zamknij
Karp po żydowsku Karp po żydowsku

Temat Inspiracji

Ryba na wigilijnym stole

Trudno wyobrazić sobie polską Wigilię bez ryby na stole. Czy można zastąpić tradycyjnego karpia innymi rybami? Oczywiście! Zobacz nasze pomysły na wysmienite dania z rybą w roli głównej.

Karp po żydowskuPrzepis

Karp po żydowsku

Filet z łososia z warzywami
Przepis

Filet z łososia z warzywami

Pstrąg grillowany
Przepis

Pstrąg grillowany

"Pan karp" ulubieńcem Katarzyny Bosackiej?
Porada

"Pan karp" ulubieńcem Katarzyny Bosackiej?

Karp po żydowsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tradycyjny przepis
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Karp po żydowsku

Składniki

  • 2-3  filety z karpia
  • 3 duże cebule
  • 45 g  rodzynek
  • 20 g  migdałów
  • 1/4 kostki masła
  • 1/2 szkl szklanki piwa
  • 1 łyżka octu
  • kilka goździków
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • do smaku pieprz i sól
0
6

Sposób przygotowania:

  • Filety z karpia umyj i podziel na porcje.
  • Posyp z każdej strony solą i pieprzem.
  • W moździerzu potłucz goździki i posyp nimi rybę. Na koniec rybę skrop octem i odrobiną oliwy.
  • Obraną cebulę pokrój w plastry i podsmaż na dużej patelni. Podlej piwem, dołóż rybę i duś pod przykryciem ok. 20 do 30 minut.
  • Po tym czasie wyjmij rybę, a sos zredukuj, pozostawiając do odparowania.
  • Dodaj rodzynki i migdały, gotuj jeszcze chwilę.
  • Gotową rybę ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj płatkami migdałowymi.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Karp po żydowsku Karp po żydowsku

Zobacz więcej z Inspiracji

Ryba na wigilijnym stole

Trudno wyobrazić sobie polską Wigilię bez ryby na stole. Czy można zastąpić tradycyjnego karpia innymi rybami? Oczywiście! Zobacz nasze pomysły na wysmienite dania z rybą w roli głównej.

Karp po żydowskuPrzepis

Karp po żydowsku

Filet z łososia z warzywami
Przepis

Filet z łososia z warzywami

Pstrąg grillowany
Przepis

Pstrąg grillowany

"Pan karp" ulubieńcem Katarzyny Bosackiej?
Porada

"Pan karp" ulubieńcem Katarzyny Bosackiej?

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix