zamknij
Ciasto na pierogi Ciasto na pierogi

Temat Inspiracji

Piotr Kucharski zaprasza na pierogi

Pierogi z mięsem nie muszą wcale być nudne. Piotr Kucharski nie byłby sobą, gdyby nie zaproponował oryginalnej interpretacji tej klasycznej potrawy. Wystarczy, że zrobił farsz z wołowego ogona i doprawił go do smaku wine...

Ciasto na pierogi
Przepis

Ciasto na pierogi

Pierogi z farszem z ogonów wołowych
Przepis

Pierogi z farszem z ogonów wołowych

Ciasto na pierogi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Sprawdź, jak robi je kucharz!
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Ciasto na pierogi
Autor: kulinarni.pl/3tv Piotr Kucharski robi ciasto na pierogi

Składniki

  • 550 g mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
0
12

Sposób przygotowania:

Odważam mąkę mieszam z solą i olejem. Ostrożnie wlewam wodę i mieszam cały czas widelcem. Następnie wyrabiam ciasto rękami na gładką i elastyczna masę. Wkładam do foliowego woreczka i odstawiam na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkowuję cienko ciasto. Szklanką wycinam okręgi, na każdy nakładam farsz, zlepiam pierogi. Gotuję w osolonej wodzie, 4-5 minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Zobacz, jak Piotr Kucharski robi pierogi z farszem mięsnym >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a ja robie z zimna wodą i wychodzi super

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to w temperaturze pokojowej czy do lodówki ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Ciasto na pierogi Ciasto na pierogi

          Zobacz więcej z Inspiracji

          Piotr Kucharski zaprasza na pierogi

          Pierogi z mięsem nie muszą wcale być nudne. Piotr Kucharski nie byłby sobą, gdyby nie zaproponował oryginalnej interpretacji tej klasycznej potrawy. Wystarczy, że zrobił farsz z wołowego ogona i doprawił go do smaku wine...

          Ciasto na pierogi
          Przepis

          Ciasto na pierogi

          Pierogi z farszem z ogonów wołowych
          Przepis

          Pierogi z farszem z ogonów wołowych

          Zobacz również

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          tvnpix