zamknij
Gomasio Moniki Mrozowskiej Gomasio Moniki Mrozowskiej

Temat Inspiracji

Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

Burgery Moniki Mrozowskiej
Przepis

Burgery Moniki Mrozowskiej

Kolendra lubi towarzystwo
Porada

Kolendra lubi towarzystwo

Gomasio Moniki Mrozowskiej
Przepis

Gomasio Moniki Mrozowskiej

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
News

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

Gomasio Moniki Mrozowskiej

Przepis

przyprawy Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | przyprawy Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Co to jest gomasio i jak je przygotować? Zobacz przepis!
Ugotowałem to!36
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
13komentarzy
Gomasio Moniki Mrozowskiej
Gomasio Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 6 łyżek sezamu
  • płaska łyżka soli
0
32

Sposób przygotowania :

Sezam uprażyć na suchej patelni razem z solą. Wymieszać. Uprażone ziarna sezamu należy zmielić, najlepiej w młynku od kawy.

Zobacz też, jak Monika Mrozowska przyrządza wegetariańskie burgery!

Zainspiruj nas

Komentarze (13)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Coś podobnego do Tahini

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      nie

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          dredowa
          dredowa

          a do czego ta przyprawa służy?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Oscar95
              Oscar95

              Skoro jest to przyprawa Japońska, na pewno stosowana jest do potraw z ryżu, doskonale podkręca smak sałatek lub zup.
              Osobiście często stosuję do kanapek, wspaniale się komponuje :)
              Monika Mrozowska gomasio użyła też do hamburgerów :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  możesz sprawdzić BURGER BEZ MIĘSA to się dowiesz

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Hagrid1234

                      szkoda,że nie mam młynka do kawy...można go zastąpić czymś innym?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Gomasio: na patelni z grubym dnem uprażyć siemię, sezam niełuskany, słonecznik ( osobno). Wszystko rozetrzeć w moździeżu, posolić (sól gruba). Posypywać kanapki i wszystkie inne potrawy.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Oscar95
                              Oscar95

                              Jasne myślę, że możesz zastąpić go blenderem :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  nienazarty

                                  prze-pysz-ne! wyjadam łyżeczką!!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Emi Ju

                                      po co gotowac w kreacji sylwestrowej?

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          to wstęp do chałwy !!!!! :D Sezam jet pyszny w każdej postaci :)

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              zwłaszcza słony sezam ...słona chałwa... :)

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  Pomoc | Zasady forum
                                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                  Gomasio Moniki Mrozowskiej Gomasio Moniki Mrozowskiej

                                                  Zobacz więcej z Inspiracji

                                                  Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

                                                  Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

                                                  Burgery Moniki Mrozowskiej
                                                  Przepis

                                                  Burgery Moniki Mrozowskiej

                                                  Kolendra lubi towarzystwo
                                                  Porada

                                                  Kolendra lubi towarzystwo

                                                  Gomasio Moniki Mrozowskiej
                                                  Przepis

                                                  Gomasio Moniki Mrozowskiej

                                                  Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
                                                  News

                                                  Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

                                                  Zobacz również

                                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                                  Przepis 66

                                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                                  Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                                  Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                                  Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                                  Burgery z musztardą i boczkiem

                                                  W klimacie amerykańskiego baru

                                                  Puszyste ego Przepis 14

                                                  Puszyste ego

                                                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                                  Harira by Joseph Seeletso
                                                  Przepis 61

                                                  Harira by Joseph Seeletso

                                                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                                  Zupa tajska Kasi Klich
                                                  Przepis 14

                                                  Zupa tajska Kasi Klich

                                                  Ogień w gardle!

                                                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                                  Takie ciasto rozweseli każdego

                                                  tvnpix