zamknij
Mięsożercy na start! Mięsożercy na start!

Temat Inspiracji

W krainie soczystego steka

Mamy coś dla prawdziwych mięsożerców! Paweł Suwała - szef kuchni restauracji "Butchery&Wine" pokaże Wam, jak przyrządzić soczystego steka, który rozpływa się w ustach. Zostańcie mistrzami w swojej kuchni i gotujcie z...

Mięsożercy na start!
News

Mięsożercy na start!

Najlepsza wołowina na świecieCiekawostka

Najlepsza wołowina na świecie

Stopnie wysmażenia stekaCiekawostka

Stopnie wysmażenia steka

Mięsożercy na start!

News

Jest takie miejsce na warszawskiej mapie gastronomicznej, które miłośników mięsa może przyprawić o zawrót głowy
Mięsożercy na start!
Autor:

„Butchery & Wine” to miejsce niewydumane, którego istotą jest dobrze przyrządzone mięso. Proste wnętrze, wręcz ascetyczne nakrycia stołów powodują, że w restauracji skupiasz się na istocie miejsca - mięsie. Do rzeczy zatem! Steki przygotowywane są tu z największą pieczołowitością.  Jak przyznaje Paweł Suwała - szef kuchni - najważniejsze jest pochodzenie mięsa i wszystkich składników wykorzystywanych do jego przygotowania. ”Butchery & Wine” ma swoich stałych i sprawdzonych dostawców. Mięso na stół trafia z Australii, Hiszpanii i Polski. W restauracji możecie zjeść najbardziej popularny New York stek, Bavette stek, Rib Eye stek, Chateaubriand, a także Wagyu. Ta ostatnia pozycja to specjalny rodzaj wołowiny, którego porcja (ok. 300g) kosztuje ok. 300zł.

I to właśnie tę ostatnio pozycję menu, specjalnie dla was przygotował szef kuchni. Zobaczcie, jak przyrządzić dobrego steka.


Przeczytaj o najlepszej wołowinie na świecie

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (15)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wszystko ładnie i pewnie smacznie tylko czy wszystkie steki przyrządzane dla klientów restauracji są tak obmacywane dłońmi bez rękawiczek? Mam przynajmniej nadzieję, że ręce Pan wcześniej myje.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Widzę że tu sami specjaliści hehe
      Jak dla mnie stek wygląda świetnie i smakowicie, pewnie tak samo smakuje, a chyba o to chodzi?
      Skoro wszyscy jesteście takimi profesjonalistami po co tu zaglądacie? (niedorzeczne)
      Jak nie zła wymowa to zastrzeżenia do przygotowania, wszystko nie tak(cała Polska).
      Pozdrawiam Szefa kuchni, fajne... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z całym szacunkiem do kucharza, ale chyba powinien wiedzieć jak się wymawia nazwę restauracji w której pracuje?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Pierwszy raz trafiłem na tą stronę, z ciekawości. Reklama w TV wskazywała na profesjonalny przekaz. A tutaj klapa. Pan szef kuchni może jest dobry w swoim fachu, ale całkowicie nie nadaje się przed kamerę. Ktoś kto pisał scenariusz, chyba nie do końca przemyślał nad końcowym przekazem.
              Nie dowiedziałem się niczego, jakie to było... rozwiń

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Jak dlugo kruszeje wolowina w Butchery&Wine?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      medium rare do pieca ?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Moi drodzy mięsożercy..... Zapewniam Was ze mięso jest dobre a nawet bardzo dobre bo pochodzi tez z Polskiej wołowiny wyhodowanej na Polskich polach i pastwiskach...SMACZNEGO...

