zamknij
Śledź po polsku Śledź po polsku

Temat Inspiracji

Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

Łosoś w papilotach
Przepis

Łosoś w papilotach

Śledź po polskuPrzepis

Śledź po polsku

Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

Gulasz z dorsza i pomidorów

Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

Łosoś marynowany Ani Starmach

Podróżnik kulinarny na rybach
News

Podróżnik kulinarny na rybach

Śledź po polsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ty zadecyduj, czy będzie przekąską czy zakąską
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Śledź po polsku

Składniki

  • 400 g  filetów śledziowych
  • 2  duże cebule
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 1/2 puszki  puszki zielonego groszku
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  śmietany
  • 3 jajka  jajka ugotowane na twardo
  • 1 natka pietruszki lub koperek
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
6

Sposób przygotowania:

  • Namocz filety w wodzie na około godzinę, następnie pokrój na kawałki.
  • W miseczce połącz śmietanę, majonez oraz natkę pietruszki.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • Obraną cebulę posiekaj w drobną kostkę, a ogórek i jajka w plasterki.
  • Na półmisku ułóż śledzia, cebulę, jajko oraz ogórka. Posyp całość groszkiem. Udekoruj sosem śmietanowym i listkiem pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Groś
Groś

Proste, wyjątkowe i smaczne!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      przepis troche trąca minioną epoką sentymentalne danie. Polecam!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Śledź po polsku Śledź po polsku

          Zobacz więcej z Inspiracji

          Ryby przez cały rok? Dobry pomysł!

          Ryby to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Jedzenie ryb korzystnie wpływa na układ krążenia i zmniejsza ryzyko arytmii serca. Oprócz tego ułatwia przepływ krwi i...

          Łosoś w papilotach
          Przepis

          Łosoś w papilotach

          Śledź po polskuPrzepis

          Śledź po polsku

          Gulasz z dorsza i pomidorówPrzepis

          Gulasz z dorsza i pomidorów

          Łosoś marynowany Ani StarmachPrzepis

          Łosoś marynowany Ani Starmach

          Podróżnik kulinarny na rybach
          News

          Podróżnik kulinarny na rybach

          Zobacz również

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          tvnpix