zamknij
Pieczony camembert Pieczony camembert

Temat Inspiracji

Zapiekamy serek

Zapieczony ser rozpływa się w ustach i ciągnie apetycznie. Jest świetnym dodatkiem do zapiekanek, naleśników, tostów i kanapek.

Pieczony camembert
Przepis

Pieczony camembert

Szynka wieprzowa z serem Przepis

Szynka wieprzowa z serem

Frittata z kozim seremPrzepis

Frittata z kozim serem

Grzanki z truskawkami i serem camembertPrzepis

Grzanki z truskawkami i serem camembert

Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas:Przepis

Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas:

Pieczony camembert

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Rozpływający się smak
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pieczony camembert
Autor: kulinarni.pl/3tv Pieczony camembert

Składniki

  •  ciasto:
  • 10 g drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 150 ml letniej wody
  • 700 g mąki pszennej chlebowej typ 750
  • 200 g masła
  •  Farsz:
  • 2 sery camembert (250 g/szt.)
  • 16 plastrów szynki dojrzewającej
  • 2  jajka do posmarowania wierzchu
0
15

 

Sposób przygotowania:

  • Mieszaj wodę, cukier i drożdże
  • Dodaj to tego mąkę. Mieszaj, a następnie wyrabiaj na gładkie i jednolite ciasto. Ciasto wyrabiaj kilka minut, jeśli się klei podsyp mąką. Ciasto jest gotowe jeśli odchodzi od rąk. Wyrabiaj kolejne kilka minut
  • Następnie ciasto wkłóż do miski i przykryj folią spożywczą. Odstaw do wyrośnięcia na około 2 godziny aż podwoi swoją objętość
  • W tym czasie owiń sery w szynkę
  • Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na okręgi o średnicy około 25 cm
  • Ukłóż na środku sery i zawijam w ciasto
  • Ułóż sery na blasze do pieczenia
  • Wierzch posmaruj roztrzepanymi jajkami i delikatnie natnij
  • Ponownie odstaw na 30 minut do wyrośnięcia
  • W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 200ºC. Ponownie smaruj jajkiem i wstaw do piekarnika. Piecz około 40 minut
  • Sery wyjmij z piekarnika, pokrój na kawałki, podaję z konfiturą

Przepis na konfiturę z czerwonej cebuli i malin:

 

Piotr Kucharski
Piotr Kucharski
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
toffeenutbar
toffeenutbar

Pomysł jest genialny. Jakie dodatki pasują do przełamania smaku oprócz tej konfitury ? Co polecasz ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jeśli się przyjrzycie to zauważycie że podczas wkładania do pieca to papier do pieczenia był wysmarowany masłem

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          musi być pyszne :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wygląda smacznie :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a co zrobić z masłem?! :P

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Nowa: masło pewnie do ciasta, jak to do drożdżowego.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                          Pieczony camembert Pieczony camembert

                          Zobacz więcej z Inspiracji

                          Zapiekamy serek

                          Zapieczony ser rozpływa się w ustach i ciągnie apetycznie. Jest świetnym dodatkiem do zapiekanek, naleśników, tostów i kanapek.

                          Pieczony camembert
                          Przepis

                          Pieczony camembert

                          Szynka wieprzowa z serem Przepis

                          Szynka wieprzowa z serem

                          Frittata z kozim seremPrzepis

                          Frittata z kozim serem

                          Grzanki z truskawkami i serem camembertPrzepis

                          Grzanki z truskawkami i serem camembert

                          Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas:Przepis

                          Grillowany naleśnik ze szpinakiem i serem a’la quesadillas:

                          Zobacz również

                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                          Sarna w wielkim mieście

                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Bruschetta z fasolą
                          Przepis 12

                          Bruschetta z fasolą

                          Specjalność Włochów na przystawkę

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                          Kotlety mielone na ostro

                          Nowa wersja znanego dania

                          tvnpix