zamknij
Pappardelle z buraczkiem i estragonem Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Temat Inspiracji

Wiosenne porządki

Już po raz drugi bacznie obserwowaliśmy kulinarne warsztaty w Republice Słonecznej w Poznaniu. Tym razem wspólnie zabraliśmy się za wiosenne porządki. Zobacz, jakimi potrawami witamy wiosnę.

Sałatka z awokado i piniolamiPrzepis

Sałatka z awokado i piniolami

Hummus jalapenoPrzepis

Hummus jalapeno

Pappardelle z buraczkiem i estragonemPrzepis

Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Warsztaty kulinarne w Republice SłonecznejNews

Warsztaty kulinarne w Republice Słonecznej

Mus czekoladowy z awokadoPrzepis

Mus czekoladowy z awokado

Zielone szpinakowe risottoPrzepis

Zielone szpinakowe risotto

Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kolorowy makaron na Twoim stole
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: foto: Piotr Żydownik/Republika Słoneczna w PoznaniuPappardelle z buraczkiem i estragonem

Składniki

  • 5 upieczonych buraków średniej wielkości
  • 1 łyżeczka kminku
  • 400 g pappardelle
  • 7 łyżek octu balsamicznego
  •  świeży estragon
  • 4 wyciśnięte ząbki  czosnku
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Upieczone buraczki pokrój w julienne (długie cienkie plasterki)
  • Gotuj makaron al dente, odcedź i zalej zimną wodą
  • Przed odcedzeniem odlej pół szklanki wody z makaronu
  • Nagrzej patelnię z oliwą
  • Dodaj kminek i buraczki i smaż do momentu aż buraki zaczną wyraźnie czernieć, wtedy dodaj czosnek, następnie ocet balsamiczny i czekaj ok 2 minuty aż odparuje
  • Kiedy ocet będzie zredukowany dodaj makaron i odrobinę wody w której był gotowany
  • Wymieszaj i gotowe!

 

* pappardelle  to włoski, płaski makaron, cięty na szerokie, długie wstążki. Pod względem szerokości plasuje się między tagliatelle a lasagne.

 

Republika Słoneczna
Republika Słoneczna

Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Republice Słonecznej w Poznaniu.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Pappardelle z buraczkiem i estragonem Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Zobacz więcej z Inspiracji

Wiosenne porządki

Już po raz drugi bacznie obserwowaliśmy kulinarne warsztaty w Republice Słonecznej w Poznaniu. Tym razem wspólnie zabraliśmy się za wiosenne porządki. Zobacz, jakimi potrawami witamy wiosnę.

Sałatka z awokado i piniolamiPrzepis

Sałatka z awokado i piniolami

Hummus jalapenoPrzepis

Hummus jalapeno

Pappardelle z buraczkiem i estragonemPrzepis

Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Warsztaty kulinarne w Republice SłonecznejNews

Warsztaty kulinarne w Republice Słonecznej

Mus czekoladowy z awokadoPrzepis

Mus czekoladowy z awokado

Zielone szpinakowe risottoPrzepis

Zielone szpinakowe risotto

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix