Aktualności konkursowe
Kulinarny Blog Roku 2013
Sprawdź, co nowego w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013
UWAGA! UWAGA!
ZNAMY ZWYCIĘZCĘ KONKURSU "KULINARNY BLOG ROKU 2013"!
Walka o wygraną w „Wielkiej Bitwie Kulinarnego Blogu Roku 2013” była bardzo wyrównana. Na prowadzenie wysunęły się dwie propozycje. O wygranej przeważyło kilka setnych procent!
Zwycięzcą okazał się przepis:
Grillowane greckie kofty z dipem z fety i ogórkową sałatką, który zdobył 42,44% głosów.
Miano „Kulinarnego Bloga Roku 2013” otrzymuje blog autorki przepisu - okolicepalnika.blox.pl
Gratulujemy wygranej!
Drugie miejsce zajmuje przepis: pieczona owsianka jogurtowo-truskawkowa, który otrzymał 41,75 % głosów.
Trzecie miejsce należy do: tarty pieczarkowej z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki – która zdobyła 15,81% głosów.
_______________________________________________________________________________
TO NAJWAŻNIEJSZY MOMENT NASZEGO KONKURSU!
ROZPOCZYNAMY WIELKĄ BITWĘ - czyli pojedynek trzech zwycięzców kwartalnych!
Zwycięzca Wielkiej Bitwy otrzyma tytuł "Kulinarnego Bloga Roku 2013"!
Wybierz swojego faworyta i uzasadnij swój wybór - najlepsze komentarze nagrodzone zostaną sprzętem marki Philips!
Głosowanie trwa do 19 grudnia!
Zwycięzca całego konkursu otrzymuje Multicooker.

__________________________________________________________________________
Zakończyła się III bitwa kwartalna!
Zwyciężył przepis:
Gratulujemy!
____________________________________________________________________________
Wystartowała bitwa kwartalna! Wybierzcie najlepszy przepis III kwartału konkursu Kulinarny Blog Roku 2013!
Oddaj głos i uzasadnij swój wybór. Najlepszy komentarz zostanie nagrodzony sprzętem marki Philips.
Zapraszamy do zabawy!
______________________________________________________________________
Oto ważny moment w naszym konkursie!
Znamy zwycięzcę 9. zadania Kulinarnego Blogu Roku!
Zwycięzcą okazał się przepis:
Uzasadnienie:
Było w czym wybierać przez cały miesiąc, ale teraz jury musi wybrać jeden z trzech przepisów. Mnie najbardziej przypadła do gustu tarta z kaszą gryczaną, jako że twórczo nawiązuje do piroga biłgorajskiego, jednej z najciekawszych i najpyszniejszych polskich potraw regionalnych, niezasłużenie mało znanej powszechnie. Mam wrażenie, że przełożenie piroga na tartę ma szansę wyprowadzić ten smakołyk na szersze wody.
Piotr Bikont
___________________________________________________________________________
Uwaga!
Znamy zwycięzcę ostatniej bitwy w zadaniu "Prosto z pieca".
Gratulujemy!!
___________________________________________________________________________
Znamy przepisy startujące w ostatniej bitwie w zadaniu "Prosto z pieca".
Wybieracie placek czy tartę?
__________________________________________________________
Zwycięzcą II bitwy okazał się przepis:
Gratulujemy!
___________________________________________________________
Mamy kolejną bitwę!
Tym razem tarta kontra babka!
_____________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę I bitwy w naszym zadaniu "Prosto z pieca"!
Oto przepis:
Gratulujemy i zachęcamy do dalszej zabawy!
________________________________________________________________
Znamy 2 przepisy startujące w pierwszej bitwie w zadaniu "Prosto z pieca"!
Wolicie dorsza czy tartę pieczarkową?
____________________________________________________________________
Czekamy na Wasze propozycje na dania "prosto z pieca"!
_____________________________________________________________
Uwaga! To ważny moment w naszym konkursie!
Znamy zwycięzcę zadania "Wariacje wokół sera Castello z niebieską pleśnią".
Wygrał przepis:
Uzasadnienie:
* "Tym razem rywalizujący na niwie smaku blogerzy dali się skutecznie zainspirować, co zaowocowało bardzo ciekawym zestawem przepisów. Bodaj pierwsze, co się rzuca w oczy, to że konkurs zdominowało połączenie sera pleśniowego z gruszkami. Musiało to znaleźć odbicie w werdykcie jury – potrawa zgłoszona przez „Moje kulinarne rozterki” wydaje się najbardziej efektownie łączyć te smaki, uzupełniając je podniecającą kombinacją rozmaitych orzechów i drobiowej wątróbki."
Piotr Bikont
* "Pieczone gruszki to moim zdaniem najciekawsza propozycja serowej uczty! Wytrawny ser castello, dojarzałe owoce, sos malinowy idealnie komponują sie z wątróbką! Mam nadzieję, że przepisy takie jak ten zachęcą do podrobów nawet ich zagorzałych przeciwników!"
Anna Starmach
_____________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę ostatniej bitwy serowej!
Oto przepis:
Gratulujemy!
________________________________________________________________
14 października startujemy z nowym zadaniem!
