zamknij
Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Temat Inspiracji

Świąteczne smaki Magdy Gessler

Z czym Magdzie Gessler kojarzą się Święta Bożego Narodzenia? Tylko nam gwiazda "Kuchennych rewolucji" i "MasterChefa" zdradziła przepis na swoje ulubione danie wigilijne. Zobacz!

Ulubiony przepis Magdy Gessler
News

Ulubiony przepis Magdy Gessler

Karp pieczony w borowikachPrzepis

Karp pieczony w borowikach

Kompot wigilijny z suszu Magdy GesslerPrzepis

Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Magda Gessler
Autor przepisu:
Smak Świąt w płynie
Ugotowałem to!65
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
37komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 100 g jabłek
  • 100 g śliwek
  • 100 g gruszek
  • 100 g miodu
  • 5 szt goździków
  • 1  pomarańcza
  • cynamon  do smaku
0
38

Sposób przygotowania:

  • Owoce włóż do garnka, zalej wodą i gotuj przez około pół godziny.
  • Podczas gotowania dodaj miód, goździki i cynamon.
  • Pomarańczę dokładnie umyj, pokrój w plastry.
  • Garnek z kompotem zdejmij z ognia, dodaj plastry pomarańczy i odstaw do wystygnięcia.
  • Podaj schłodzony, po obfitym posiłku.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (37)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dodaję jeszcze anyż , sok z cytryny i wanilię

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pół szklanki wody...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Gdyby Pani Gessler, podano w jakiejś restauracji kompot tej konsystencji i wyglądu, zaczęła by nim parskać i wypluwać do wiadra... Ten wyrób powinien być półprzeźroczysty i klarowny by zachęcał do spożycia.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              PITOLISZ ;)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  na innym przepisie widziałam podaną 1 i 1/2l wody na tę samą ilość owoców co w.w.przepisie p.Magdy.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Szkoda, że nikt nie podał ile wody nalać na podaną gramaturę suszu, dziwne.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Jak można miód dodać do gotującego się kompotu-przecież straci wszystko co ma najwartościowsze !!!!!!!!

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              kto powiedział, że chodzi o właściwości miodu a nie o jego walory smakowe? Poza tym, niektóre źródła podają, że miód powinno się gotować, gdyż poza pewnymi zdrowotnymi właściwościami posiada znacznie bardziej szkodliwe działanie śluzo-twórcze.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Dokładnie tak, miód dodajemy do letniego wywaru.

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      szkoda że przepisy nie są pokazane na video

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          a co tu pokazywac? jak sie wrzuca wszystko do gara? bzdura ;)

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Ten kompot to tradycja w mojej rodzinie ( i nie tylko mojej) . W tym roku zrobiłam wg. przepisu p. Magdy tj, dodałam miód i pomarańcz. Miód dodałam jednak nie podczas gotowania , ale kiedy kompot był lekko chłodny , a to dlatego żeby nie stracił w gorącym napoju swoich cudownych właściwości.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  znasz się na zecy

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      wojciech_lenartowicz

                                                      Bardzo smaczny, orzeźwiający.
                                                      Polecam!

                                                      PS. Mętny kolor bierze się m. in. z obecności w nim pomarańczy (ja akurat robiłem go na mandarynkach bo były pod ręką :) ) i według mnie w niczym nie przeszkadza. Kompot wigilijny zawsze kojarzył mi się z mętnym kolorem.

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                                          Pomoc | Zasady forum
                                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                          Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

                                                          Zobacz więcej z Inspiracji

                                                          Świąteczne smaki Magdy Gessler

                                                          Z czym Magdzie Gessler kojarzą się Święta Bożego Narodzenia? Tylko nam gwiazda "Kuchennych rewolucji" i "MasterChefa" zdradziła przepis na swoje ulubione danie wigilijne. Zobacz!

                                                          Ulubiony przepis Magdy Gessler
                                                          News

                                                          Ulubiony przepis Magdy Gessler

                                                          Karp pieczony w borowikachPrzepis

                                                          Karp pieczony w borowikach

                                                          Kompot wigilijny z suszu Magdy GesslerPrzepis

                                                          Kompot wigilijny z suszu Magdy Gessler

                                                          Zobacz również

                                                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                                          Chrupiące płatki owsiane

                                                          Pyszne i proste śniadanie

                                                          Tatar ze śledzia
                                                          Przepis 13

                                                          Tatar ze śledzia

                                                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                                          Champion cyklistów Przepis 16

                                                          Champion cyklistów

                                                          Niebanalna szarlotka

                                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                                          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                                                          Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                                          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                                                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                                                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                                                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                                          Harira by Joseph Seeletso
                                                          Przepis 61

                                                          Harira by Joseph Seeletso

                                                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                                          tvnpix