zamknij
Burgery Moniki Mrozowskiej Burgery Moniki Mrozowskiej

Temat Inspiracji

Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

Burgery Moniki Mrozowskiej
Przepis

Burgery Moniki Mrozowskiej

Kolendra lubi towarzystwo
Porada

Kolendra lubi towarzystwo

Gomasio Moniki Mrozowskiej
Przepis

Gomasio Moniki Mrozowskiej

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
News

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

Burgery Moniki Mrozowskiej

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Monika Mrozowska
Autor przepisu:
Kto powiedział, że w burgerach musi być mięso?
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
13komentarzy
Burgery Moniki Mrozowskiej
Wegetariańskie burgery Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 3 bułki  najlepiej grahamki
  • 1 duży pomidor
  • 3 małe  ogórki kwaszone
  • ok. 70 g  twardego sera
  • ok. 50 g  masła
  • opakowanie serka naturalnego homogenizowanego
  • 1/3 szklanki sezamu (do gomasio)
  • 1/2 łyżeczki  soli (do gomasio)
0
34

Sposób przygotowania:

  • Sezam prażymy na suchej patelni z solą cały czas mieszając, aż się przyrumieni. Następnie przesypujemy go do miseczki, czekamy aż wystygnie i mielimy w młynku do kawy. Tak oto powstaje gomasio.
  • Bułkę kroimy na pół. Każdą połówkę smarujemy masłem.
  • Na jednej z dwóch połówek kładziemy plasterki sera. Obydwie połówki kładziemy na rozgrzanej patelni masłem oraz serem do dołu i na małym gazie podpiekamy (na nieprzywierającej patelni).
  • Po podpieczeniu połówkę z samym masłem smarujemy serkiem homogenizowanym naturalnym, który posypujemy dużą ilością wcześniej przygotowanego gomasio, układamy plasterki pomidora, ogórka kwaszonego, składamy obydwie połówki bułki i podpiekamy lekko z dwóch stron.

Zainspiruj nas

Komentarze (13)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To nie jest żaden burger (można było dodać chociaż mięso sojowe,bo nie istnieje burger bez mięsa).PO prost ciepła kanapka :) Ale nie wykluczam,że smaczna : - )

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ja bym jednak dała troszkę mięsa...A może nie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Chyba nauczyłam się na pamięć tego superowego przepisu!...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Nie rozumiem tych waszych komentarzy. Nie każdy musi jeść mięso x/. Sama jestem wegetarianką od 3 lat i jakoś nie krytykuje mięsożerców....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Proszę si ęnie lansować przy pomocy burgera bez mięsa! Kanapki są w innym dziale...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Fajny ten "burger".
                      To ja zorbę bigos staropolski z fenkułu i serka mascarpone.
                      A co?
                      To nie będzie bigos???

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Zdq
                          Zdq

                          Burger bez mięsa to nie burger

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              zgadzam się

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  A gdzie jest szacillo?

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      DariaSzczepanek69

                                      Pyszne! Bardzo dziekuję za przepis

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Burger bez mięsa to jak hot dog z ogórkiem zamiast parówki... zwykła kanapka...i to studencka.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                              Burgery Moniki Mrozowskiej Burgery Moniki Mrozowskiej

                                              Zobacz więcej z Inspiracji

                                              Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

                                              Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

                                              Burgery Moniki Mrozowskiej
                                              Przepis

                                              Burgery Moniki Mrozowskiej

                                              Kolendra lubi towarzystwo
                                              Porada

                                              Kolendra lubi towarzystwo

                                              Gomasio Moniki Mrozowskiej
                                              Przepis

                                              Gomasio Moniki Mrozowskiej

                                              Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
                                              News

                                              Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

                                              Zobacz również

                                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                              Deser z mrożonych truskawek

                                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                              Harira by Joseph Seeletso
                                              Przepis 61

                                              Harira by Joseph Seeletso

                                              Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                              Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                              Grillowany ser halloumi

                                              Najlepszy podany z figami i orzechami

                                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                              Efektowne i proste danie

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                              Pizza godna królów

                                              Przysmak młodości Przepis 137

                                              Przysmak młodości

                                              Kanapka idealna!

                                              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                                              Kopytka Piotra Kucharskiego

                                              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                                              tvnpix