zamknij
Łosoś w papilotach Łosoś w papilotach

Temat Inspiracji

Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

Łosoś w papilotach
Przepis

Łosoś w papilotach

Śledź po polskuPrzepis

Śledź po polsku

Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

Gulasz z dorsza i pomidorów

Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

Łosoś marynowany Ani Starmach

Podróżnik kulinarny na rybach
News

Podróżnik kulinarny na rybach

Łosoś w papilotach

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Prosty przepis na zdrowy lunch autorstwa Ani Starmach!
Ugotowałem to!35
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Łosoś w papilotach
Łosoś w papilotach

Składniki

  • 400 g łososia
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 30 ml soku z cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki masła
0
45

Sposób przygotowania:

  • Pora, cebulę i marchewkę pokrój w plasterki.
  • Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, po chwili marchewkę, a na końcu pora i duś przez około 10 minut.
  • Łososia pokrój i skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Przyprawionego łososia ugotuj za pomocą parownika przez 5-10 minut.
  • Na talerzyku ułóż rybę i warzywa. Całość udekoruj szczypiorkiem i cytryną.
Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak ktoś nie ma urządzenia tefal to go piecze w papilotach, to nie jest oczywiste dla kogoś?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Przepis i film maja wogole cos ze soba wspolnego? Co ze szczypiorkiem? Gdzie papiloty? I po co ona kroi ananasa?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a gdzie ten szczypiorek?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              a gdzie te papiloty??

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Pani starmach strasznie drętwo posługuje się nożem, strasznie nie profesjonalnie.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Łososia nie trzeba polewać oliwą, ponieważ sam w sobie jest mega tłusty. To zasada znana pod każdą szerokością geograficzną - dziwię się, że tu nie obowiązuje...

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Oscar95
                          Oscar95

                          O tym wszyscy wiedzą. Ale podczas obróbki cieplnej (smażenie, bądź pieczenie) wymaga odrobiny oliwy. - Tutaj chodzi o to :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ja dodaje jeszcze cukinie i wszystko scieram na tarce doprawiam sola i pieprzem i pieke w rekawie z odrobina masla

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                  Łosoś w papilotach Łosoś w papilotach

                                  Zobacz więcej z Inspiracji

                                  Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

                                  Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

                                  Łosoś w papilotach
                                  Przepis

                                  Łosoś w papilotach

                                  Śledź po polskuPrzepis

                                  Śledź po polsku

                                  Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

                                  Gulasz z dorsza i pomidorów

                                  Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

                                  Łosoś marynowany Ani Starmach

                                  Podróżnik kulinarny na rybach
                                  News

                                  Podróżnik kulinarny na rybach

                                  Zobacz również

                                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                  Szaszłyki wyborne

                                  Nie tylko na sezon grillowy

                                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                                  Bifeki faszerowane serem feta

                                  Kotlety po grecku

                                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                  Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                  Pudding z bagietki Przepis 17

                                  Pudding z bagietki

                                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                                  Chleb z płatkami owsianymi

                                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                                  Champion cyklistów Przepis 16

                                  Champion cyklistów

                                  Niebanalna szarlotka

                                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                                  Przepis 1017

                                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                                  Najprostszy przepis na domową pizzę

                                  tvnpix