zamknij
Kurczak z ziołowym farszem Kurczak z ziołowym farszem

Temat Inspiracji

Kurczak tylko na ostro

Mamy ogromną przyjemność przedstawić wam kolejną gwiazdę, która z nami współpracuje. Już od dziś będziecie mogli czerpać inspirację z talentu i pasji świetnej Basi Ritz - zwyciężczyni pierwszej edycji programu „MasterChe...

Pikantne skrzydełka Basi Ritz
Przepis

Pikantne skrzydełka Basi Ritz

Azjatycka pasta
Przepis

Azjatycka pasta

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnymPrzepis

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak w parmezanowej paniercePrzepis

Kurczak w parmezanowej panierce

Sos ostry Przepis

Sos ostry

Kurczak z ziołowym farszemPrzepis

Kurczak z ziołowym farszem

Aromatyczny kurczak otulony boczkiemPrzepis

Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Kurczak z ziołowym farszem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
W aromatycznej marynacie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKurczak z ziołowym farszem

Składniki

  • około 1,5 kg kurczaka
  •  Farsz:
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżka rodzynek
  • 5-6 łyżek posiekanych mieszanych ziół
  • 1 rozduszony ząbek czosnku
  • 50 g tartego parmezanu
  •  Marynata:
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 rozduszony ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju
0
3

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka umyj i oczyść
  • Farsz: składniki farszu wymieszaj, wypełnij nim kurczaka. Następnie go zaszyj lub zwiąż nicią
  • Marynata: Wymieszaj ze sobą wszystkie przyprawy. Dodaj czosnek oraz olej. Dokładnie wymieszaj i natrzyj całego kurczaka z wierzchu
  • Wstaw do lodówki na 3-4 godziny
  • Piecz w rozgrzanym piekarniku około 60-70 min w temperaturze 180ºC
  • Często podlewaj wodą. Powstałym sosem polewaj kurczaka z wierzchu
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Kurczak z ziołowym farszem Kurczak z ziołowym farszem

Zobacz więcej z Inspiracji

Kurczak tylko na ostro

Mamy ogromną przyjemność przedstawić wam kolejną gwiazdę, która z nami współpracuje. Już od dziś będziecie mogli czerpać inspirację z talentu i pasji świetnej Basi Ritz - zwyciężczyni pierwszej edycji programu „MasterChe...

Pikantne skrzydełka Basi Ritz
Przepis

Pikantne skrzydełka Basi Ritz

Azjatycka pasta
Przepis

Azjatycka pasta

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnymPrzepis

Kurczak po chińsku na ostro w sosie słodko-kwaśnym

Kurczak w parmezanowej paniercePrzepis

Kurczak w parmezanowej panierce

Sos ostry Przepis

Sos ostry

Kurczak z ziołowym farszemPrzepis

Kurczak z ziołowym farszem

Aromatyczny kurczak otulony boczkiemPrzepis

Aromatyczny kurczak otulony boczkiem

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix