zamknij
Łosoś z grillowaną cebulą i awokado Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Temat Inspiracji

Lekkie i eleganckie dania dietetyczne

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw oficjalnie celebruje nadejście wiosny wprowadzeniem nowego menu wiosennego opartego na synergii produktów. Menu SuperFoods jest lekkie i orzeźwiające.

Grillowana pierś z indyka Przepis

Grillowana pierś z indyka

Łosoś z grillowaną cebulą i awokadoPrzepis

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladąPrzepis

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladą

Jagody goji prosto z TybetuCiekawostka

Jagody goji prosto z Tybetu

Ekipa hotelu WestinNews

Ekipa hotelu Westin

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Autor przepisu:
Danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoods
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakDziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods

Składniki

  • 320 g dzikiego łososia
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 8 pomidorw koktajlowych
  • 80 g orzeszków pinii
  • 40 g masła
  • 4 łyżki oli o smaku pomarańczy
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy
  • 3 łyżki owoców goji
  • 200 g liści młodych sałat
  •  młody szpinak
  •  czerwona cykoria
  •  młoda sałata freeze
0
0

 

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój na mniejsze kawałki.
  • Orzeszki pinii posiekaj i wymieszaj z masłem. Nałóż na kawałki ryby i zapiecz.
  • Cebulę pokrój na plastry i grilluj z każdej strony. Awokado obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Skórki z pomarańczy sparz, rozdrobnij i dodaj do oliwy. Na końcu dodaj suszone owoce goji do oliwy pomarańczowej.
  • Wszystkie składniki ułóż na talerzu i polej aromatyczną oliwą.
Galeria foto (4)

Dziki łosoś zapiekany w orzeszkach pini, młode sałaty, grillowana cebula, awokado pomidorki koktajlowe, oliwa z nutą pomarańczy - danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoodsRX hotel Westin

  • Opalarką opal kawałki łososia
    Opalarką opal kawałki łososia(1 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Zgrilluj cebule
    Zgrilluj cebule(2 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Ułóż sałatę na łososiu i cebuli
    Ułóż sałatę na łososiu i cebuli(3 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods
    Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods(4 z 4) Fot. Robert Słuszniak

Kucharze Michał Trukawka i Sebastian Kornacki z hotelu Westin w Warszawie zaproponowali wam ten przepis. Szukajcie ich na www.akademia-kulinarna.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Łosoś z grillowaną cebulą i awokado Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Zobacz więcej z Inspiracji

Lekkie i eleganckie dania dietetyczne

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw oficjalnie celebruje nadejście wiosny wprowadzeniem nowego menu wiosennego opartego na synergii produktów. Menu SuperFoods jest lekkie i orzeźwiające.

Grillowana pierś z indyka Przepis

Grillowana pierś z indyka

Łosoś z grillowaną cebulą i awokadoPrzepis

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladąPrzepis

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladą

Jagody goji prosto z TybetuCiekawostka

Jagody goji prosto z Tybetu

Ekipa hotelu WestinNews

Ekipa hotelu Westin

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix