ogromną przyjemność przedstawić wam kolejną gwiazdę, która z nami współpracuje. Już od dziś będziecie mogli czerpać inspirację z talentu i pasji świetnej Basi Ritz - zwyciężczyni pierwszej edycji programu „MasterChe...

Pikantne skrzydełka Basi Ritz
Przepis

Pikantne skrzydełka Basi Ritz

Azjatycka pasta
Przepis

Azjatycka pasta

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnymPrzepis

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak w parmezanowej paniercePrzepis

Kurczak w parmezanowej panierce

Sos ostry Przepis

Sos ostry

Kurczak z ziołowym farszemPrzepis

Kurczak z ziołowym farszem

Aromatyczny kurczak otulony boczkiemPrzepis

Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Przepis od "hercik17"
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: hercik17Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Składniki

  • 3 małe filety z kurczaka
  • oliwa do smażenia
  • krem balsamiczny
  • świeży koperek, tymianek lub szałwia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego lub świeżego
  • 1/2 szklanki wina białego
  • przyprawa do steków
  • 6 cienkich plasterków surowego boczku wędzonego
  • do smaku sól
0
2

Sposób przygotowania:

  • Filety umyj i pokrój na pół
  • Moje były naprawdę małe, więc wystarczyło przekroić je na 2 części. Filety oprósz tymiankiem, solą i przyprawą do steków. Odstaw na godzinę do lodówki
  • Każdy kawałek kurczaka owiń plasterkiem boczku. Do środka pod boczek wsuń gałązkę tymianku, koperku lub szałwii
  • Na patelni rozgrzej tyle oliwy, aby przykryła dno patelni
  • Smaż filety z każdej strony, aż się zrumienią. Wlej wino, potrząśnij patelnią i dodaj pokrojony w plasterki czosne
  • Gotujemy chwilę, aż wino odparuje
  • W międzyczasie przewróć filety na drugą stronę. Kiedy czosnek zacznie się rumienić oznacza to,że wino odparowało i nasze danie jest gotowe
  • Podajemy z ziemniakami lub ryżem. Świetnie komponuje się z kremem balsamicznym

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wyszło wyśmienicie! Pyszności, na pewno do przepisu wrócę. :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      Aromatyczny kurczak otulony boczkiem Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

      Zobacz więcej z Inspiracji

      Kurczak tylko na ostro

      Mamy ogromną przyjemność przedstawić wam kolejną gwiazdę, która z nami współpracuje. Już od dziś będziecie mogli czerpać inspirację z talentu i pasji świetnej Basi Ritz - zwyciężczyni pierwszej edycji programu „MasterChe...

      Pikantne skrzydełka Basi Ritz
      Przepis

      Pikantne skrzydełka Basi Ritz

      Azjatycka pasta
      Przepis

      Azjatycka pasta

      Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnymPrzepis

      Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnym

      Kurczak w parmezanowej paniercePrzepis

      Kurczak w parmezanowej panierce

      Sos ostry Przepis

      Sos ostry

      Kurczak z ziołowym farszemPrzepis

      Kurczak z ziołowym farszem

      Aromatyczny kurczak otulony boczkiemPrzepis

      Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      tvnpix