zamknij

Mięsożercy na start!

News

Jest takie miejsce na warszawskiej mapie gastronomicznej, które miłośników mięsa może przyprawić o zawrót głowy
Mięsożercy na start!
Autor:

„Butchery & Wine” to miejsce niewydumane, którego istotą jest dobrze przyrządzone mięso. Proste wnętrze, wręcz ascetyczne nakrycia stołów powodują, że w restauracji skupiasz się na istocie miejsca - mięsie. Do rzeczy zatem! Steki przygotowywane są tu z największą pieczołowitością.  Jak przyznaje Paweł Suwała - szef kuchni - najważniejsze jest pochodzenie mięsa i wszystkich składników wykorzystywanych do jego przygotowania. ”Butchery & Wine” ma swoich stałych i sprawdzonych dostawców. Mięso na stół trafia z Australii, Hiszpanii i Polski. W restauracji możecie zjeść najbardziej popularny New York stek, Bavette stek, Rib Eye stek, Chateaubriand, a także Wagyu. Ta ostatnia pozycja to specjalny rodzaj wołowiny, którego porcja (ok. 300g) kosztuje ok. 300zł.

I to właśnie tę ostatnio pozycję menu, specjalnie dla was przygotował szef kuchni. Zobaczcie, jak przyrządzić dobrego steka.


Przeczytaj o najlepszej wołowinie na świecie

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (15)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wszystko ładnie i pewnie smacznie tylko czy wszystkie steki przyrządzane dla klientów restauracji są tak obmacywane dłońmi bez rękawiczek? Mam przynajmniej nadzieję, że ręce Pan wcześniej myje.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Widzę że tu sami specjaliści hehe
      Jak dla mnie stek wygląda świetnie i smakowicie, pewnie tak samo smakuje, a chyba o to chodzi?
      Skoro wszyscy jesteście takimi profesjonalistami po co tu zaglądacie? (niedorzeczne)
      Jak nie zła wymowa to zastrzeżenia do przygotowania, wszystko nie tak(cała Polska).
      Pozdrawiam Szefa kuchni, fajne... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z całym szacunkiem do kucharza, ale chyba powinien wiedzieć jak się wymawia nazwę restauracji w której pracuje?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Pierwszy raz trafiłem na tą stronę, z ciekawości. Reklama w TV wskazywała na profesjonalny przekaz. A tutaj klapa. Pan szef kuchni może jest dobry w swoim fachu, ale całkowicie nie nadaje się przed kamerę. Ktoś kto pisał scenariusz, chyba nie do końca przemyślał nad końcowym przekazem.
              Nie dowiedziałem się niczego, jakie to było... rozwiń

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Jak dlugo kruszeje wolowina w Butchery&Wine?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      medium rare do pieca ?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Moi drodzy mięsożercy..... Zapewniam Was ze mięso jest dobre a nawet bardzo dobre bo pochodzi tez z Polskiej wołowiny wyhodowanej na Polskich polach i pastwiskach...SMACZNEGO...

                          Pan Janek lat 59 technolog mięsa (40 lat pracy w branży mięsnej)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Może te 40 lat sprawiło, że się przyzwyczaiłeś ;) Polska wołowina jest bardzo kiepskiej jakości. Praktycznie bez marynaty nie ma co zaczynać

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  świetne jedzenie, profesjonalna obsługa . . . szczerze polecam!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      SteK zawsze wchodzi do pieca!!!:)))
                                      Pozdrawiam

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          raczej nie zawsze

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Stek do pieca? Boj sie . Racja ze stek musi odpoczac ale zeby go wkladac do pieca? Wstyd. Pozdrawiam Piotra Lemanskiego.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  stek zawsze do pieca.jak tego nie wiesz to nie pisz...

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość
                                                      • ~Gość:
                                                      • stek zawsze do pieca.jak tego nie wiesz to nie pisz...
                                                      • rozwiń

                                                      Blue i rare też wsadzisz do pieca? Gratuluję!

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          menda_mendaa
                                                          • ~Gość:
                                                          • Blue i rare też wsadzisz do pieca? Gratuluję!
                                                          • rozwiń

                                                          Rare wsadze;)Na 90stopni 1min

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                              Dodajdo ulubionych
                                                              Usuńz ulubionych
                                                              15komentarzy

                                                              Zobacz również

                                                              Podróżnik kulinarny - pierogi z żubra
                                                              News 170

                                                              Podróżnik kulinarny - pierogi z żubra

                                                              Jak smakują pierogi z żubra? Sprawdź!

                                                              Ulubiona potrawa Michela Morana to...
                                                              News 155

                                                              Ulubiona potrawa Michela Morana to...

                                                              Którą polską potrawę pokochało francuskie podniebienie Michela Morana?

                                                              Nosowska testuje swoje dania na...?
                                                              News 32

                                                              Nosowska testuje swoje dania na...?

                                                              Poza świetnym wokalem Kasia Nosowska ma jeszcze inny talent!

                                                              Najlepsza wołowina na świecie Ciekawostka 201

                                                              Najlepsza wołowina na świecie

                                                              Słyszeliście kiedyś o wołowinie wagyu?

                                                              Podróżnik kulinarny - polskie baby
                                                              News 20

                                                              Podróżnik kulinarny - polskie baby

                                                              Co te wypieki mają wspólnego z Ali-Babą?

                                                              Podróżnik kulinarny - bary mleczne
                                                              News 280

                                                              Podróżnik kulinarny - bary mleczne

                                                              W mlecznym barze można dobrze zjeść!

                                                              Stary piernik gwarancją dobrobytu! Ciekawostka 11

                                                              Stary piernik gwarancją dobrobytu!

                                                              Którą francuską potrawę powinni poznać Polacy?
                                                              News 14

                                                              Którą francuską potrawę powinni poznać Polacy?

                                                              Poleca Michel Moran!

                                                              tvnpix