zamknij
Gulasz z dorsza i pomidorów Gulasz z dorsza i pomidorów

Temat Inspiracji

Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

Łosoś w papilotach
Przepis

Łosoś w papilotach

Śledź po polskuPrzepis

Śledź po polsku

Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

Gulasz z dorsza i pomidorów

Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

Łosoś marynowany Ani Starmach

Podróżnik kulinarny na rybach
News

Podróżnik kulinarny na rybach

Gulasz z dorsza i pomidorów

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Lubicie takie połączenie? Jest pyszne!
Ugotowałem to!17
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSGulasz z dorsza

Składniki

  • 800 g  filetów z dorsza
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 2 marchewki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 pietruszki
  • 2-3 listki laurowe
  • 5 kuleczek ziela angielskiego
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 200 ml dobrego białego wina
  • 1 l  wody
  • 2 łyżki  oliwy
0
13

Sposób przygotowania:

Cebule drobno poszatkuj, przysmaż w rondlu, dodając po 2-3 minutach obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchewkę i pietruszkę umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do rondla. Smaż na oliwie, mieszając. Na koniec do warzyw dodaj pokrojone w cienkie plasterki łodygi selera naciowego  oraz liść laurowy i ziele angielskie. Do rondla wlej także wino i duś chwilę, dodaj puszkę pomidorów, posiekaną natkę i tymianek. Do rondla wlej wodę, przypraw solą i pieprzem, duś ok. 10-15 min na średnim ogniu. Dorsza w całości włóż do gulaszu, garnek przykryj pokrywką i duś jeszcze kilka minut, aż dorsz "dojdzie". Następnie delikatnie pomieszaj cały gulasz, dzieląc dorsza na mniejsze kawałki. Wlej do talerzy. Ewentualnie posyp pietruszką.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a mi wyszło słabo, za rzadkie i za mało wyraziste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Trzeba umieć

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobre danie

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              fajny przepis, robiłem go juz nie raz, wszystkim smakuje. Dodaję jeszcze pieczywo czosnkowe

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Wino , wino ale jakie białe , czerwone , wytrawne czy pół słodkie ?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Wyrażnie jest napisane 200 ml białego wina!!!!!!!!!A poza tym jak ktoś troszkę gotuje to wiadomo ,że słodkie z gwinta , a wytrawne do potraw.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                          Gulasz z dorsza i pomidorów Gulasz z dorsza i pomidorów

                          Zobacz więcej z Inspiracji

                          Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

                          Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

                          Łosoś w papilotach
                          Przepis

                          Łosoś w papilotach

                          Śledź po polskuPrzepis

                          Śledź po polsku

                          Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

                          Gulasz z dorsza i pomidorów

                          Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

                          Łosoś marynowany Ani Starmach

                          Podróżnik kulinarny na rybach
                          News

                          Podróżnik kulinarny na rybach

                          Zobacz również

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                          Orzechowy gangster z Bronxu

                          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          tvnpix