zamknij
Łosoś marynowany Ani Starmach Łosoś marynowany Ani Starmach

Temat Inspiracji

Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

Łosoś w papilotach
Przepis

Łosoś w papilotach

Śledź po polskuPrzepis

Śledź po polsku

Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

Gulasz z dorsza i pomidorów

Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

Łosoś marynowany Ani Starmach

Podróżnik kulinarny na rybach
News

Podróżnik kulinarny na rybach

Łosoś marynowany Ani Starmach

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Zdrowa ryba w 15 minut na twoim talerzu!
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
łosoś marynowany

Składniki

  • 300 g filetu z łososia
  • 2 kromki chleba np. typu pumpernikiel
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 ml octu balsamicznego
  • 5 g pieprzu różowego
  • pęczek koperku
0
8

Sposób przygotowania:

  • Rybę pokrój w jak najcieńsze plastry.
  • Przygotuj głębokie naczynie: na jego dno nalej odrobinę oliwy, octu oraz soku z cytryny.
  • Wyłóż na to dwa plastry łososia, posyp koperkiem, pieprzem, polej octem, oliwą, sokiem z cytryny. Powtarzaj aż skończy ci się łosoś.
  • Zostaw do zamarynowania na 10 minut, podawaj z chlebem, grzankami lub np. z zieloną sałatą.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a jaki łosoś? świeży czy wędzony?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Fajnie tylko kompletnie nie słony , tak ma być? , ja posoliłam , zdecydowanie lepszy

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pychota robiłam już kilka razy bardzo nam smakowało...
          polecam!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Oscar95
              Oscar95

              Koperek, cytryna, pieprz...
              Szybko, łatwo i smacznie ! :)
              Polecam !

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  f_iga99

                  mmm.... kocham łososia! Koniecznie zrobię!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Super danie robiłem już parę razy.ostatnio na dziś na wigilię,wszystkim smakowało..

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                          Łosoś marynowany Ani Starmach Łosoś marynowany Ani Starmach

                          Zobacz więcej z Inspiracji

                          Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

                          Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

                          Łosoś w papilotach
                          Przepis

                          Łosoś w papilotach

                          Śledź po polskuPrzepis

                          Śledź po polsku

                          Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

                          Gulasz z dorsza i pomidorów

                          Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

                          Łosoś marynowany Ani Starmach

                          Podróżnik kulinarny na rybach
                          News

                          Podróżnik kulinarny na rybach

                          Zobacz również

                          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                          Pomidorki z karmelem i lodami

                          Deserowa wersja pomidora

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                          Takie ciasto rozweseli każdego

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Bruschetta z fasolą
                          Przepis 12

                          Bruschetta z fasolą

                          Specjalność Włochów na przystawkę

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Grillowany ser halloumi Przepis 41

                          Grillowany ser halloumi

                          Najlepszy podany z figami i orzechami

                          tvnpix