zamknij
Azjatycka pasta Azjatycka pasta

Temat Inspiracji

Kurczak tylko na ostro

Mamy ogromną przyjemność przedstawić wam kolejną gwiazdę, która z nami współpracuje. Już od dziś będziecie mogli czerpać inspirację z talentu i pasji świetnej Basi Ritz - zwyciężczyni pierwszej edycji programu „MasterChe...

Pikantne skrzydełka Basi Ritz
Przepis

Pikantne skrzydełka Basi Ritz

Azjatycka pasta
Przepis

Azjatycka pasta

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnymPrzepis

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak w parmezanowej paniercePrzepis

Kurczak w parmezanowej panierce

Sos ostry Przepis

Sos ostry

Kurczak z ziołowym farszemPrzepis

Kurczak z ziołowym farszem

Aromatyczny kurczak otulony boczkiemPrzepis

Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Azjatycka pasta

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z kurczakiem tworzy duet marzeń
Ugotowałem to!34
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
22komentarze
Azjatycka pasta
Autor: 3tv/ kulinarni.pl 3tv/ kulinarni.plAzjatycka pasta do kurczaka

Składniki

  • 10 g świeżego imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 chili
  • 150 ml wywaru z kury
  • 100 g masła z orzeszków ziemnych (peanut butter)
  • sól i pieprz  do smaku
0
50

Imbir i czosnek obrać i posiekać. Chili oczyścić z gniazd nasiennych i również posiekać. Wymieszać z wywarem i masłem.  Mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 30 sek. mieszając. Doprawić solą i pieprzem.

Zainspiruj nas

Komentarze (22)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wlasnie konczylismy robic ten przysmak,zona juz zapowiedziala ze na weekend powtoreczka :)pyyyyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jesli bede probowal takich smakolykow, to nigdy, przenigdy nie schudne.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Mniam!MniamMhhmm!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Super oby wiecej takich

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Ale pycha. Proste, pyszne i eleganckie. Tak jak cala kuchnia Basi. Ten sosik zostanie u mnie jako stala pozycja!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Prosto, zdrowo, smacznie, brawo P Basiu, jest P cudowna!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Moja rodzina uwielbia,,,'mmmmm:)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Juz na stale w jadlospisie, palce lizac,

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  oo dobry przepis w sam raz bo ostatki niedlugo

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      myslę ze to przez orzeszki, kiedys robilam cos podobnego i mialo podobną konsystencje. Fajnie smakuje z drobiem.

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                          Azjatycka pasta Azjatycka pasta

                                          Zobacz więcej z Inspiracji

                                          Kurczak tylko na ostro

                                          Mamy ogromną przyjemność przedstawić wam kolejną gwiazdę, która z nami współpracuje. Już od dziś będziecie mogli czerpać inspirację z talentu i pasji świetnej Basi Ritz - zwyciężczyni pierwszej edycji programu „MasterChe...

                                          Pikantne skrzydełka Basi Ritz
                                          Przepis

                                          Pikantne skrzydełka Basi Ritz

                                          Azjatycka pasta
                                          Przepis

                                          Azjatycka pasta

                                          Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnymPrzepis

                                          Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnym

                                          Kurczak w parmezanowej paniercePrzepis

                                          Kurczak w parmezanowej panierce

                                          Sos ostry Przepis

                                          Sos ostry

                                          Kurczak z ziołowym farszemPrzepis

                                          Kurczak z ziołowym farszem

                                          Aromatyczny kurczak otulony boczkiemPrzepis

                                          Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

                                          Zobacz również

                                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                          Babka ziemniaczana

                                          Podlaski specjał

                                          Przysmak młodości Przepis 137

                                          Przysmak młodości

                                          Kanapka idealna!

                                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                          Efektowne i proste danie

                                          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                                          Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                          Kotlety mielone na ostro

                                          Nowa wersja znanego dania

                                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                          Burgery z musztardą i boczkiem

                                          W klimacie amerykańskiego baru

                                          Ryba w curry Przepis 15

                                          Ryba w curry

                                          Indie na talerzu

                                          Tatar ze śledzia
                                          Przepis 13

                                          Tatar ze śledzia

                                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                          tvnpix