zamknij
Łosoś z grillowaną cebulą i awokado Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Temat Inspiracji

Lekkie i eleganckie dania dietetyczne

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw oficjalnie celebruje nadejście wiosny wprowadzeniem nowego menu wiosennego opartego na synergii produktów. Menu SuperFoods jest lekkie i orzeźwiające.

Grillowana pierś z indyka Przepis

Grillowana pierś z indyka

Łosoś z grillowaną cebulą i awokadoPrzepis

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladąPrzepis

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladą

Jagody goji prosto z TybetuCiekawostka

Jagody goji prosto z Tybetu

Ekipa hotelu WestinNews

Ekipa hotelu Westin

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Autor przepisu:
Danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoods
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Robert SłuszniakDziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods

Składniki

  • 320 g dzikiego łososia
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 8 pomidorw koktajlowych
  • 80 g orzeszków pinii
  • 40 g masła
  • 4 łyżki oli o smaku pomarańczy
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy
  • 3 łyżki owoców goji
  • 200 g liści młodych sałat
  •  młody szpinak
  •  czerwona cykoria
  •  młoda sałata freeze
0
0

 

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój na mniejsze kawałki.
  • Orzeszki pinii posiekaj i wymieszaj z masłem. Nałóż na kawałki ryby i zapiecz.
  • Cebulę pokrój na plastry i grilluj z każdej strony. Awokado obierz i pokrój na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Skórki z pomarańczy sparz, rozdrobnij i dodaj do oliwy. Na końcu dodaj suszone owoce goji do oliwy pomarańczowej.
  • Wszystkie składniki ułóż na talerzu i polej aromatyczną oliwą.
Galeria foto (4)

Dziki łosoś zapiekany w orzeszkach pini, młode sałaty, grillowana cebula, awokado pomidorki koktajlowe, oliwa z nutą pomarańczy - danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoodsRX hotel Westin

  • Opalarką opal kawałki łososia
    Opalarką opal kawałki łososia(1 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Zgrilluj cebule
    Zgrilluj cebule(2 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Ułóż sałatę na łososiu i cebuli
    Ułóż sałatę na łososiu i cebuli(3 z 4) Fot. Robert Słuszniak
  • Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods
    Dziki łosoś z nutą pomarańczy - Westin SuperFoods(4 z 4) Fot. Robert Słuszniak

Kucharze Michał Trukawka i Sebastian Kornacki z hotelu Westin w Warszawie zaproponowali wam ten przepis. Szukajcie ich na www.akademia-kulinarna.pl.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Łosoś z grillowaną cebulą i awokado Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Zobacz więcej z Inspiracji

Lekkie i eleganckie dania dietetyczne

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw oficjalnie celebruje nadejście wiosny wprowadzeniem nowego menu wiosennego opartego na synergii produktów. Menu SuperFoods jest lekkie i orzeźwiające.

Grillowana pierś z indyka Przepis

Grillowana pierś z indyka

Łosoś z grillowaną cebulą i awokadoPrzepis

Łosoś z grillowaną cebulą i awokado

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladąPrzepis

Pieczony burak z serem kozim i gorzką czekoladą

Jagody goji prosto z TybetuCiekawostka

Jagody goji prosto z Tybetu

Ekipa hotelu WestinNews

Ekipa hotelu Westin

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix