zamknij

Gwiazdy są z nami

News

Kulinarni.pl gotują z gwiazdami. Zobacz nasze wideo i zainspiruj się!
Gwiazdy są z nami

Monika Mrozowska zaprosiła nas do swojej wegetariańskiej kuchni

Wegetariańskie burgery Moniki Mrozowskiej
Wegetariańskie burgery Moniki Mrozowskiej

Grzegorz Łapanowski ugotował dla nas żeberka

Żeberka jagnięce i puree Grzegorza Łapanowskiego
Autor: 3tv/kulinarni.pl Żeberka jagnięce i puree Grzegorza Łapanowskiego

Michel Moran zdradził nam tajniki francuskiej kuchni

Zupa cebulowa Michel Moran
Zupa cebulowa Michel Moran

Piotr Kucharski upiekł dla nas sandacza

Sandacz pieczony Piotra Kucharskiego
Sandacz pieczony Piotra Kucharskiego

Magda Mierzwińska z "MasterChefa" podsunęła nam swój pomysł na kaczkę

Magda Mierzwińska przygotowuje kaczkę
Magda Mierzwińska przygotowuje kaczkę

Paweł Oszczyk, szef kuchni restauracji La Rotisserie, przyrządził dla nas wstążki z tuńczyka z grejpfrutem, marynowanym burakiem i bazylią

Paweł Oszczyk przyrządza tuńczyka
Paweł Oszczyk przyrządza tuńczyka

Zainspiruj nas

Komentarze (40)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nie jestem zawodowym kucharzem, ale chyba nawet laik wie,że nie moczy się obranych warzyw w wodzie, bo tracą smak, witaminy i mikroelementy. Jak widać P. Magda Mierzwińska o tym zapomniała. Przepis fajny i chętnie z niego skorzystam.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Nie będę owijal w bawełnę ... Jestem kucharzem z 6-letnim doświadczeniem i mam mieszane uczucia co do "piątego smaku" na temat którego wypowiada się pan Piotr Kucharski. Magiczny "piąty smak" to nic innego tylko smak glutaminianu sodu!
      Glutaminian sodu znajduje się w większości produktów typu "fix" jak rownież w mieszankach przypraw,... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          może poczytaj troche o umami. umami to nie glutaminian sodu! glutaminian sodu to synytetyczny "polepszacz" smaku. umami w naturze wystepuje w produktach bogatych w białko, najwięcej zawierają go glony morskie, ale też sery dojrzewające, czy grzyby. następnym razem zanim spoświęcisz czas na tak długi tekst, przeanalizuj temat bardziej dogłębnie.... rozwiń

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Gutaminian sodu w kucharku jest syntetyczny. W nori czy skorupkach krabów występuje naturalnie! Nie możesz porównywać tego z vegeta!
              Proponuje poowijać troszkę bawełnę zanim pryśniesz z taka elokwencją!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  A kto to Łapanowski, gotuje jakos strasznie chaotycznie...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      to wspaniały młody kukarz z Zielonej Góry rodem

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          1
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Grzegorz Łapanowski to kucharz znany i bardzo dobry, kocha gotować i to go inspiruje - miłość do gotowania. Zwiedził kawał świata i wie co robi. Nie uczył się na kucharza to jego pasja doprowadziła go do tego gdzie właśnie się znajduje. Miałem nawet przyjemność z nim rozmawiać i również oceniał moje danie na konkursie gastronomicznym... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Krzysieg
                              Krzysieg

                              Uwielbiam Grześka Łapanowskiego, taki fajny gość i wie tyle na temat gastronomii, że naprawdę wielkie ŁAŁ

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  bardzo fajne przepisy i rady w gotowaniu

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      feliks sie nazywa jakby co;P pozdro

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Ej dajcie spokój mój kot ma budę i w niej śpi, a wczoraj to 01.30 tam był jak film oglądałerm

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                              Dodajdo ulubionych
                                              Usuńz ulubionych
                                              40komentarzy
                                              Jeśli chcesz dodać
                                              artykuł do ulubionych
                                              zarejestruj się lub zaloguj

                                              Zobacz również

                                              Tajemnice polskiej kuchni
                                              Porada 20

                                              Tajemnice polskiej kuchni

                                              Nosowska testuje swoje dania na...?
                                              News 32

                                              Nosowska testuje swoje dania na...?

                                              Poza świetnym wokalem Kasia Nosowska ma jeszcze inny talent!

                                              Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy
                                              News 40

                                              Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy

                                              Przepyszne kiełbasy powstają według strzeżonej receptury!

                                              Podróżnik kulinarny - kurpiowskie kury zielononóżki
                                              News 20

                                              Podróżnik kulinarny - kurpiowskie kury zielononóżki

                                              Która kura znosi najzdrowsze i najsmaczniejsze jaja?

                                              Podróżnik kulinarny - bary mleczne
                                              News 280

                                              Podróżnik kulinarny - bary mleczne

                                              W mlecznym barze można dobrze zjeść!

                                              Podróżnik kulinarny - nalewki
                                              News 10

                                              Podróżnik kulinarny - nalewki

                                              Czy wiecie, że nalewki można przygotować niemalże ze wszystkiego - z ziół, owoców i kwiatów. Doskonale smakują i mają właściwości zdrowotne.

                                              Jak wybrać wino na wigilię?
                                              Porada 114

                                              Jak wybrać wino na wigilię?

                                              Zobacz, co radzi redaktor naczelny "Magazynu Wino"

                                              Michel Moran o swojej wigilii
                                              News 78

                                              Michel Moran o swojej wigilii

                                              On jest Francuzem, a jego żona - Polką. Jak wyglądają ich święta?

                                              tvnpix