zamknij
Biała kapusta z buraczkami Biała kapusta z buraczkami

Temat Inspiracji

Michel Moran kontra polska kuchnia

Postanowiliśmy zapytać Michela Morana, których polskich potraw nie toleruje jego francuskie podniebienie. Sprawdźcie, co nam powiedział! Przy okazji zapraszamy Was też na lekcję francuskiego gotowania w wykonaniu charyz...

Moran nie lubi polskich dań?
News

Moran nie lubi polskich dań?

Biała kapusta z buraczkamiPrzepis

Biała kapusta z buraczkami

Barszcz czerwony Ani StarmachPrzepis

Barszcz czerwony Ani Starmach

Biała kapusta z buraczkami

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Samo zdrowie! Prosty przepis na sałatkę
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSBiała kapusta z buraczkami

Składniki

  • 2 kg kapusty zwykłej lub włoskiej
  • 2 kg buraczków czerwonych
  • 300 g cebuli
  • 1 l wody
  • 1/2 l octu
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki  soli
0
4

Sposób przygotowania:

  • Buraczki umyj i ugotuj w łupinkach. Gdy ostygną, obierz i zetrzyj je na grubej tarce. Kapustę drobno poszatkuj, cebulę pokrój w plastry i sparz wraz z kapustą wrzątkiem. Po odcedzeniu wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce lub w garnku.
  • Ugotuj wodę z octem i cukrem oraz solą. Wrzącą zalewą zalej warzywa, wymieszaj. Jeśli chcesz użyć tylko niewielką ilość sałatki na bieżąco - przechowuj ją maksymalnie kilka dni w lodówce.
  • Pozostałą część wkładaj razem z zalewą do wyparzonych słoików i pasteryzuj ok. 15-20 minut, następnie przechowuj w zimnym pomieszczeniu.
Zainspiruj nas
Biała kapusta z buraczkami Biała kapusta z buraczkami

Zobacz więcej z Inspiracji

Michel Moran kontra polska kuchnia

Postanowiliśmy zapytać Michela Morana, których polskich potraw nie toleruje jego francuskie podniebienie. Sprawdźcie, co nam powiedział! Przy okazji zapraszamy Was też na lekcję francuskiego gotowania w wykonaniu charyz...

Moran nie lubi polskich dań?
News

Moran nie lubi polskich dań?

Biała kapusta z buraczkamiPrzepis

Biała kapusta z buraczkami

Barszcz czerwony Ani StarmachPrzepis

Barszcz czerwony Ani Starmach

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix