zamknij
Burgery Moniki Mrozowskiej Burgery Moniki Mrozowskiej

Temat Inspiracji

Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

Burgery Moniki Mrozowskiej
Przepis

Burgery Moniki Mrozowskiej

Kolendra lubi towarzystwo
Porada

Kolendra lubi towarzystwo

Gomasio Moniki Mrozowskiej
Przepis

Gomasio Moniki Mrozowskiej

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
News

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

Burgery Moniki Mrozowskiej

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Monika Mrozowska
Autor przepisu:
Kto powiedział, że w burgerach musi być mięso?
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
13komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Burgery Moniki Mrozowskiej
Wegetariańskie burgery Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 3 bułki  najlepiej grahamki
  • 1 duży pomidor
  • 3 małe  ogórki kwaszone
  • ok. 70 g  twardego sera
  • ok. 50 g  masła
  • opakowanie serka naturalnego homogenizowanego
  • 1/3 szklanki sezamu (do gomasio)
  • 1/2 łyżeczki  soli (do gomasio)
0
34

Sposób przygotowania:

  • Sezam prażymy na suchej patelni z solą cały czas mieszając, aż się przyrumieni. Następnie przesypujemy go do miseczki, czekamy aż wystygnie i mielimy w młynku do kawy. Tak oto powstaje gomasio.
  • Bułkę kroimy na pół. Każdą połówkę smarujemy masłem.
  • Na jednej z dwóch połówek kładziemy plasterki sera. Obydwie połówki kładziemy na rozgrzanej patelni masłem oraz serem do dołu i na małym gazie podpiekamy (na nieprzywierającej patelni).
  • Po podpieczeniu połówkę z samym masłem smarujemy serkiem homogenizowanym naturalnym, który posypujemy dużą ilością wcześniej przygotowanego gomasio, układamy plasterki pomidora, ogórka kwaszonego, składamy obydwie połówki bułki i podpiekamy lekko z dwóch stron.

Zainspiruj nas

Komentarze (13)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To nie jest żaden burger (można było dodać chociaż mięso sojowe,bo nie istnieje burger bez mięsa).PO prost ciepła kanapka :) Ale nie wykluczam,że smaczna : - )

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ja bym jednak dała troszkę mięsa...A może nie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Chyba nauczyłam się na pamięć tego superowego przepisu!...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie rozumiem tych waszych komentarzy. Nie każdy musi jeść mięso x/. Sama jestem wegetarianką od 3 lat i jakoś nie krytykuje mięsożerców....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Proszę si ęnie lansować przy pomocy burgera bez mięsa! Kanapki są w innym dziale...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Fajny ten "burger".
                      To ja zorbę bigos staropolski z fenkułu i serka mascarpone.
                      A co?
                      To nie będzie bigos???

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Zdq
                          Zdq

                          Burger bez mięsa to nie burger

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              zgadzam się

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  A gdzie jest szacillo?

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      DariaSzczepanek69

                                      Pyszne! Bardzo dziekuję za przepis

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Burger bez mięsa to jak hot dog z ogórkiem zamiast parówki... zwykła kanapka...i to studencka.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                              Burgery Moniki Mrozowskiej Burgery Moniki Mrozowskiej

                                              Zobacz więcej z Inspiracji

                                              Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

                                              Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

                                              Burgery Moniki Mrozowskiej
                                              Przepis

                                              Burgery Moniki Mrozowskiej

                                              Kolendra lubi towarzystwo
                                              Porada

                                              Kolendra lubi towarzystwo

                                              Gomasio Moniki Mrozowskiej
                                              Przepis

                                              Gomasio Moniki Mrozowskiej

                                              Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
                                              News

                                              Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

                                              Zobacz również

                                              Tatar ze śledzia
                                              Przepis 13

                                              Tatar ze śledzia

                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                              Deser z mrożonych truskawek

                                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                                              Chleb z płatkami owsianymi

                                              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                              Kanapki ze smażoną makrelą

                                              Idealne na śniadanie lub kolację

                                              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                              Kolorowa samba warzywna

                                              Zdrowe i pyszne danie

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                              Pizza godna królów

                                              Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                              Babka ziemniaczana

                                              Podlaski specjał

                                              tvnpix