Tematem zadania są dania "Prosto z piekarnika"
Na tę porę roku nie wypada zaproponować nic innego, jak tylko ciepłe, treściwe danie, które znakomicie sprawdzi się podczas wietrznego popołudnia. Dłuższe wieczory zachęcają do eksperymentowania w kuchni, a szczególnie do… włączenia piekarnika ;-)
Tym razem szukamy przepisu na danie zapiekane. Wersja z mięsem, wegetariańska tarta czy tradycyjna zapiekanka ziemniaczana - na co dziś macie ochotę?
Do podjęcia kulinarnego wyzwania zapraszamy każdego kulinarnego blogera - weź udział w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013 i podziel się z nami przepisem na danie z piekarnika z wykorzystaniem dowolnego produktu marki Lurpak.
Zapraszamy do udziału!
__________________________________________________________________
Uwaga! Mamy 2 przepisy startujące w ostatniej bitwie serowego zadania!
Wybieracie chrupiące pierogi czy zielone placuszki?
______________________________________________________________
To był naprawdę zacięty pojedynek. II bitwę w naszym zadaniu "Wariacje wokół sera Castello z niebieską pleśnią" wygrał przepis:
Gratulujemy!
Już dziś poznamy kolejne dwa przepisy startujące w III bitwie!
________________________________________________________
Znamy 2 przepisy startujące w II bitwie w naszym serowym zadaniu.
Wybieracie botwinę czy buraki?
Zagłosujcie na najciekawszy przepis!
__________________________________________________________________
Mamy zwycięzcę I bitwy w zadaniu "Wariacje wokół sera Castello z niebieską pleśnią".
Wygrał przepis:
Gratulujemy i zapraszamy do dalszej zabawy!
______________________________________________________________
Znamy 2 przepisie startujące w I bitwie w naszym serowym zadaniu!
Wolicie suflet czekoladowy czy pieczone gruszki?
Uwielbiamy takie ciekawe połączenia i czekamy na nowe propozycje z serem Castello z niebieską pleśnią!
__________________________________________________________________________
Startujemy z nowym zadaniem!
Tematem zadania są "Wariacje wokół sera Castello z niebieską pleśnią".
Czekamy na Wasze kulinarne propozycje!
_____________________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę siódmego zadania naszego konkursu!
Zwyciężył przepis:
Gratulujemy!
Uzasadnienie:
Oliwki to bardzo wdzięczna ingrediencja – pasują do wieku różnych potraw i często w decydujący sposób wpływają na ich smak. Tym trudniej dokonać konkursowego wyboru, porównując dania główne z przekąskami, potrawy ciepłe z podawanymi na zimno. Zdecydowałem się na pizzerinki przede wszystkim dlatego, że najsilniej pobudziły moje łakomstwo podniecającą kombinacją oliwek z pestkami dyni i nasionami lnu.
Piotr Bikont
________________________________________________________________________
Zakończyła się 3. bitwa w zadaniu "Oliwki - wspomnienie z wakacji".
Zwycięzcą okazał się przepis na:
Gratulujemy!
__________________________________________________________________________
Znamy przepisy startujące w trzeciej bitwie w zadaniu "Oliwki - wspomnienie z wakacji".
Pieczona dorada czy wytrawne ciastka? Zagłosuj
_________________________________________________________________________
Mamy zwycięzcę drugiej bitwy w zadaniu "Oliwki - wspomnienie z wakacji".
Internauci zagłosowali na:
Gratulujemy wygranej!
Blogerów zachęcamy do przygotowywania się do następnego zadania. Od 16 września zbieramy przepisy na dania z serem Castello z niebieską pleśnią!
Do dzieła!
_________________________________________________________________
UWAGA! Znamy treść kolejnego zadania!
Tytuł zadania to "Wariacje wokół sera Castello z niebieską pleśnią".
Ser z niebieską pleśnią jest raczej rzadko spotykanym w naszej kuchni. Czas to zmienić. Tym razem chcielibyśmy zaproponować Wam bogactwo smaku i aromatu reprezentowane przez niebieski ser Castello®. Spróbujcie wydobyć jego potencjał – koreczki koktajlowe, ciasteczka serowe, a może danie na gorąco?
Castello® każdej potrawie nada wyrazistości. Można podawać go na ciepło oraz na zimno - tylko od Was zależy, jak zaproponujecie ten przysmak Waszym gościom.
Jeśli prowadzisz bloga kulinarnego, weź udział w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013 i podziel się z nami przepisem na danie z serem Castello® z niebieską pleśnią.
Wasze przepisy z serem Castello zbieramy już od 16 września!
Nie możemy się doczekać :)
_______________________________________________________________________
Nadal czekamy na Wasze przepisy z oliwkami.
Wysyłajcie do nas ciekawe propozycje dań zawierające dowolny rodzaj oliwek oraz masło.
Trzecia bitwa ruszy już 9 września! To właśnie Wasz przepis może brać w niej udział!
________________________________________________________________________
Wystartowała II bitwa w oliwkowym zadaniu.
Głosujcie na najciekawszą propozycję na dania z oliwkami!
Wolicie pizzerinki czy kurczaka po baskijsku?
Czekamy na Wasze głosy!
_________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę I bitwy w zadaniu "Oliwki - wspomnienie z wakacji".
Najlepszym przepisem okazał się:
Gratulujemy!
Nadal czekamy na Wasze oliwkowe propozycje!
To właśnie Wasz przepis może stanąć do kolejnej bitwy!
Wysyłajcie swoje przepisy!
____________________________________________________________________________
Zakończyła się bitwa kwartalna!
Zwycięzcą okazał się przepis:
Gratulujemy!
