zamknij
Zupa z pora Zupa z pora

Temat Inspiracji

Zupy dla zmarzlucha

Nic tak nie rozgrzewa jak talerz gorącej zupy. Zobacz nasze propozycje!

Zupa z pora Przepis

Zupa z pora

Francuska zupa cebulowa Michela Moran
Przepis

Francuska zupa cebulowa Michela Moran

Krem z brokułów z łososiemPrzepis

Krem z brokułów z łososiem

Zupa z pora

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Wypróbuj prosty przepis na pożywną zupę
Ugotowałem to!56
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
18komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaZupa z pora

Składniki

  • 2 pory
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 5 dużych ziemniaków
  • 800 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 300 g wędzonej kiełbasy
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki śmietany
0
33

Sposób przygotowania:

  • Pory i cebulę pokrój i podduś na maśle aż zmiękną i lekko się przypieką. Ziemniaki ugotuj w bulionie i dodaj do niego podduszonego pora z cebulą.
  • Przypraw solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj śmietanę i zmiksuj na gładką masę blenderem lub w robocie kuchennym. Zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na suchej patelni podsmaż plastry kiełbasy. Dodaj do zupy, wymieszaj i podawaj.
Zainspiruj nas

Komentarze (18)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak widze kiełbase w zupie to brrrrrrrrrrrrrrrr

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      paskuctwo

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          fakt !

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              to zdjecie nie wyglada na zupe ktora jest w przepisie(zupa krem zmiksowane skaldniki)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ale dlaczego na zdjęciu jest zupa z kawałkami ziemniaków i porów a nie zmiksowana w blenderze ? :P taka ze zdjęcia może być lepsza

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Świetna zupa, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          FANTASTYCZNY PRZEPIS

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Dziś zamierzam zrobić tę zupę!!!!Brzmi pysznie!!!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  o boze a w polsce to nawet na forum kulinarnym klotnie

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      nasze babcie nie miły blenderów!! cz y wszystkie zupy muszą być miksowane albo z winem proszę o normalne przepisy a nie jakieś fon don

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Oscar95
                                          Oscar95

                                          No niestety żyjemy w XXI wieku. Równie dobrze mógłbym się doczepić Ciebie, że posiadasz komputer (tudzież telefon) bo kilkadziesiąt lat temu ludzie nie wiedzieli co to jest i jak się tego używa.
                                          Najtańszy blender kosztuje 50-70 zł, a wino które sam używam do potraw nie przekracza 50 złoty.
                                          Wszystko idzie do przodu, a nikt nie... rozwiń

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              alkohol podbija czyli wzmacnia smak potraw zamiast można użyć glutaminianu sodu czyli ziarenek smaku, kostek rosołowych, vegety co komu pasuje;
                                              babcie blenderów - mikserów nie miały tylko sitko które służyło do przecierania - stąd nazwa dawna zup kremów - zupy przecierane
                                              pozdrawiam

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  kiełbasę???????????? ja do zupy z porów dodaję (nie miksuję albo po) szynkę parmeńską albo szwarcwaldzką - w każdym razie surową, dojrzewającą, cieniutko pokrojoną w plastry, a następnie w paski - i to jest to!

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                                      Pomoc | Zasady forum
                                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                      Zupa z pora Zupa z pora

                                                      Zobacz więcej z Inspiracji

                                                      Zupy dla zmarzlucha

                                                      Nic tak nie rozgrzewa jak talerz gorącej zupy. Zobacz nasze propozycje!

                                                      Zupa z pora Przepis

                                                      Zupa z pora

                                                      Francuska zupa cebulowa Michela Moran
                                                      Przepis

                                                      Francuska zupa cebulowa Michela Moran

                                                      Krem z brokułów z łososiemPrzepis

                                                      Krem z brokułów z łososiem

                                                      Zobacz również

                                                      Pudding z bagietki Przepis 17

                                                      Pudding z bagietki

                                                      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                                      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                                      Knedle ze śliwkami

                                                      Przepis na słodki obiad

                                                      Harira by Joseph Seeletso
                                                      Przepis 61

                                                      Harira by Joseph Seeletso

                                                      Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                                      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                                      Kolorowa samba warzywna

                                                      Zdrowe i pyszne danie

                                                      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                                      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                                      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                                      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                                      Burgery z musztardą i boczkiem

                                                      W klimacie amerykańskiego baru

                                                      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                                                      Bifeki faszerowane serem feta

                                                      Kotlety po grecku

                                                      Śledzie Kasi Klich
                                                      Przepis 34

                                                      Śledzie Kasi Klich

                                                      Śledź o korzennym posmaku

                                                      tvnpix