zamknij
Biała kapusta z buraczkami Biała kapusta z buraczkami

Temat Inspiracji

Michel Moran kontra polska kuchnia

Postanowiliśmy zapytać Michela Morana, których polskich potraw nie toleruje jego francuskie podniebienie. Sprawdźcie, co nam powiedział! Przy okazji zapraszamy Was też na lekcję francuskiego gotowania w wykonaniu charyz...

Moran nie lubi polskich dań?
News

Moran nie lubi polskich dań?

Biała kapusta z buraczkamiPrzepis

Biała kapusta z buraczkami

Barszcz czerwony Ani StarmachPrzepis

Barszcz czerwony Ani Starmach

Biała kapusta z buraczkami

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Samo zdrowie! Prosty przepis na sałatkę
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiała kapusta z buraczkami

Składniki

  • 2 kg kapusty zwykłej lub włoskiej
  • 2 kg buraczków czerwonych
  • 300 g cebuli
  • 1 l wody
  • 1/2 l octu
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki  soli
0
4

Sposób przygotowania:

  • Buraczki umyj i ugotuj w łupinkach. Gdy ostygną, obierz i zetrzyj je na grubej tarce. Kapustę drobno poszatkuj, cebulę pokrój w plastry i sparz wraz z kapustą wrzątkiem. Po odcedzeniu wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce lub w garnku.
  • Ugotuj wodę z octem i cukrem oraz solą. Wrzącą zalewą zalej warzywa, wymieszaj. Jeśli chcesz użyć tylko niewielką ilość sałatki na bieżąco - przechowuj ją maksymalnie kilka dni w lodówce.
  • Pozostałą część wkładaj razem z zalewą do wyparzonych słoików i pasteryzuj ok. 15-20 minut, następnie przechowuj w zimnym pomieszczeniu.
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jeżeli ktoś lubi trochę bardziej pikantne,to proponuje dodać:
1/3ł-żki pieprzu,1/3ł-zki papryki ostrej,1łyzkę papryki słodkiej
ja to dodaję smakuje jak dla mnie o niebo lepiej:))))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      1
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      ile gotuje sie te buraczki??

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          moja mama robi taką, pyszna!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
              Biała kapusta z buraczkami Biała kapusta z buraczkami

              Zobacz więcej z Inspiracji

              Michel Moran kontra polska kuchnia

              Postanowiliśmy zapytać Michela Morana, których polskich potraw nie toleruje jego francuskie podniebienie. Sprawdźcie, co nam powiedział! Przy okazji zapraszamy Was też na lekcję francuskiego gotowania w wykonaniu charyz...

              Moran nie lubi polskich dań?
              News

              Moran nie lubi polskich dań?

              Biała kapusta z buraczkamiPrzepis

              Biała kapusta z buraczkami

              Barszcz czerwony Ani StarmachPrzepis

              Barszcz czerwony Ani Starmach

              Zobacz również

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              tvnpix