Blogerów zapraszamy do dalszego nadsyłania przepisów na dania z oliwkami!
Atrakcyjne nagrody do wygrania!
______________________________________________________________________
Znamy dwa przepisy startujące w I bitwie w zadaniu "Oliwki - wspomnienie z wakacji".
Zagłosuj na najciekawszą propozycję!
Wysyłajcie do nas również Wasze propozycje na dania z oliwkami!
Do dzieła!
___________________________________________________________________
Czekamy na Wasze oliwkowe dania!
Zainspirujcie nas!
Wolicie czarne czy zielone oliwki?
_________________________________________________________________________
UWAGA!
Znamy kolejnych trzech zwycięzców zadań, którzy staną do walki w II bitwie kwartalnej!
Zagłosuj na najlepszy przepis, ale także uzasadnij swój wybór i wygraj super nagrody!
Autorzy najciekawszych uzasadnień otrzymają sprzęt marki Philips!
Naprawdę warto! Do dzieła!
_______________________________________________________________________
Czekamy na Wasze pomysły na dania z oliwkami!
Wysyłajcie przepisy! Czekają fantastyczne nagrody!
_______________________________________________________________________
Uwaga! Ważny moment!
Znamy zwycięzcę zadania "Słodko i wytrawnie"!
Najciekawszym przepisem okazał się:
Uzasadnienie:
Miano przepisu miesiąca przyznaję „cytrusowemu łososiowi podanemu z sosem porowo-gruszkowym i sałatką z mlecza i moreli”.
Co prawda najbardziej podobał mi się przepis na „carpaccio z pieczonego buraka podane z kozim serem i sosem rabarbarowo-mirabelkowym”, jednak potrawa ta przegrała pojedynek z „krewetkami w sosie mandarynkowym” i zgodnie z regulaminem konkursu nie mogę już brać jej pod uwagę. Wszelako tak się niezwykle składa, że zarówno to carpaccio, jak i zwycięski łosoś pochodzą z tego samego bloga - Moje Kulinarne Rozterki, także sprawiedliwości staje się zadość.
Poza tym, podsumowując całe zadanie, muszę wyznać, iż wydawało mi się, że formuła „Słodko i wytrawnie” daje olbrzymie możliwości popisania się wyobraźnią i fantazją, tymczasem nadesłane receptury nieco mnie rozczarowały.
Piotr Bikont
_____________________________________________________________________________
Mamy zwycięzcę trzeciej bitwy w zadaniu "Słodko i wytrawnie"!
Oto przepis:
Gratulujemy!
_____________________________________________________________________________
Znamy treść kolejnego zadania!
Tytuł zadania: "Oliwki – wspomnienie z wakacji"!
Wakacje mają się ku końcowi. Na to nic już nie poradzimy, ale możemy spróbować zatrzymać ich wspomnienie w… kuchni ;-) Co będzie lepszą pamiątką po słonecznym lecie niż oliwki? Śródziemnomorski skarb, który nie dość, że zdrowy, to jeszcze świetnie podkreśla smak i wygląd każdego dania.
Szukamy pomysłów na potrawy z oliwkami. Możecie ich użyć zarówno do przygotowania przystawki, jak i dania głównego.
Zapraszamy do eksperymentowania wszystkich blogerów kulinarnych – czekamy na przepisy z oliwkami oraz dowolnym produktem Lurpak.
Na przepisy czekamy od 19 sierpnia!
____________________________________________________________________________
Uwaga!
Znamy dwa przepisy startujące w ostatniej bitwie do zadania "Słodko i wytrawnie"!
Będzie walka!
Wybieracie krewetki czy carpaccio z buraka?
____________________________________________________________________________
Mamy zwycięzcę drugiej bitwy na dania "słodkie i wytrawne"!
Najciekawszym przepisem okazał się:
Gratulujemy wygranej!
Nadal zapraszamy blogerów do dalszej wysyłki przepisów!
____________________________________________________________________________
Znamy dwa przepisy startujące w 2. bitwie w zadaniu "Słodko i wytrawnie"!
Wolicie cytrusowego łososia czy smażoną sarninę?
Blogerów zapraszamy do dalszego wysyłania przepisów!
Czekamy na nowe propozycje!
____________________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę 1. bitwy w zadaniu "Słodko i wytrawnie"!
Oto Wasz typ:
Gratulujemy wygranej!
______________________________________________________________________
Zachęcamy do wysyłania przepisów na dania "słodkie i wytrawne"!
Jesteśmy pewni, że macie dla nas fantastyczne propozycje.
Sprawdźcie również koniecznie, jakie nagrody czekają na uczestników bitew i zwycięzców zadań w naszym konkursie!
________________________________________________________________
Wybrane zostały dwa przepisy do pierwszej bitwy w zadaniu "Słodko i wytrawnie"!
Który z przepisów podoba Wam się bardziej?
Piersi z kaczki czy tosty francuskie?
Blogerów zachęcamy do dalszej zabawy i wysyłania przepisów na dania "słodkie i wytrawne".
_______________________________________________________________
Uwaga! Uwaga!
Znamy treść kolejnego zadania "Oliwki – wspomnienie z wakacji"!
Wakacje mają się ku końcowi. Na to nic już nie poradzimy, ale możemy spróbować zatrzymać ich wspomnienie w… kuchni ;-) Co będzie lepszą pamiątką po słonecznym lecie niż oliwki? Śródziemnomorski skarb, który nie dość, że zdrowy, to jeszcze świetnie podkreśla smak i wygląd każdego dania.
