zamknij
Śledź po skandynawsku Śledź po skandynawsku

Temat Inspiracji

Śledzik w pracy, śledzik w domu

Przygotowania świąteczne czas zacząć. My zaczynamy od śledzia, który w grudniu staje się bohaterem spotkań wśród pracowników i przyjaciół.

Śledź po skandynawskuPrzepis

Śledź po skandynawsku

Śledzie ze śmietaną i koperkiem Przepis

Śledzie ze śmietaną i koperkiem

Warstwowa sałatka śledziowaPrzepis

Warstwowa sałatka śledziowa

Śledzie marynowane w suszonych grzybach Przepis

Śledzie marynowane w suszonych grzybach

Śledź po polskuPrzepis

Śledź po polsku

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Śledź po skandynawsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko Polacy zajadają się śledziem. Zobacz nasz przepis!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Śledź po skandynawsku

Składniki

  • 400 g  filetów śledziowych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 3 łyżki  octu 10%
  • 1/2 szklanki wody
  • kilka listków laurowych
  • 8 ziarenek  ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki goździków
  • 3 łyżki  cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Do małego garnka wlej wodę i ocet.
  • Następnie dodaj pozostałe składniki marynaty (goździki, cukier, ziele angielskie, liście laurowe).
  • Po zagotowaniu odstaw do wystygnięcia.
  • Filety śledziowy umyj w zimnej wodzie i pokrój w cząstki.
  • Na półmisku ułóż rybę oraz plasterki czerwonej cebuli. Zalej wszystko marynatą i wstaw do lodówki na 5-7 dni.
  • Przed podaniem udekoruj natką pietruszki lub koperkiem.
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

filety maja byc swieze? czy matiasy?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Znam ten przepis z polskiej kuchni , moja mama tak marynowała sledzie. Są pyszne!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          znam ten przepis od lat jest bardzo dobry.ja tak marynuje sledzia gdy robie go pod cebulką, jabłkiem czy w wiśniówce

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              1
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
              Śledź po skandynawsku Śledź po skandynawsku

              Zobacz więcej z Inspiracji

              Śledzik w pracy, śledzik w domu

              Przygotowania świąteczne czas zacząć. My zaczynamy od śledzia, który w grudniu staje się bohaterem spotkań wśród pracowników i przyjaciół.

              Śledź po skandynawskuPrzepis

              Śledź po skandynawsku

              Śledzie ze śmietaną i koperkiem Przepis

              Śledzie ze śmietaną i koperkiem

              Warstwowa sałatka śledziowaPrzepis

              Warstwowa sałatka śledziowa

              Śledzie marynowane w suszonych grzybach Przepis

              Śledzie marynowane w suszonych grzybach

              Śledź po polskuPrzepis

              Śledź po polsku

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Zobacz również

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

              Kociołek łososiowo-pomidorowy

              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              tvnpix