                          Pan Janek lat 59 technolog mięsa (40 lat pracy w branży mięsnej)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Może te 40 lat sprawiło, że się przyzwyczaiłeś ;) Polska wołowina jest bardzo kiepskiej jakości. Praktycznie bez marynaty nie ma co zaczynać

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  świetne jedzenie, profesjonalna obsługa . . . szczerze polecam!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      SteK zawsze wchodzi do pieca!!!:)))
                                      Pozdrawiam

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          raczej nie zawsze

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Stek do pieca? Boj sie . Racja ze stek musi odpoczac ale zeby go wkladac do pieca? Wstyd. Pozdrawiam Piotra Lemanskiego.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  stek zawsze do pieca.jak tego nie wiesz to nie pisz...

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość
                                                      • ~Gość:
                                                      • stek zawsze do pieca.jak tego nie wiesz to nie pisz...
                                                      • rozwiń

                                                      Blue i rare też wsadzisz do pieca? Gratuluję!

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          menda_mendaa
                                                          • ~Gość:
                                                          • Blue i rare też wsadzisz do pieca? Gratuluję!
                                                          • rozwiń

                                                          Rare wsadze;)Na 90stopni 1min

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                              Dodajdo ulubionych
                                                              Usuńz ulubionych
                                                              15komentarzy
                                                              Jeśli chcesz dodać
                                                              artykuł do ulubionych
                                                              zarejestruj się lub zaloguj
                                                              Mięsożercy na start! Mięsożercy na start!

                                                              Zobacz więcej z Inspiracji

                                                              W krainie soczystego steka

                                                              Mamy coś dla prawdziwych mięsożerców! Paweł Suwała - szef kuchni restauracji "Butchery&Wine" pokaże Wam, jak przyrządzić soczystego steka, który rozpływa się w ustach. Zostańcie mistrzami w swojej kuchni i gotujcie z...

                                                              Mięsożercy na start!
                                                              News

                                                              Mięsożercy na start!

                                                              Najlepsza wołowina na świecieCiekawostka

                                                              Najlepsza wołowina na świecie

                                                              Stopnie wysmażenia stekaCiekawostka

                                                              Stopnie wysmażenia steka

                                                              Zobacz również

                                                              Stopnie wysmażenia steka Ciekawostka 26

                                                              Stopnie wysmażenia steka

                                                              Jeżeli znajdziesz się w restauracji z najlepszymi i prawdziwymi stekami, musisz wiedzieć jaki stek zamówić. Mamy dla ciebie krótką instrukcję i stopnie wysmażenia steków

                                                              Czy Michel Moran lubi bigos?
                                                              News 02

                                                              Czy Michel Moran lubi bigos?

                                                              Sprawdź, czy francuskie podniebienie gwiazdy "MasterChefa" toleruje to polskie danie

                                                              Jak otworzyć wino musujące?
                                                              Porada 765

                                                              Jak otworzyć wino musujące?

                                                              Mistrz Polski sommelierów pokazuje, jak to zrobić!

                                                              Michel Moran o swojej wigilii
                                                              News 78

                                                              Michel Moran o swojej wigilii

                                                              On jest Francuzem, a jego żona - Polką. Jak wyglądają ich święta?

                                                              Jak rozpoznać prawdziwego szampana?
                                                              Porada 60

                                                              Jak rozpoznać prawdziwego szampana?

                                                              Święta w domu Basi Ritz
                                                              News 73

                                                              Święta w domu Basi Ritz

                                                              Tradycyjne potrawy według zwyciężczyni programu "MasterChef"

                                                              Podróżnik kulinarny - moda na cupcake
                                                              News 10

                                                              Podróżnik kulinarny - moda na cupcake

                                                              W warszawskim cukiernictwie wielkie poruszenie: nastała moda na cupcake!

                                                              Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr News 220

                                                              Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

                                                              Tradycyjne wigilijne menu przygotowuje się z płodów rolnych i leśnych, a więc ze zboża, kaszy, jarzyn oraz grzybów, orzechów, miodu, a także z ryb. Mimo to, w różnych regionach Polski Wigilia smakuje inaczej.

                                                              tvnpix