Szukamy pomysłów na potrawy z oliwkami. Możecie ich użyć zarówno do przygotowania przystawki, jak i dania głównego.
Zapraszamy do eksperymentowania wszystkich blogerów kulinarnych – czekamy na przepisy z oliwkami oraz dowolnym produktem Lurpak.
Przepisy prosimy wysyłać już od 19 sierpnia!
__________________________________________________________________
Zapraszamy do wysyłania przepisów.
Do wygrania atrakcyjne nagrody!
__________________________________________________________________
Przypominamy o wykorzystaniu dowolnego produktu Lurpak w przepisach konkursowych.
Dodatkowo zaznaczamy, że każdy bloger, którego blog istnieje już 6 miesięcy i ma aktywny widget KBR 2013, może wysłać do nas tylko 1 przepis tygodniowo.
Z niecierpliwością czekamy na Wasze "słodkie i wytrawne" dania!
__________________________________________________________________
Rozpoczynamy zadanie "Słodko i wytrawnie"!
Czekamy na Wasze przepisy na pyszne dania w tej konwencji!
Do dzieła!
_________________________________________________________________________
UWAGA! UWAGA!
Jury wybrało zwycięzcę zadania "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami"!
Najlepszym przepisem zadania jest:
UZASADNIENIE WYBORU:
Tę rundę konkursu uważam za najbardziej udaną w całej tegorocznej edycji! Nareszcie kuli-blogerzy popuścili wodze fantazji, dzięki czemu jest w czym wybierać. Nie obyło się bez błędów (np. przepisy ze szparagami nie są sezonowe, bo całe zadanie ogłoszono już po zakończeniu sezonu na te warzywo), ale cały szereg propozycji zasługuje na uwagę. W zwycięskim przepisie zaimponowały mi zwłaszcza same placki z zielonego groszku – pomysł godny dalszych smakowitych eksperymentów.
Piotr Bikont
___________________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę trzeciej bitwy w zadaniu "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami".
Najciekawszym przepisem okazał się:
Gratulujemy!
Teraz czekamy na Wasze propozycje do nowego zadania "Słodko i wytrawnie".
Zainspirujcie nas kulinarnie!
__________________________________________________________________________
To już ostatnia bitwa w zadaniu "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami".
Zagłosuj na najciekawszy przepis !
______________________________________________________________
Znamy treść kolejnego zadania w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013!
Tytuł szóstego zadania brzmi "Słodko i wytrawnie".
W kolejnym zadaniu będziemy rozpieszczać nasze podniebienia kontrastując słodkie i wytrawne smaki. Jak otrzymać takie niebanalne połączenie? Wystarczy puścić wodze kulinarnej fantazji i zaproponować wyszukane towarzystwo dla owoców – słone sery? Wykwintne mięsa?
Mamy nadzieję, że w Waszych kuchniach narodzi się niejeden oryginalny pomysł. Zapraszamy do intensywnych poszukiwań wytrawnych duetów.
Jeśli prowadzisz bloga kulinarnego, weź udział w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013 i podziel się z nami przepisem na słodko-wytrawne danie z wykorzystaniem dowolnego produktu marki Lurpak.
Przygotujcie Wasze najciekawsze przepisy i wysyłajcie je do nas już od 29 lipca!
___________________________________________________________________
Przypominamy!
Aby wziąć udział w konkursie należy w przepisach do zadania "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami" uwzględnić masło.
_______________________________________________________________________
Znamy kolejne przepisy wytypowane przez jurorów!
Który z przepisów jest według Was ciekawszy? Faszerowana cukinia czy placki z zielonego groszku?
________________________________________________________________________
Zakończyła się 2. bitwa w zadaniu "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami".
Zwycięzcą okazał się przepis :
Gratulujemy wygranej!
________________________________________________________________________
Znamy dwa przepisy startujące w kolejnej bitwie w zadaniu na przepis z sezonowymi warzywami.
Wolicie jajka pieczone na szczawiu i szczawiem faszerowane czy ravioli z botwinką w sosie koperkowym?
Zachęcamy również do wysyłania przepisów. W kolejnej bitwie może stanąć właśnie Wasz przepis!
Do dzieła!
_______________________________________________________________________
Wyłoniono zwycięzcę pierwszej bitwy w zadaniu "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami".
Najciekawszym przepisem okazał się :
Gratulujemy!
___________________________________________________________________________
Mamy piękny, słoneczny dzień. Z niecierpliwością czekamy na Wasze propozycje na letnie obiady z sezonowymi warzywami.
Możliwości jest multum. Możecie wykorzystać warzywa takie jak: botwinka, bób, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kalafior, kalarepa, marchewka, natka pietruszki, ogórek, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler, szczaw, szparagi, szpinak, młode ziemniaczki, fenkuł czy bakłażan.
Zainspirujcie nas kulinarnie!
_______________________________________________________________________________
Czekamy na Wasze przepisy z sezonowymi warzywami!
Zerknijcie koniecznie na nagrody, które na Was czekają!
____________________________________________________________________________
Wystartowała pierwsza bitwa w zadaniu "Potrawy prosto z ogródka z sezonowymi warzywami".
Wybierz przepis, który zasługuje na wyróżnienie!
_______________________________________________________________________________
Masz pomysł na letni obiad z sezonowymi warzywami?
