zamknij
Łosoś w papilotach Łosoś w papilotach

Temat Inspiracji

Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

Łosoś w papilotach
Przepis

Łosoś w papilotach

Śledź po polskuPrzepis

Śledź po polsku

Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

Gulasz z dorsza i pomidorów

Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

Łosoś marynowany Ani Starmach

Podróżnik kulinarny na rybach
News

Podróżnik kulinarny na rybach

Łosoś w papilotach

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Prosty przepis na zdrowy lunch autorstwa Ani Starmach!
Ugotowałem to!35
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Łosoś w papilotach
Łosoś w papilotach

Składniki

  • 400 g łososia
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 30 ml soku z cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki masła
0
45

Sposób przygotowania:

  • Pora, cebulę i marchewkę pokrój w plasterki.
  • Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, po chwili marchewkę, a na końcu pora i duś przez około 10 minut.
  • Łososia pokrój i skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Przyprawionego łososia ugotuj za pomocą parownika przez 5-10 minut.
  • Na talerzyku ułóż rybę i warzywa. Całość udekoruj szczypiorkiem i cytryną.
Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak ktoś nie ma urządzenia tefal to go piecze w papilotach, to nie jest oczywiste dla kogoś?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Przepis i film maja wogole cos ze soba wspolnego? Co ze szczypiorkiem? Gdzie papiloty? I po co ona kroi ananasa?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a gdzie ten szczypiorek?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              a gdzie te papiloty??

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Pani starmach strasznie drętwo posługuje się nożem, strasznie nie profesjonalnie.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Łososia nie trzeba polewać oliwą, ponieważ sam w sobie jest mega tłusty. To zasada znana pod każdą szerokością geograficzną - dziwię się, że tu nie obowiązuje...

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Oscar95
                          Oscar95

                          O tym wszyscy wiedzą. Ale podczas obróbki cieplnej (smażenie, bądź pieczenie) wymaga odrobiny oliwy. - Tutaj chodzi o to :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ja dodaje jeszcze cukinie i wszystko scieram na tarce doprawiam sola i pieprzem i pieke w rekawie z odrobina masla

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                  Łosoś w papilotach Łosoś w papilotach

                                  Zobacz więcej z Inspiracji

                                  Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

                                  Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

                                  Łosoś w papilotach
                                  Przepis

                                  Łosoś w papilotach

                                  Śledź po polskuPrzepis

                                  Śledź po polsku

                                  Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

                                  Gulasz z dorsza i pomidorów

                                  Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

                                  Łosoś marynowany Ani Starmach

                                  Podróżnik kulinarny na rybach
                                  News

                                  Podróżnik kulinarny na rybach

                                  Zobacz również

                                  Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                  Sarna w wielkim mieście

                                  Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                  Przepis 22

                                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                  Klasyka na twoim stole

                                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                                  Atletyczny kurczak

                                  Pomysł na lekkie drugie danie

                                  Ryba w curry Przepis 15

                                  Ryba w curry

                                  Indie na talerzu

                                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                  Babka ziemniaczana

                                  Podlaski specjał

                                  Pudding z bagietki Przepis 17

                                  Pudding z bagietki

                                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                  Grillowany ser halloumi

                                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                  Kolorowa samba warzywna

                                  Zdrowe i pyszne danie

                                  tvnpix