
Cynamonowo-migdałowe gwiazdki
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiBez mąki
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 400 g migdałów mielonych ze skórką
- 3 białka
- 250 g cukru
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 1 cukier waniliowy
- 1 opakowanie białego lukru do dekoracji
0
5
Sposób przygotowania:
- Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier, cukier waniliowy, cynamon, i zmielone migdały.
- Uformuj kulkę, posypując ja mąką by się nie kleiła do rąk.
- Stolnicę również podsyp mąka i rozwałkuj ciasto na placek, z którego foremką możesz wycinać gwiazdki i przenosić je na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 155-160 stopni i piecz gwiazdki ok 20 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika gdy lekko przestygną polukruj.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Ja robiłam podobnie, rogaliki waniliowo-cynamonowe wg,kuchni lidla, wyszły przepyszne.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.