zamknij
Śledź po skandynawsku Śledź po skandynawsku

Temat Inspiracji

Sprawdzone przepisy na Święta

"Co kraj to obyczaj, co parafia to innych zwyczaj" - tak mówi ludowe porzekadło. I rzeczywiście, dużo w tym prawdy. Zobaczcie, czym się różnią tradycyjne potrawy wigilijne w różnych częściach Polski. Zobacz nasze przepis...

MakowiecPrzepis

Makowiec

Sandacz po kaszubskuPrzepis

Sandacz po kaszubsku

KutiaPrzepis

Kutia

Śledź po skandynawskuPrzepis

Śledź po skandynawsku

Ulubiona potrawa Michela Morana to...
News

Ulubiona potrawa Michela Morana to...

Kompot wigilijny z suszu Magdy GesslerPrzepis

Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Kuchnia wigilijna od morza aż do TatrNews

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

Pierogi z kapustą i grzybamiPrzepis

Pierogi z kapustą i grzybami

Masa makowaPrzepis

Masa makowa

Wigilijny barszcz z uszkamiPrzepis

Wigilijny barszcz z uszkami

Śledź po skandynawsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko Polacy zajadają się śledziem. Zobacz nasz przepis!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Śledź po skandynawsku

Składniki

  • 400 g  filetów śledziowych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 3 łyżki  octu 10%
  • 1/2 szklanki wody
  • kilka listków laurowych
  • 8 ziarenek  ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki goździków
  • 3 łyżki  cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Do małego garnka wlej wodę i ocet.
  • Następnie dodaj pozostałe składniki marynaty (goździki, cukier, ziele angielskie, liście laurowe).
  • Po zagotowaniu odstaw do wystygnięcia.
  • Filety śledziowy umyj w zimnej wodzie i pokrój w cząstki.
  • Na półmisku ułóż rybę oraz plasterki czerwonej cebuli. Zalej wszystko marynatą i wstaw do lodówki na 5-7 dni.
  • Przed podaniem udekoruj natką pietruszki lub koperkiem.
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

filety maja byc swieze? czy matiasy?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Znam ten przepis z polskiej kuchni , moja mama tak marynowała sledzie. Są pyszne!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          znam ten przepis od lat jest bardzo dobry.ja tak marynuje sledzia gdy robie go pod cebulką, jabłkiem czy w wiśniówce

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              1
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
              Śledź po skandynawsku Śledź po skandynawsku

              Zobacz więcej z Inspiracji

              Sprawdzone przepisy na Święta

              "Co kraj to obyczaj, co parafia to innych zwyczaj" - tak mówi ludowe porzekadło. I rzeczywiście, dużo w tym prawdy. Zobaczcie, czym się różnią tradycyjne potrawy wigilijne w różnych częściach Polski. Zobacz nasze przepis...

              MakowiecPrzepis

              Makowiec

              Sandacz po kaszubskuPrzepis

              Sandacz po kaszubsku

              KutiaPrzepis

              Kutia

              Śledź po skandynawskuPrzepis

              Śledź po skandynawsku

              Ulubiona potrawa Michela Morana to...
              News

              Ulubiona potrawa Michela Morana to...

              Kompot wigilijny z suszu Magdy GesslerPrzepis

              Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

              Kuchnia wigilijna od morza aż do TatrNews

              Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

              Pierogi z kapustą i grzybamiPrzepis

              Pierogi z kapustą i grzybami

              Masa makowaPrzepis

              Masa makowa

              Wigilijny barszcz z uszkamiPrzepis

              Wigilijny barszcz z uszkami

              Zobacz również

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

              Chleb z płatkami owsianymi

              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              tvnpix