zamknij
Zupa z pora Zupa z pora

Temat Inspiracji

Zupy dla zmarzlucha

Nic tak nie rozgrzewa jak talerz gorącej zupy. Zobacz nasze propozycje!

Zupa z pora Przepis

Zupa z pora

Francuska zupa cebulowa Michela Moran
Przepis

Francuska zupa cebulowa Michela Moran

Krem z brokułów z łososiemPrzepis

Krem z brokułów z łososiem

Zupa z pora

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Wypróbuj prosty przepis na pożywną zupę
Ugotowałem to!56
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
18komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaZupa z pora

Składniki

  • 2 pory
  • 1 cebula
  • 4 łyżki masła
  • 5 dużych ziemniaków
  • 800 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 300 g wędzonej kiełbasy
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki śmietany
0
33

Sposób przygotowania:

  • Pory i cebulę pokrój i podduś na maśle aż zmiękną i lekko się przypieką. Ziemniaki ugotuj w bulionie i dodaj do niego podduszonego pora z cebulą.
  • Przypraw solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj śmietanę i zmiksuj na gładką masę blenderem lub w robocie kuchennym. Zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na suchej patelni podsmaż plastry kiełbasy. Dodaj do zupy, wymieszaj i podawaj.
Zainspiruj nas

Komentarze (18)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak widze kiełbase w zupie to brrrrrrrrrrrrrrrr

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      paskuctwo

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          fakt !

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              to zdjecie nie wyglada na zupe ktora jest w przepisie(zupa krem zmiksowane skaldniki)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ale dlaczego na zdjęciu jest zupa z kawałkami ziemniaków i porów a nie zmiksowana w blenderze ? :P taka ze zdjęcia może być lepsza

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Świetna zupa, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          FANTASTYCZNY PRZEPIS

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Dziś zamierzam zrobić tę zupę!!!!Brzmi pysznie!!!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  o boze a w polsce to nawet na forum kulinarnym klotnie

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      nasze babcie nie miły blenderów!! cz y wszystkie zupy muszą być miksowane albo z winem proszę o normalne przepisy a nie jakieś fon don

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Oscar95
                                          Oscar95

                                          No niestety żyjemy w XXI wieku. Równie dobrze mógłbym się doczepić Ciebie, że posiadasz komputer (tudzież telefon) bo kilkadziesiąt lat temu ludzie nie wiedzieli co to jest i jak się tego używa.
                                          Najtańszy blender kosztuje 50-70 zł, a wino które sam używam do potraw nie przekracza 50 złoty.
                                          Wszystko idzie do przodu, a nikt nie... rozwiń

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              alkohol podbija czyli wzmacnia smak potraw zamiast można użyć glutaminianu sodu czyli ziarenek smaku, kostek rosołowych, vegety co komu pasuje;
                                              babcie blenderów - mikserów nie miały tylko sitko które służyło do przecierania - stąd nazwa dawna zup kremów - zupy przecierane
                                              pozdrawiam

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  kiełbasę???????????? ja do zupy z porów dodaję (nie miksuję albo po) szynkę parmeńską albo szwarcwaldzką - w każdym razie surową, dojrzewającą, cieniutko pokrojoną w plastry, a następnie w paski - i to jest to!

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                                      Pomoc | Zasady forum
                                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                      Zupa z pora Zupa z pora

                                                      Zobacz więcej z Inspiracji

                                                      Zupy dla zmarzlucha

                                                      Nic tak nie rozgrzewa jak talerz gorącej zupy. Zobacz nasze propozycje!

                                                      Zupa z pora Przepis

                                                      Zupa z pora

                                                      Francuska zupa cebulowa Michela Moran
                                                      Przepis

                                                      Francuska zupa cebulowa Michela Moran

                                                      Krem z brokułów z łososiemPrzepis

                                                      Krem z brokułów z łososiem

                                                      Zobacz również

                                                      Zupa tajska Kasi Klich
                                                      Przepis 14

                                                      Zupa tajska Kasi Klich

                                                      Ogień w gardle!

                                                      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                                      Przepis 22

                                                      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                                      Klasyka na twoim stole

                                                      Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                                      Grillowany ser halloumi

                                                      Najlepszy podany z figami i orzechami

                                                      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                                                      Kopytka Piotra Kucharskiego

                                                      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                                                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                                      Takie ciasto rozweseli każdego

                                                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                                                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                                      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                                      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                                      Sarna w wielkim mieście

                                                      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                                      tvnpix