Wyślij do nas swoją propozycję i wygraj atrakcyjne nagrody!
______________________________________________________________________
Uwaga! Uwaga!
Znamy zwycięzcę zadania "Wszystko z truskawkami"!
Najciekawszą propozycją tego zadania okazał się przepis:
Gratulujemy!
Uzasadnienie:
"Cieszy, że „truskawkowe” zadanie spotkało się z tak dużym odzewem wśród blogerów, gorzej, że przeważały przepisy dość oczywiste - sezon truskawkowy powinien znacznie bardziej pobudzić wyobraźnię. Wybrałem pieczoną owsiankę jogurtowo-truskawkową, po pierwsze dlatego, że ten przepis ma znamiona oryginalności, po drugie zaś gdybym miał coś z proponowanych potraw zamówić, to właśnie ten deser bym najchętniej zjadł."
Piotr Bikont
___________________________________________________________________________
Ostatnia bitwa miesiąca skończyła się. Zwycięskim przepisem okazał się:
Gratulujemy!
_________________________________________________________________________
Macie już tylko weekend, żeby wesprzeć swój ulubiony przepis z truskawkami!
Nie ma na co czekać, blogerzy czekają na Wasze głosy.
__________________________________________________________________________
Uwaga! Uwaga!
Publikujemy treść kolejnego zadania. Tym razem zapraszamy do ogródka!:) Na wasze przepisy czekamy od 24 czerwca.
Potrawy prosto z ogródka
Czy w Waszych ogródkach zrobiło się już zielono? Czas najwyższy zatem, by zielono zrobiło się także na talerzach. W kolejnym zadaniu stawiamy na to co pyszne i… zdrowe ;-) Warzywa sezonowe to moc kulinarnych możliwości, więc dajmy się ponieść wyobraźni.
Lista ogrodowych skarbów jest naprawdę pokaźna. Pomyślcie tylko, jak można je wykorzystać – zupa-krem, ciasto, tarta, quiche, sałatka, a może coś bardziej oryginalnego?
Do podjęcia kulinarnego wyzwania zapraszamy każdego kulinarnego blogera - weź udział w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013 i podziel się z nami przepisem na potrawę prosto z ogródka z wykorzystaniem dowolnego produktu marki Lurpak.

__________________________________________________________________________
I tak oto rozpoczęła się trzecia bitwa w zadaniu "Wszystko z truskawkami"!
Wolicie kruche ciasto czy tartaletki?
___________________________________________________________________________
Mamy zwycięski przepis w drugiej bitwie w zadaniu "Wszystko z truskawkami"!
Ten przepis wybraliście w głosowaniu. Czas go wypróbować. Czekamy na wasze recenzje!
___________________________________________________________________________
Już tylko weekend dzieli nas od wyników kolejnej bitwy. Blogerzy liczą na was i na wasze głosy. Pomóżcie ich przepisów wygrywać!
____________________________________________________________________________
Czekamy na wasze truskawkowe szaleństwa. Już po tych, które opublikowaliśmy widać, że macie dryg do truskawek. Czekamy na kolejne propozycje. Zaskoczcie nas i nasze jury!
____________________________________________________________________________
Ruszyła 2. bitwa w zadaniu "Wszystko z truskawkami"
Głosujemy na kolejne przepisy! Nagrody czekają.
_____________________________________________________________________________
Pieczona owsianka jogurtowo-truskawkowa! Oto nasz pierwszy zwyciezca w zadaniu "Wszystko z truskawkami". Kto już próbował?
Gratulujemy blogerce i kochani zabieramy się za gotowanie! Czekamy na wasze przepisy i pomysły na na truskawki!
________________________________________________________________________________
Już dziś wystartuje kolejna bitwa w zadaniu "Wszystko z truskawkami", zaraz po jej publikacji, pojawią się nowe przepisy, które dziś do nas wysłaliście.
Cały czas czekamy na przepisy z truskawkami! Cały czas macie szansę na wygraną!
_________________________________________________________________________________
Oto pierwsza bitwa zadania "Wszystko z truskawkami"!
Zagłosuj na najlepszy przepis !
___________________________________________________________________
ZNAMY PRZEPIS KWARTAŁU !
OTO PIERWSZA BITWA KWARTALNA :
Najlepszym przepisem okazał się :
Gratulujemy!!
Anna Starmach:
"Bardzo zależało mi na tym aby to właśnie ten przepis wygrał kulinarną bitwę. Interpretuje on kuchnie grecka w ciekawy sposób, pokazuje jak zamienić wszechobecną marynowaną karków z grilla na coć o niebo lepszego. Greckie kofty przygotowuje się naprawdę szybko, ich smak jest złożony i uzupełniony o dip paprykowy i ogórkowa sałatkę. Myślę że będzie smakował zarówno mięsożercom jak i dbającym o linię kobietom. Ja wypróbowałam ten przepis kilka razy i z bardzo gorąco polecam!"
___________________________________________________________________________________
Ostatnia szansa na blender!
ZAGŁOSUJ I UZASADNIJ SWÓJ WYBÓR NA PRZEPIS KWARTAŁU.
Autorzy najciekawszych komentarzy otrzymają blender.
Śpieszcie się. Głosowanie trwa do 3.06!
________________________________________________________________________
Zachęcamy do głosowania w bitwie kwartalnej.
Przypominamy, że najciekawsze komentarze zostaną nagrodzone!
