zamknij
Sałatka z awokado i piniolami Sałatka z awokado i piniolami

Temat Inspiracji

Wiosenne porządki

Już po raz drugi bacznie obserwowaliśmy kulinarne warsztaty w Republice Słonecznej w Poznaniu. Tym razem wspólnie zabraliśmy się za wiosenne porządki. Zobacz, jakimi potrawami witamy wiosnę.

Sałatka z awokado i piniolamiPrzepis

Sałatka z awokado i piniolami

Hummus jalapenoPrzepis

Hummus jalapeno

Pappardelle z buraczkiem i estragonemPrzepis

Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Warsztaty kulinarne w Republice SłonecznejNews

Warsztaty kulinarne w Republice Słonecznej

Mus czekoladowy z awokadoPrzepis

Mus czekoladowy z awokado

Zielone szpinakowe risottoPrzepis

Zielone szpinakowe risotto

Sałatka z awokado i piniolami

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zielona i aromatyczna
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: foto: Piotr Żydownik/Republika Słoneczna w PoznaniuSałatka z awokado i pini

Składniki

  • duża garść garść liści szpinaku
  • duża garść rukoli
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 mała czerwona cebula
  •  prażone orzeszki pini do posypania
  •  sos balsamiczny
  • pojemniczek pomidorków koktajlowych
  •  parmezan (opcjonalnie)
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 9 łyżek  oliwy z oliwek
0
3

 

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj sos balsamiczny winegret: stosunek octu do oleju wynosi 1 do 3
  • Do octu balsamicznego dodaj szczyptę soli, następnie intensywnie ubijajac trzepaczką wlej bardzo powoli oliwę
  • Na szpinaku i rucoli połóż pomidorki, awokado pokrojone w plasterki,
  • Polej sosem balsamicznym
  • Posyp uprażonymi na suchej patelni, ostudzonymi orzeszkami pini

 

 


 

Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Republice Słonecznej w Poznaniu.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Sałatka z awokado i piniolami Sałatka z awokado i piniolami

Zobacz więcej z Inspiracji

Wiosenne porządki

Już po raz drugi bacznie obserwowaliśmy kulinarne warsztaty w Republice Słonecznej w Poznaniu. Tym razem wspólnie zabraliśmy się za wiosenne porządki. Zobacz, jakimi potrawami witamy wiosnę.

Sałatka z awokado i piniolamiPrzepis

Sałatka z awokado i piniolami

Hummus jalapenoPrzepis

Hummus jalapeno

Pappardelle z buraczkiem i estragonemPrzepis

Pappardelle z buraczkiem i estragonem

Warsztaty kulinarne w Republice SłonecznejNews

Warsztaty kulinarne w Republice Słonecznej

Mus czekoladowy z awokadoPrzepis

Mus czekoladowy z awokado

Zielone szpinakowe risottoPrzepis

Zielone szpinakowe risotto

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix