zamknij
Gomasio Moniki Mrozowskiej Gomasio Moniki Mrozowskiej

Temat Inspiracji

Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

Burgery Moniki Mrozowskiej
Przepis

Burgery Moniki Mrozowskiej

Kolendra lubi towarzystwo
Porada

Kolendra lubi towarzystwo

Gomasio Moniki Mrozowskiej
Przepis

Gomasio Moniki Mrozowskiej

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
News

Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

Gomasio Moniki Mrozowskiej

Przepis

przyprawy Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | przyprawy Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Co to jest gomasio i jak je przygotować? Zobacz przepis!
Ugotowałem to!36
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
13komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gomasio Moniki Mrozowskiej
Gomasio Moniki Mrozowskiej

Składniki

  • 6 łyżek sezamu
  • płaska łyżka soli
0
32

Sposób przygotowania :

Sezam uprażyć na suchej patelni razem z solą. Wymieszać. Uprażone ziarna sezamu należy zmielić, najlepiej w młynku od kawy.

Zobacz też, jak Monika Mrozowska przyrządza wegetariańskie burgery!

Zainspiruj nas

Komentarze (13)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Coś podobnego do Tahini

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      nie

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          dredowa
          dredowa

          a do czego ta przyprawa służy?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Oscar95
              Oscar95

              Skoro jest to przyprawa Japońska, na pewno stosowana jest do potraw z ryżu, doskonale podkręca smak sałatek lub zup.
              Osobiście często stosuję do kanapek, wspaniale się komponuje :)
              Monika Mrozowska gomasio użyła też do hamburgerów :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  możesz sprawdzić BURGER BEZ MIĘSA to się dowiesz

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Hagrid1234

                      szkoda,że nie mam młynka do kawy...można go zastąpić czymś innym?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Gomasio: na patelni z grubym dnem uprażyć siemię, sezam niełuskany, słonecznik ( osobno). Wszystko rozetrzeć w moździeżu, posolić (sól gruba). Posypywać kanapki i wszystkie inne potrawy.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Oscar95
                              Oscar95

                              Jasne myślę, że możesz zastąpić go blenderem :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  nienazarty

                                  prze-pysz-ne! wyjadam łyżeczką!!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Emi Ju

                                      po co gotowac w kreacji sylwestrowej?

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          to wstęp do chałwy !!!!! :D Sezam jet pyszny w każdej postaci :)

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              zwłaszcza słony sezam ...słona chałwa... :)

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  Pomoc | Zasady forum
                                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                  Gomasio Moniki Mrozowskiej Gomasio Moniki Mrozowskiej

                                                  Zobacz więcej z Inspiracji

                                                  Wegetariańskie eksperymenty w kuchni

                                                  Eksperymentuj i przygotowuj własne półprodukty, odkrywanie ich w swojej spiżarnia sprawi Ci jeszcze więcej uciechy podczas przygotowywania wymarzonych dań! Zobacz nasze wideo!

                                                  Burgery Moniki Mrozowskiej
                                                  Przepis

                                                  Burgery Moniki Mrozowskiej

                                                  Kolendra lubi towarzystwo
                                                  Porada

                                                  Kolendra lubi towarzystwo

                                                  Gomasio Moniki Mrozowskiej
                                                  Przepis

                                                  Gomasio Moniki Mrozowskiej

                                                  Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
                                                  News

                                                  Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

                                                  Zobacz również

                                                  Tatar ze śledzia
                                                  Przepis 13

                                                  Tatar ze śledzia

                                                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                                  Deser z mrożonych truskawek

                                                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                                                  Chleb z płatkami owsianymi

                                                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                                  Kanapki ze smażoną makrelą

                                                  Idealne na śniadanie lub kolację

                                                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                                  Kolorowa samba warzywna

                                                  Zdrowe i pyszne danie

                                                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                                  Pizza godna królów

                                                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                                  Babka ziemniaczana

                                                  Podlaski specjał

                                                  tvnpix