OTO NAGRODA:

Zapraszamy także do wysyłania przepisów do zadania "Wszystko z truskawkami".
Jesteśmy pewni, że znacie mnóstwo przepisów z truskawkami w roli głównej!
__________________________________________________________________________________________
Uwaga, uwaga!
To wyjątkowy moment w naszym konkursie!
Zapraszamy do głosowania w Pierwszej Kwartalnej Bitwie w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013.
Startują w niej trzy zwycięskie przepisy z trzech poprzednich zadań.
Zagłosuj na swojego faworyta i uzasadnij swój wybór!
AUTORZY NAJCIEKAWSZYCH KOMENTARZY OTRZYMAJĄ NAGRODĘ W POSTACI BLENDERA!
_________________________________________________________________________
Drodzy blogerzy!
Czas na piękne, słodkie i uniwersalne... TRUSKAWKI !
Czekamy na Wasze propozycje na finezyjne i pyszne potrawy z truskawkami i dowolnym produktem Lurpak!
Zainspirujcie nas swoimi barwnymi przepisami!
_________________________________________________________________________
Poznajcie zwycięzcę zadania "Pomysłowe grillowanie z Apetiną" !
UZASADNIENIE WERDYKTU
"W tym miesiącu zabrakło propozycji szczególnie oryginalnych, czy zaskakujących, pozostało wybierać spośród przepisów solidnych. Zdecydowałem się na wieprzowo-wołowe kofty z bloga „okolicepalnika”. Mięso jest tu starannie przyprawione kombinacją całego szeregu dobrze dobranych korzeni i ziół, dip wydaje się apetycznie skomponowany, dobrze też pasuje do całości leciutka sałatka z ogórków. Mimo mieszaniny wielu ingrediencji nie panuje tu żadna kakofonia smaków, a przepis jest w sumie nietrudny do zrealizowania."
Piotr Bikont
"Bardzo zależało mi na tym, aby to właśnie ten przepis wygrał kulinarną bitwę. Interpretuje on kuchnię grecką w ciekawy sposób, pokazuje jak zamienić wszechobecną marynowaną karkówkę z grilla na coś o niebo lepszego. Greckie kofty przygotowuje się naprawdę szybko, ich smak jest złożony i uzupełniony o dip paprykowy i ogórkową sałatkę. Myślę, że będzie smakował zarówno mięsożercom, jak i dbającym o linię kobietom. Ja wypróbowałam ten przepis kilka razy i go bardzo gorąco polecam!"
Anna Starmach
_____________________________________________________________________________________________________
Mamy zwycięzcę trzeciej bitwy w zadaniu "Pomysłowe grillowanie z Apetiną".
Gratulujemy!
__________________________________________________________________________
Znamy kolejne zadanie konkursowe! Zapowiada się wyjątkowo owocowo:)
Tym razem czekamy na przepisy z truskawkami i dowolnym produktem Lurpak!
Na slodko, czy bardziej wytrawnie? Przygotujecie deser, czy sałatkę? A może tartę? To zadanie zapowiada się smacznie i kolorowo. Przez weekend możecie już przygotować przepisy, a w poniedziałek zaczniemy je publikować.
Już nie możemy się doczekać:)
__________________________________________________________________
Jaki dip pasuje najbardziej do grillowanych dań?
Wolicie ostre sosy czy łagodne?
Głosowanie trwa "Pomysłowe grillowanie z Apetiną"!
___________________________________________________________________
Zobaczcie, jakie przepisy wybrało jury do ostatniego starcia w konkursie "Pomysłowe grillowanie z Apetiną"
____________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę drugiej bitwy w konkursie "Pomysłowe grillowanie z Apetiną"!
Gratulujemy!
Zapraszamy do udziału w konkursie!
________________________________________________________________________
Grillować można także w domu!
Opowiednia patelnia do grillowania i ciekawy pomysł - to wszystko wystarczy, by stworzyć fantastyczne danie z serem Arla Apetina.
Może to być także dodatek do mięs w postaci dipu lub sałatki.
Czekamy na Wasze przepisy!
_________________________________________________________________________
Mamy piękną pogodę, która zdecydowanie zachęca do grillowania!
Jaki potrawa z grilla jest według Was najsmaczniejsza?
Wolicie warzywa czy mięso z grilla?
Czekamy na komentarze i zapraszamy do wysyłania przepisów do zadania "Pomysłowe grillowanie z Apetiną"!
________________________________________________________________________
Znamy przepisy startujące w drugiej bitwie w zadaniu "Pomysłowe grillowanie z Apetiną".
Zagłosuj!
___________________________________________________________________________________________
Znamy wyniki pierwszej bitwy w zadaniu na potrawy z grilla z Apetiną!
Gratulujemy i czekamy na kolejne propozycje!
Wysyłacie swoje ulubione przepisy na grilla z dodatkiem dowolnego sera Arla Apetina!
________________________________________________________________________________
Zapraszamy na pierwszą bitwę zadania "Pomysłowe grillowanie z Apetiną"!
_________________________________________________________________
Czekamy na Wasze przepisy na grilla z produktami Arla Apetina!
Pogoda zachęca do grillowania!
Do dzieła!
_________________________________________________________________
Mamy kolejne zadanie w naszym konkursie! Tym razem grillujemy!
Zapraszamy do gotowania juz teraz i przesyłania przepisów:)
>>> Sprawdź nowe zadanie "Pomysłowe grillowanie z Apetiną" !
