zamknij
Burgery Moniki Mrozowskiej Burgery Moniki Mrozowskiej

Temat Inspiracji

Pierwsza gwiazda już zabłysła!

Gwiazdy świecą także na kulinarni.pl - poznaj ich przepisy!

Sandacz Piotra Kucharskiego
Przepis

Sandacz Piotra Kucharskiego

Burgery Moniki Mrozowskiej
Przepis

Burgery Moniki Mrozowskiej

Żeberka jagnięce Łapanowskiego
Przepis

Żeberka jagnięce Łapanowskiego

Piotr Kucharski oprawia rybę... kapslem!
Porada

Piotr Kucharski oprawia rybę... kapslem!

Piotr Kucharski przygotowuje rybę do pieczenia
Porada

Piotr Kucharski przygotowuje rybę do pieczenia

Kolendra lubi towarzystwo
Porada

Kolendra lubi towarzystwo

Burgery Moniki Mrozowskiej

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Monika Mrozowska
Autor przepisu:
Kto powiedział, że w burgerach musi być mięso?
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
13komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Burgery Moniki Mrozowskiej
Wegetariańskie burgery Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 3 bułki  najlepiej grahamki
  • 1 duży pomidor
  • 3 małe  ogórki kwaszone
  • ok. 70 g  twardego sera
  • ok. 50 g  masła
  • opakowanie serka naturalnego homogenizowanego
  • 1/3 szklanki sezamu (do gomasio)
  • 1/2 łyżeczki  soli (do gomasio)
0
34

Sposób przygotowania:

  • Sezam prażymy na suchej patelni z solą cały czas mieszając, aż się przyrumieni. Następnie przesypujemy go do miseczki, czekamy aż wystygnie i mielimy w młynku do kawy. Tak oto powstaje gomasio.
  • Bułkę kroimy na pół. Każdą połówkę smarujemy masłem.
  • Na jednej z dwóch połówek kładziemy plasterki sera. Obydwie połówki kładziemy na rozgrzanej patelni masłem oraz serem do dołu i na małym gazie podpiekamy (na nieprzywierającej patelni).
  • Po podpieczeniu połówkę z samym masłem smarujemy serkiem homogenizowanym naturalnym, który posypujemy dużą ilością wcześniej przygotowanego gomasio, układamy plasterki pomidora, ogórka kwaszonego, składamy obydwie połówki bułki i podpiekamy lekko z dwóch stron.

Zainspiruj nas

Komentarze (13)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To nie jest żaden burger (można było dodać chociaż mięso sojowe,bo nie istnieje burger bez mięsa).PO prost ciepła kanapka :) Ale nie wykluczam,że smaczna : - )

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ja bym jednak dała troszkę mięsa...A może nie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Chyba nauczyłam się na pamięć tego superowego przepisu!...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie rozumiem tych waszych komentarzy. Nie każdy musi jeść mięso x/. Sama jestem wegetarianką od 3 lat i jakoś nie krytykuje mięsożerców....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Proszę si ęnie lansować przy pomocy burgera bez mięsa! Kanapki są w innym dziale...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Fajny ten "burger".
                      To ja zorbę bigos staropolski z fenkułu i serka mascarpone.
                      A co?
                      To nie będzie bigos???

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Zdq
                          Zdq

                          Burger bez mięsa to nie burger

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              zgadzam się

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  A gdzie jest szacillo?

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      DariaSzczepanek69

                                      Pyszne! Bardzo dziekuję za przepis

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Burger bez mięsa to jak hot dog z ogórkiem zamiast parówki... zwykła kanapka...i to studencka.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                              Burgery Moniki Mrozowskiej Burgery Moniki Mrozowskiej

                                              Zobacz więcej z Inspiracji

                                              Pierwsza gwiazda już zabłysła!

                                              Gwiazdy świecą także na kulinarni.pl - poznaj ich przepisy!

                                              Sandacz Piotra Kucharskiego
                                              Przepis

                                              Sandacz Piotra Kucharskiego

                                              Burgery Moniki Mrozowskiej
                                              Przepis

                                              Burgery Moniki Mrozowskiej

                                              Żeberka jagnięce Łapanowskiego
                                              Przepis

                                              Żeberka jagnięce Łapanowskiego

                                              Piotr Kucharski oprawia rybę... kapslem!
                                              Porada

                                              Piotr Kucharski oprawia rybę... kapslem!

                                              Piotr Kucharski przygotowuje rybę do pieczenia
                                              Porada

                                              Piotr Kucharski przygotowuje rybę do pieczenia

                                              Kolendra lubi towarzystwo
                                              Porada

                                              Kolendra lubi towarzystwo

                                              Zobacz również

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                              Pizza godna królów

                                              Puszyste ego Przepis 14

                                              Puszyste ego

                                              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                              Burgery z musztardą i boczkiem

                                              W klimacie amerykańskiego baru

                                              Zupa tajska Kasi Klich
                                              Przepis 14

                                              Zupa tajska Kasi Klich

                                              Ogień w gardle!

                                              Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                              Grillowany ser halloumi

                                              Najlepszy podany z figami i orzechami

                                              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                                              Przepis 1017

                                              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                                              Najprostszy przepis na domową pizzę

                                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                              Sarna w wielkim mieście

                                              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                              tvnpix