zamknij
Szybka i zdrowa kasza Szybka i zdrowa kasza

Temat Inspiracji

Skuś się na kuskus

Najszybsza kasza, jaką możesz sobie wyobrazić! Jej wyjatkowość polega na tym, że nie musisz jej gotować, wystarczy zalać wrzątkiem, przykryć, pozostawić na kilka miniut i jest gotowa.

Sałatka turecka Przepis

Sałatka turecka

Sałatka z kaszą kuskus Przepis

Sałatka z kaszą kuskus

Szybka i zdrowa kaszaPorada

Szybka i zdrowa kasza

Szybka i zdrowa kasza

Porada

Poznaj tajemnicę kaszy kuskus

Kuskus – kaszka wytwarzana z pszenicy lub prosa. Drobne ziarenka są wstępnie obgotowywane, a następnie suszone. Kuskus to podstawowe pożywienie w kulturach bliskowschodnich.

Wyjątkowość produktu polega na tym, że nie trzeba go gotować – wystarczy zalać wrzątkiem, przykryć i pozostawić na kilka minut. Można go też ugotować na parze, ponad warzywami i mięsem. Dobry kuskus powinien być sypki.

Najczęściej podaje się go z baraniną. Bywa też serwowany jako dodatek do ryby. Można polać go po prostu po ugotowaniu oliwą z oliwek i doprawić czosnkiem. Kuskus dobrze wypada przyrządzony na słodko, np. z miodem, migdałami i rodzynkami.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
artykuł do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Szybka i zdrowa kasza Szybka i zdrowa kasza

Zobacz więcej z Inspiracji

Skuś się na kuskus

Najszybsza kasza, jaką możesz sobie wyobrazić! Jej wyjatkowość polega na tym, że nie musisz jej gotować, wystarczy zalać wrzątkiem, przykryć, pozostawić na kilka miniut i jest gotowa.

Sałatka turecka Przepis

Sałatka turecka

Sałatka z kaszą kuskus Przepis

Sałatka z kaszą kuskus

Szybka i zdrowa kaszaPorada

Szybka i zdrowa kasza

Zobacz również

Dlaczego warto pościć? News 280

Dlaczego warto pościć?

Kochamy jeść, gotować i biesiadować. Dlaczego więc mielibyśmy dobrowolnie z tego rezygnować? Co nam daje post i umartwianie się?

Jak wybrać szampana na sylwestra?
Porada 30

Jak wybrać szampana na sylwestra?

Zobacz, co radzi redaktor naczelny "Magazynu Wino"

Podróżnik kulinarny - małych bistro czar
News 10

Podróżnik kulinarny - małych bistro czar

Maciej Nowak odwiedza małe bistra, w tym Przekąski Zakąski na Krakowskim Przedmieściu.

Podróżnik kulinarny - cieszyńskie przysmaki
News 370

Podróżnik kulinarny - cieszyńskie przysmaki

Poznaj przepis na ciasteczka imbirowe i inne regionalne pyszności ze Śląska Cieszyńskiego!

Podróżnik kulinarny - makaron razowy
News 20

Podróżnik kulinarny - makaron razowy

Czy warto uzupełnić swoją dietę o makarony razowe, pszenne, żytnie, orkiszowe?

Ulubiony przepis Magdy Gessler
News 120

Ulubiony przepis Magdy Gessler

Gwiazda "Kuchennych rewolucji" i "MasterChefa" podała nam składniki swojej ukochanej potrawy świątecznej

Nosowska testuje swoje dania na...?
News 32

Nosowska testuje swoje dania na...?

Poza świetnym wokalem Kasia Nosowska ma jeszcze inny talent!

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr News 220

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

Tradycyjne wigilijne menu przygotowuje się z płodów rolnych i leśnych, a więc ze zboża, kaszy, jarzyn oraz grzybów, orzechów, miodu, a także z ryb. Mimo to, w różnych regionach Polski Wigilia smakuje inaczej.

tvnpix