___________________________________________________________________
Uwaga! Jury wyłoniło zwycięzcę drugiego zadania "Kanapki de luxe". Najlepszym przepisem okazał się :
UZASADNIENIE WERDUKTU KANAPKOWEGO
Wybrałem „łososiową kanapkę”, gdyż po pierwsze przepis ten spełnia założenia zadania, jako że jest to forma kanapki w eleganckim wydaniu – o elegancji świadczą składniki, takie jak przepiórcze jajko, kawior, także łosoś, tradycyjnie w Polsce uważany za rybę szlachetniejszego gatunku. Po drugie, ważna też jest tu stosunkowo oryginalna, a zarazem bardzo udanie skomponowana kombinacja smaków. Nie bez znaczenia jest także wykorzystanie stosunkowo mało popularnej techniki poszowania, czyli gotowania jajek „w koszulkach”.
Piotr Bikont
Łososiowa kanapka jest przekąska idealną: bo bardzo prostą w przygotowaniu, a przy tym bardzo wykwintną. Równie dobrze pasuje na śniadanie jak i na koktajlowe przyjęcie. Przepis łączy w sobie składniki, które idealnie się ze sobą komponują: Jajka przepiórcze, łosoś, kiełki, ogórek... Ciekawym elementem jest chrzan, który nie tylko dodaje ostrości ale również podkreśla smak pozostałych elementów dania. I choć autor proponuje dodanie kawioru to moim zdaniem i bez tego kanapka jest wyborna!
Anna Starmach
___________________________________________________________________
Znamy zwycięzcę trzeciej bitwy w konkursie "Kanapki de luxe"!
Gratulujemy!
___________________________________________________________________
To już ostatni tydzień konkursu "Kanapki de luxe".
Czekamy na Wasze przepisy! Zbieramy Wasze propozycje do niedzieli!
____________________________________________________________________
Mamy kolejne dwa przepisy wytypowane przez jurorów! Zapraszamy do głosowania!
To już trzecia bitwa w zadaniu "Kanapki de luxe".
_____________________________________________________________________
Zobacz wyniki drugiej bitwy w konkursie "Kanapki de luxe"!
______________________________________________________________________
Czekamy na Wasze przepisy na kanapki! Mamy piękną wiosnę, więc inspiracji powinno być bez liku.
Przypominamy też o wstawianiu naszego WIDŻETU na Wasze blogi.
______________________________________________________________________
Drodzy użytkownicy, czekamy na wasze przepisy!
Kanapki to szybki i pożywny posiłek. Na pewno macie mnóstwo ciekawych pomysłów na 'kanapkę de luxe'!
Przypominamy, że warunkiem uczestnictwa w konkursie jest prowadzenie bloga przez minimum 6 miesięcy.
Pamiętajcie także o wykorzystywaniu masła w przepisach!
_______________________________________________________________________
Rozpoczęła sie druga bitwa w naszym konkursie!
Głosujcie na swój ulubiony przepis!
_______________________________________________________________________
Zobacz wynik pierwszej bitwy w zadaniu "Kanapki de luxe"!
_________________________________________________________________________
Nadsyłajcie przepisy, czekamy na nowe inspiracje w konkursie "Kanapki de luxe"!
Przypominamy o wykorzystaniu masła.
__________________________________________________________________________
Czekamy na Wasze przepisy w konkursie "Kanapki de luxe"! Czy w związku ze zmianą pogody wasze kanapki będą pełne kolorowych, wiosennych warzyw?
Zapraszamy do udziału! Nagrody czekają!
__________________________________________________________________________
Głosujemy! Jury wybrało dwa przepisy, które teraz podlegają waszej ocenie. Pierwsza bitwa w zadaniu "Kanapki de luxe" rozpoczęta.
__________________________________________________________________________
Pamiętajcie drodzy blogerzy, żeby w składnikach umieszczać masło. Bez tego elementu wasze przepisy nie mogę być publikowane.
Czekamy na Kanapki de luxe:)
__________________________________________________________________________
Uwaga! To ważny moment w naszym konkursie. Jury wyłoniło zwycięzcę pierwszego zadania. Najlepszy i najbardziej szalony w "Słodkim szaleństwie" okazał się przepis:
Gratulujemy!
___________________________________________________________________________
Wiosnę witamy nowymi przepisami na "Kanapki de luxe"! Może dzięki nim wiosna zdecyduje się do nas zawitać? :)
__________________________________________________________________________
Ostatnia bitwa w zadaniu "Słodkie szaleństwo" zakończona! Zobacz wyniki >>>> Głosowanie
Czekamy na wasze przepisy do kolejnego zadania. Jutro zaczynamy publikację przepisów na pyszne kanapeczki. To będzie dopiero rywalizacja!
__________________________________________________________________________
Już jest nowe zadanie w naszym konkursie! Zobaczcie jakie nowe wyzwanie mamy dla was. Gotowi? Zapraszamy do gotowania juz teraz i przesyłania przepisów od poniedziałku :)
>>>>Zobacz drugie zadanie "Kanapki de luxe"
Nie zapominajcie, że jeszcze trwa ostatnia bitwa w słodkim zadaniu >>> zobacz głosowanie
_________________________________________________________________________
Ostatnia bitwa w zadaniu "Słodkie szaleństwo" trwa i skończy się w poniedziałek. Tymczasem już jutro ogłosimy kolejne zadanie miesiąca. Przed wami nowe wyzwania kulinarne! Bądźcie z nami:)
__________________________________________________________________________
Rozpoczęła sie trzecia bitwa w naszym konkursie! Zapowiada się ostry pojedynek.
