zamknij
Barszcz czerwony Ani Starmach Barszcz czerwony Ani Starmach

Temat Inspiracji

Michel Moran kontra polska kuchnia

Postanowiliśmy zapytać Michela Morana, których polskich potraw nie toleruje jego francuskie podniebienie. Sprawdźcie, co nam powiedział! Przy okazji zapraszamy Was też na lekcję francuskiego gotowania w wykonaniu charyz...

Moran nie lubi polskich dań?
News

Moran nie lubi polskich dań?

Biała kapusta z buraczkamiPrzepis

Biała kapusta z buraczkami

Barszcz czerwony Ani StarmachPrzepis

Barszcz czerwony Ani Starmach

Barszcz czerwony Ani Starmach

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Z lekkim posmakiem grzybów
Ugotowałem to!47
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
21komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: TVNAnia Starmach

Składniki

  • 1 włoszczyzna
  • 6 buraków
  • 70 g suszonych prawdziwków
  • 500 ml kwas buraczany lub kilka łyżek octu lub soku z cytryny
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
0
35

Sposób przygotowania:

 

  • W garnku gotuj na małym ogniu obraną włoszczyznę oraz buraki pokrojone w plastry.
  • Osobno gotuj grzyby z odrobiną wody.
  • Gdy oba wywary zyskają na intensywności, odcedź je i połącz je ze sobą (wywar grzybowy wlewaj powoli, ma to być barszcz z posmakiem grzybów, a nie grzybowa z barszczem).
  • Następnie dopraw do smaku kwasem buraczanym przygotowanym wcześniej lub odrobiną octu/sokiem z cytryny.
  • Pamiętaj, że barszcz nie lubi, gdy go po doprawieniu ponownie gotujemy, lepiej go podgrzewać, ale nie doprowadzić do „bulgotania” bo wtedy traci swój intensywny kolor.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas
Barszcz czerwony Ani Starmach Barszcz czerwony Ani Starmach

Zobacz więcej z Inspiracji

Michel Moran kontra polska kuchnia

Postanowiliśmy zapytać Michela Morana, których polskich potraw nie toleruje jego francuskie podniebienie. Sprawdźcie, co nam powiedział! Przy okazji zapraszamy Was też na lekcję francuskiego gotowania w wykonaniu charyz...

Moran nie lubi polskich dań?
News

Moran nie lubi polskich dań?

Biała kapusta z buraczkamiPrzepis

Biała kapusta z buraczkami

Barszcz czerwony Ani StarmachPrzepis

Barszcz czerwony Ani Starmach

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix