zamknij
Najlepsza wołowina na świecie Najlepsza wołowina na świecie

Temat Inspiracji

W krainie soczystego steka

Mamy coś dla prawdziwych mięsożerców! Paweł Suwała - szef kuchni restauracji "Butchery&Wine" pokaże Wam, jak przyrządzić soczystego steka, który rozpływa się w ustach. Zostańcie mistrzami w swojej kuchni i gotujcie z...

Mięsożercy na start!
News

Mięsożercy na start!

Najlepsza wołowina na świecieCiekawostka

Najlepsza wołowina na świecie

Stopnie wysmażenia stekaCiekawostka

Stopnie wysmażenia steka

Najlepsza wołowina na świecie

Ciekawostka

Słyszeliście kiedyś o wołowinie wagyu?
Najlepsza wołowina na świecie
Wołowina z restauracji "Butchery&Wine" | Autor: Jacek Szymczak

Wołowina Wagyu to najdroższa wołowina na świecie. Pochodzi ze specjalnej rasy krów Wagyu hodowanych w okolicach japońskiego miasta Kobe. Surowe charakteryzuje się marmurkowatym szlaczkiem tłuszczu, który równomiernie pokrywa mięso. Tłuszczyk ten w trakcie gotowania wytapia się i nadaje wołowinie niezwykłego smaku.

Krowy Wagyu karmione są paszą składającą się między innymi ze zbóż, ziemniaków, ryżu i roślin strączkowych - wszystkie składniki pochodzić muszą z ekologicznych upraw, gdzie nie wykorzystuje się pestycydów. Poza tym, bydłu podaje się codziennie starannie skomponowaną mieszankę witaminową, a także... piwo, w celu zaostrzenia krowiego apetytu.

Zobacz, jak soczystego steka medium rare przyrządza szef kuchni "Butchery&Wine"

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
artykuł do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Najlepsza wołowina na świecie Najlepsza wołowina na świecie

Zobacz więcej z Inspiracji

W krainie soczystego steka

Mamy coś dla prawdziwych mięsożerców! Paweł Suwała - szef kuchni restauracji "Butchery&Wine" pokaże Wam, jak przyrządzić soczystego steka, który rozpływa się w ustach. Zostańcie mistrzami w swojej kuchni i gotujcie z...

Mięsożercy na start!
News

Mięsożercy na start!

Najlepsza wołowina na świecieCiekawostka

Najlepsza wołowina na świecie

Stopnie wysmażenia stekaCiekawostka

Stopnie wysmażenia steka

Zobacz również

Dlaczego warto pościć? News 280

Dlaczego warto pościć?

Kochamy jeść, gotować i biesiadować. Dlaczego więc mielibyśmy dobrowolnie z tego rezygnować? Co nam daje post i umartwianie się?

Nosowska nie gotuje z przepisów!
News 10

Nosowska nie gotuje z przepisów!

Kasia Nosowska opowiada o kulinarnych eksperymentach

Podróżnik kulinarny - małych bistro czar
News 10

Podróżnik kulinarny - małych bistro czar

Maciej Nowak odwiedza małe bistra, w tym Przekąski Zakąski na Krakowskim Przedmieściu.

Podróżnik kulinarny - kuchnia w stylu safari
News 11

Podróżnik kulinarny - kuchnia w stylu safari

Jak wygląda uczta w stylu safari?

Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy
News 40

Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy

Przepyszne kiełbasy powstają według strzeżonej receptury!

Bosacka przeciwko modyfikacjom genetycznym żywności
News 11

Bosacka przeciwko modyfikacjom genetycznym żywności

Postęp cywilizacyjny vs zdrowa żywność

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
News 510

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

Gdzie bije "powidłowe" serce Polski?

Podróżnik kulinarny - moda na cupcake
News 10

Podróżnik kulinarny - moda na cupcake

W warszawskim cukiernictwie wielkie poruszenie: nastała moda na cupcake!

tvnpix