zamknij
Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Temat Inspiracji

Świąteczne smaki Magdy Gessler

Z czym Magdzie Gessler kojarzą się Święta Bożego Narodzenia? Tylko nam gwiazda "Kuchennych rewolucji" i "MasterChefa" zdradziła przepis na swoje ulubione danie wigilijne. Zobacz!

Ulubiony przepis Magdy Gessler
News

Ulubiony przepis Magdy Gessler

Karp pieczony w borowikachPrzepis

Karp pieczony w borowikach

Kompot wigilijny z suszu Magdy GesslerPrzepis

Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Magda Gessler
Autor przepisu:
Smak Świąt w płynie
Ugotowałem to!65
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
35komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 100 g jabłek
  • 100 g śliwek
  • 100 g gruszek
  • 100 g miodu
  • 5 szt goździków
  • 1  pomarańcza
  • cynamon  do smaku
0
38

Sposób przygotowania:

  • Owoce włóż do garnka, zalej wodą i gotuj przez około pół godziny.
  • Podczas gotowania dodaj miód, goździki i cynamon.
  • Pomarańczę dokładnie umyj, pokrój w plastry.
  • Garnek z kompotem zdejmij z ognia, dodaj plastry pomarańczy i odstaw do wystygnięcia.
  • Podaj schłodzony, po obfitym posiłku.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (35)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pół szklanki wody...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Gdyby Pani Gessler, podano w jakiejś restauracji kompot tej konsystencji i wyglądu, zaczęła by nim parskać i wypluwać do wiadra... Ten wyrób powinien być półprzeźroczysty i klarowny by zachęcał do spożycia.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          PITOLISZ ;)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              na innym przepisie widziałam podaną 1 i 1/2l wody na tę samą ilość owoców co w.w.przepisie p.Magdy.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Szkoda, że nikt nie podał ile wody nalać na podaną gramaturę suszu, dziwne.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Jak można miód dodać do gotującego się kompotu-przecież straci wszystko co ma najwartościowsze !!!!!!!!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          kto powiedział, że chodzi o właściwości miodu a nie o jego walory smakowe? Poza tym, niektóre źródła podają, że miód powinno się gotować, gdyż poza pewnymi zdrowotnymi właściwościami posiada znacznie bardziej szkodliwe działanie śluzo-twórcze.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Dokładnie tak, miód dodajemy do letniego wywaru.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  szkoda że przepisy nie są pokazane na video

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      a co tu pokazywac? jak sie wrzuca wszystko do gara? bzdura ;)

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Ten kompot to tradycja w mojej rodzinie ( i nie tylko mojej) . W tym roku zrobiłam wg. przepisu p. Magdy tj, dodałam miód i pomarańcz. Miód dodałam jednak nie podczas gotowania , ale kiedy kompot był lekko chłodny , a to dlatego żeby nie stracił w gorącym napoju swoich cudownych właściwości.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              znasz się na zecy

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  wojciech_lenartowicz

                                                  Bardzo smaczny, orzeźwiający.
                                                  Polecam!

                                                  PS. Mętny kolor bierze się m. in. z obecności w nim pomarańczy (ja akurat robiłem go na mandarynkach bo były pod ręką :) ) i według mnie w niczym nie przeszkadza. Kompot wigilijny zawsze kojarzył mi się z mętnym kolorem.

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      komentarze oczywiscie rozne, jak widac niektore tylko zlosliwe atakujace kontrowersyjna osobe p Gessler, widok kompotu z suszu nigdy nie byl powalajacy na kolana, to nie wino czerwone... mnie jedno tutaj intrygule... Pani Magdo, jaka ilosc wody do gotowania na 100g roznych owocow????

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                                          Pomoc | Zasady forum
                                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                          Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

                                                          Zobacz więcej z Inspiracji

                                                          Świąteczne smaki Magdy Gessler

                                                          Z czym Magdzie Gessler kojarzą się Święta Bożego Narodzenia? Tylko nam gwiazda "Kuchennych rewolucji" i "MasterChefa" zdradziła przepis na swoje ulubione danie wigilijne. Zobacz!

                                                          Ulubiony przepis Magdy Gessler
                                                          News

                                                          Ulubiony przepis Magdy Gessler

                                                          Karp pieczony w borowikachPrzepis

                                                          Karp pieczony w borowikach

                                                          Kompot wigilijny z suszu Magdy GesslerPrzepis

                                                          Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

                                                          Zobacz również

                                                          Tatar ze śledzia
                                                          Przepis 13

                                                          Tatar ze śledzia

                                                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                                          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                                          Krem z brokułów z łososiem

                                                          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                                          Kanapki ze smażoną makrelą

                                                          Idealne na śniadanie lub kolację

                                                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                                          Kotlety mielone na ostro

                                                          Nowa wersja znanego dania

                                                          Przysmak młodości Przepis 137

                                                          Przysmak młodości

                                                          Kanapka idealna!

                                                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                                          Sarna w wielkim mieście

                                                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                                          Puszyste ego Przepis 14

                                                          Puszyste ego

                                                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                                          tvnpix