Głosujcie na swój ulubiony przepis!
___________________________________________________________________________
Druga bitwa na najlepszy przepis tygodnia zakończona! Mamy kolejny zwycięski przepis.
___________________________________________________________________________
Już tylko kilka dni do kolejnej bitwy! Przesyłacie do nas mnóstwo przepisów, ale my cały czas chcemy więcej:) Zbierzcie wszystkie swoje siły kulinarne i przez weekend przyłóżcie się do roboty:) Czekamy na wasze zgłoszenie do zadania "Słodkie szaleństwo".
Jakie przepisy już do nas trafiły? Sprawdź!
____________________________________________________________________________
Trzeci tydzień konkursu Kulinarny Blog Roku 2013 i kolejna bitwa. Zobacz przepisy, które rywalizują w tym tygodniu.
Druga bitwa. Sprawdź już teraz!
_____________________________________________________________________________
Pierwsza bitwa za nami! Mamy zwycięzcę pierwszego tygodnia!
Zobacz, który przepis spodobał się wam najbardziej >>> zwycięski przepis tygodnia
Pamietajcie, że cały czas czekamy na wasze słodkie przepisy!
_____________________________________________________________________________
Jakie macie plany na weekend? Jeżeli jeszcze nie wysłaliście w tym tygodniu nam swojego przepisu, nic straconego. Czekamy na wasze zgłoszenia. W poniedziałek dwa przepisy staną do kolejnej bitwy o głosy czytelników.
Cały czas czekamy na wasze zgłoszenia słodkości!:)
Zobaczcie, ile przepisów już bierze udział w konkursie
_____________________________________________________________________________
Pierwsza bitwa w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013. Zobaczcie, które przepisy wybrało jury (Anna Starmach i Piotr Bikont) i na które teraz możecie głosować.
Głosujcie już teraz!
Przesyłajcie kolejne przepisy na konkurs Kulinarny Blog Roku 2013. Czekamy na wasze słodkie szaleństwa:)
______________________________________________________________________________
Już tylko weekend dzieli nas od pierwszego werdyktu jury! Już w poniedziałek Piotr Bikont i Anna Starmach wybiorą dwa przepisy, których autorzy dostaną nagrodę, a same przepisy wezmą udział w bitwie. To wy zdecydujecie, który jest lepszy.
______________________________________________________________________________
Kulinarny Blog Roku 2013 wystartował pełną parą. Są już pierwsze przepisy przesyłane przez blogerów.
>>>> Zobacz najnowsze przepisy!
______________________________________________________________________________
Dziś startujemy z trzecią już edycją Wyborów Kulinarnego Bloga Roku!
Przed Wami nowa szansa, nowe zasady i… nowe jury. Wraz z Piotrem Bikontem przepisy nadesłane przez blogerów oceniać będzie Anna Starmach.
Zapraszamy do podjęcia kuchennej rękawicy i sprawdzenia się w kulinarnych wyzwaniach.
Powodzenia!
______________________________________________________________________________
Pamiętacie zwycięzców II edycji Wyborów Kulinarnego Bloga Roku? Crust and Dust wraz z Piotrem Bikontem będą specjalnymi gośćmi w programie Dzień Dobry TVN.
Zapraszamy przed telewizory już 3 marca!
______________________________________________________________________________
Już 4 marca rozpoczniemy kolejną edycję Wyborów Kulinarnego Bloga Roku 2013!
Czeka Was wiele nowych wyzwań - zmieniliśmy nie tylko zasady konkursu >>> przeczytaj regulamin
ale też skład naszego jury:
Spróbujecie zawładnąć ich podniebieniami?
Zapraszamy!
Komentarze (18)
A ja mam pytanie odnosnie sera castello. Na każdym ze zdjęć widzę ,,danish blue'' a co jeśli chcialabym użyć np ,,creamy blue''? Jest to bez różnicy?
Czekam na odpowiedż :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Pani Aniu , a co z dynią . Mam ochotę na zupę z dyni , a nie wiem jak się do niej zabrać . proszę o radę !!!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
mniam...
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Proste i genialne
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Dobry wieczór,
Dodałam wczoraj przepis i chciałam się dowiedzieć czy zostanie on umieszczony przed jutrem?
Pozdrawiam,
Moje Kulinarne Rozterki
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
ej posuchajcie czy wiecie ze jestem fajna agnieszka szlempo
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Mam pytanie odnośnie widgeta. Czy system musi generować taki wielki widget o szerokości 250 czy możecie dać wybór wielkości tak jak inne portale kulinarne. Niestety nie mieści się w ramkach na stronie głównej, nie tylko na moim blogu.
Pozdrawiam. M. Ostrowska
- 1Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Czy udział w konkursie mogą wziąć tylko osoby dorosłe?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Tak, udział w konkursie mogą brać osoby pełnoletnie. Więcej informacji w naszym regulaminie http://kulinarni.pl/kulinarny-blog-roku-2013,2139,n/konkurs-i-nagrody,77928.html
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Dodałam przepis, jednak wyświetla się z błędami! Choć zapisałam wszystko dodała się tylko połowa składników!:(
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
To samo pytanie: ile trzeba czekać na akceptację przepisu i gdzie go ewentualnie edytować? W zeszłym roku działało to sprawniej i było prostsze.
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie