zamknij
Łazanki z kiszoną kapustą Łazanki z kiszoną kapustą

Temat Inspiracji

Wigilia dla niejadków

Nie lubisz tradycyjnych świątecznych potraw? Mamy dla Ciebie alternatywne propozycje!

Dorada z pieca Piotra KucharskiegoPrzepis

Dorada z pieca Piotra Kucharskiego

Łazanki z kiszoną kapustą Przepis

Łazanki z kiszoną kapustą

Pierogi ruskie Piotra KucharskiegoPrzepis

Pierogi ruskie Piotra Kucharskiego

Tradycyjny polski rosół z lanymi kluskami i lubczykiem
Przepis

Tradycyjny polski rosół z lanymi kluskami i lubczykiem

Jak wybrać wino na wigilię?
Porada

Jak wybrać wino na wigilię?

Łazanki z kiszoną kapustą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wspomnienie babcinego stołu
Ugotowałem to!209
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
46komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Łazanki z kiszoną kapustą prosto z patelni

Składniki

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 60 g suszonych grzybów
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub żółty ser  do posypania
0
88

Sposób przygotowania:

  • Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku. Jeśli trzeba rozdrobnij, a następnie ugotuj z zielem angielskim i liściem laurowym.
  • Obraną cebulę i czosnek pokrój w paseczki.
  • Namoczone grzyby ugotuj w bulionie i posiekaj.
  • Cebulę, czosnek i grzyby podsmaż na smalcu, a następnie dodaj kapustę. Smaż całość przez ok. 5-7 minut, często mieszając. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i papryką.

Łazanki:

  • Z mąki usyp stożek, do środka wbij jajka.
  • Zagnieć ciasto i rozwałkuj na cienki placek.
  • Pokrój w małe prostokąty o wymiarach 2cm x 4cm.
  • Łazanki ugotuj w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy.
  • Zahartuj, a następnie połącz z kapustą.

 

  • Całość podawaj posypaną żółtym serem lub posiekaną pietruszką.

Zainspiruj nas

Komentarze (46)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

sprawdzam ten przepis mam nadzieje ze jest dobry

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a kiedy bulion ????

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Dobry przepis , pyszne łazanki! Dziękuję za pomoc.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              przepis rewelka -pychota dzięki pozdrawiam :)Mili

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  smacznego i dowidzenia gada Heniek z zakopanego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      do widzenia Heńku z Zakopanego

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          fajne danie i bardzo smaczne

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Jeszcze pytanie jak długo gotować grzyby w bulionie ?

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Więcej komentarzy - rozwiń
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                  Łazanki z kiszoną kapustą Łazanki z kiszoną kapustą

                                  Zobacz więcej z Inspiracji

                                  Wigilia dla niejadków

                                  Nie lubisz tradycyjnych świątecznych potraw? Mamy dla Ciebie alternatywne propozycje!

                                  Dorada z pieca Piotra KucharskiegoPrzepis

                                  Dorada z pieca Piotra Kucharskiego

                                  Łazanki z kiszoną kapustą Przepis

                                  Łazanki z kiszoną kapustą

                                  Pierogi ruskie Piotra KucharskiegoPrzepis

                                  Pierogi ruskie Piotra Kucharskiego

                                  Tradycyjny polski rosół z lanymi kluskami i lubczykiem
                                  Przepis

                                  Tradycyjny polski rosół z lanymi kluskami i lubczykiem

                                  Jak wybrać wino na wigilię?
                                  Porada

                                  Jak wybrać wino na wigilię?

                                  Zobacz również

                                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                                  Kaczka pływaczka

                                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                  Przepis 22

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                  Podany na delikatnym puree

                                  Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                  Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                  Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                  Champion cyklistów Przepis 16

                                  Champion cyklistów

                                  Niebanalna szarlotka

                                  Bruschetta z fasolą
                                  Przepis 12

                                  Bruschetta z fasolą

                                  Specjalność Włochów na przystawkę

                                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                  Kolorowa samba warzywna

                                  Zdrowe i pyszne danie

                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                  Chrupiące płatki owsiane

                                  Pyszne i proste śniadanie

                                  tvnpix