zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grzanki z truskawkami i serem camembert

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
przepisycom
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do Kulinarnego Blogu Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: www.przepisy.com/Grzanki z truskawkami i serem camembert

Składniki

  • 200 g truskawek
  • 150 g sera camembert
  • 8 kromek białego pieczywa
  • 50 g masła klasycznego Lurpak
  • 10 listków bazylii
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 szczypty świeżo zmielony pieprz
  • 1 szczypta soli
0
0

 

Sposób wykonania:

  • Kromki chleba smaruj z jednej strony masłem
  • Truskawki opłucz i krój w drobna kostkę. Mieszaj z oliwą, balsamico, posiekaną bazylią oraz solą i pieprzem
  • Na 4 kromki z nieposmarowanej strony pieczywa połóż plastry camemberta oraz nałóż łyżką truskawki
  • Przykryj kolejnym plastrem camemberta i kolejnymi 4 kromkami pieczywa, tak aby strona z masłem była na górze
  • Rozgrzej na średnim ogniu sucha patelnię teflonową
  • Połóż nasze kanapki, lekko dociśnij i przykryj przykrywką
  • Smaż 3 minuty; przewróć na drugą stronę, przykryj i ponownie smaż 3 minut
  • Zdejmij z patelni i podaj

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix