zamknij
Najlepsza wołowina na świecie Najlepsza wołowina na świecie

Temat Inspiracji

W krainie soczystego steka

Mamy coś dla prawdziwych mięsożerców! Paweł Suwała - szef kuchni restauracji "Butchery&Wine" pokaże Wam, jak przyrządzić soczystego steka, który rozpływa się w ustach. Zostańcie mistrzami w swojej kuchni i gotujcie z...

Mięsożercy na start!
News

Mięsożercy na start!

Najlepsza wołowina na świecieCiekawostka

Najlepsza wołowina na świecie

Stopnie wysmażenia stekaCiekawostka

Stopnie wysmażenia steka

Najlepsza wołowina na świecie

Ciekawostka

Słyszeliście kiedyś o wołowinie wagyu?
Najlepsza wołowina na świecie
Wołowina z restauracji "Butchery&Wine" | Autor: Jacek Szymczak

Wołowina Wagyu to najdroższa wołowina na świecie. Pochodzi ze specjalnej rasy krów Wagyu hodowanych w okolicach japońskiego miasta Kobe. Surowe charakteryzuje się marmurkowatym szlaczkiem tłuszczu, który równomiernie pokrywa mięso. Tłuszczyk ten w trakcie gotowania wytapia się i nadaje wołowinie niezwykłego smaku.

Krowy Wagyu karmione są paszą składającą się między innymi ze zbóż, ziemniaków, ryżu i roślin strączkowych - wszystkie składniki pochodzić muszą z ekologicznych upraw, gdzie nie wykorzystuje się pestycydów. Poza tym, bydłu podaje się codziennie starannie skomponowaną mieszankę witaminową, a także... piwo, w celu zaostrzenia krowiego apetytu.

Zobacz, jak soczystego steka medium rare przyrządza szef kuchni "Butchery&Wine"

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
artykuł do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Najlepsza wołowina na świecie Najlepsza wołowina na świecie

Zobacz więcej z Inspiracji

W krainie soczystego steka

Mamy coś dla prawdziwych mięsożerców! Paweł Suwała - szef kuchni restauracji "Butchery&Wine" pokaże Wam, jak przyrządzić soczystego steka, który rozpływa się w ustach. Zostańcie mistrzami w swojej kuchni i gotujcie z...

Mięsożercy na start!
News

Mięsożercy na start!

Najlepsza wołowina na świecieCiekawostka

Najlepsza wołowina na świecie

Stopnie wysmażenia stekaCiekawostka

Stopnie wysmażenia steka

Zobacz również

Podróżnik kulinarny - kurpiowskie kury zielononóżki
News 20

Podróżnik kulinarny - kurpiowskie kury zielononóżki

Która kura znosi najzdrowsze i najsmaczniejsze jaja?

Podróżnik kulinarny - wielkie pączkowanie
News 10

Podróżnik kulinarny - wielkie pączkowanie

Maciej Nowak na tropie pączków

Co jada Święty Mikołaj? Ciekawostka 31

Co jada Święty Mikołaj?

Którą francuską potrawę powinni poznać Polacy?
News 14

Którą francuską potrawę powinni poznać Polacy?

Poleca Michel Moran!

Moran nie lubi polskich dań?
News 14

Moran nie lubi polskich dań?

Francuski smak vs polskie potrawy

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr News 220

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

Tradycyjne wigilijne menu przygotowuje się z płodów rolnych i leśnych, a więc ze zboża, kaszy, jarzyn oraz grzybów, orzechów, miodu, a także z ryb. Mimo to, w różnych regionach Polski Wigilia smakuje inaczej.

Podróżnik kulinarny na rybach
News 40

Podróżnik kulinarny na rybach

Dowiedz się gdzie kupować i jakie ryby wybierać, aby mięso było smaczne!

Jak Bosacka walczy z obżarstwem?
Porada 27

Jak Bosacka walczy z obżarstwem?

Zobacz, co podpowiada prowadząca "Wiem co jem i wiem co kupuję"!

tvnpix