
Łosoś z grillowaną cebulą i awokado
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji

Składniki
- 320 g dzikiego łososia
- 1 awokado
- 1 cebula
- 8 pomidorw koktajlowych
- 80 g orzeszków pinii
- 40 g masła
- 4 łyżki oli o smaku pomarańczy
- 1 łyżka skórki z pomarańczy
- 3 łyżki owoców goji
- 200 g liści młodych sałat
- młody szpinak
- czerwona cykoria
- młoda sałata freeze
Sposób przygotowania:
- Łososia pokrój na mniejsze kawałki.
- Orzeszki pinii posiekaj i wymieszaj z masłem. Nałóż na kawałki ryby i zapiecz.
- Cebulę pokrój na plastry i grilluj z każdej strony. Awokado obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Skórki z pomarańczy sparz, rozdrobnij i dodaj do oliwy. Na końcu dodaj suszone owoce goji do oliwy pomarańczowej.
- Wszystkie składniki ułóż na talerzu i polej aromatyczną oliwą.
Dziki łosoś zapiekany w orzeszkach pini, młode sałaty, grillowana cebula, awokado pomidorki koktajlowe, oliwa z nutą pomarańczy - danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoodsRX hotel Westin
Opalarką opal kawałki łososia(1 z 4) Fot. Robert Słuszniak Zgrilluj cebule(2 z 4) Fot. Robert Słuszniak Ułóż sałatę na łososiu i cebuli(3 z 4) Fot. Robert Słuszniak Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods(4 z 4) Fot. Robert Słuszniak
Kucharze Michał Trukawka i Sebastian Kornacki z hotelu Westin w Warszawie zaproponowali wam ten przepis. Szukajcie ich na www.akademia-kulinarna.pl.
Komentarze (1)
Pycha!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie