zamknij

Mięsożercy na start!

News

Jest takie miejsce na warszawskiej mapie gastronomicznej, które miłośników mięsa może przyprawić o zawrót głowy
Mięsożercy na start!
Autor:

„Butchery & Wine” to miejsce niewydumane, którego istotą jest dobrze przyrządzone mięso. Proste wnętrze, wręcz ascetyczne nakrycia stołów powodują, że w restauracji skupiasz się na istocie miejsca - mięsie. Do rzeczy zatem! Steki przygotowywane są tu z największą pieczołowitością.  Jak przyznaje Paweł Suwała - szef kuchni - najważniejsze jest pochodzenie mięsa i wszystkich składników wykorzystywanych do jego przygotowania. ”Butchery & Wine” ma swoich stałych i sprawdzonych dostawców. Mięso na stół trafia z Australii, Hiszpanii i Polski. W restauracji możecie zjeść najbardziej popularny New York stek, Bavette stek, Rib Eye stek, Chateaubriand, a także Wagyu. Ta ostatnia pozycja to specjalny rodzaj wołowiny, którego porcja (ok. 300g) kosztuje ok. 300zł.

I to właśnie tę ostatnio pozycję menu, specjalnie dla was przygotował szef kuchni. Zobaczcie, jak przyrządzić dobrego steka.


Przeczytaj o najlepszej wołowinie na świecie

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (15)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wszystko ładnie i pewnie smacznie tylko czy wszystkie steki przyrządzane dla klientów restauracji są tak obmacywane dłońmi bez rękawiczek? Mam przynajmniej nadzieję, że ręce Pan wcześniej myje.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Widzę że tu sami specjaliści hehe
      Jak dla mnie stek wygląda świetnie i smakowicie, pewnie tak samo smakuje, a chyba o to chodzi?
      Skoro wszyscy jesteście takimi profesjonalistami po co tu zaglądacie? (niedorzeczne)
      Jak nie zła wymowa to zastrzeżenia do przygotowania, wszystko nie tak(cała Polska).
      Pozdrawiam Szefa kuchni, fajne... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          z całym szacunkiem do kucharza, ale chyba powinien wiedzieć jak się wymawia nazwę restauracji w której pracuje?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Pierwszy raz trafiłem na tą stronę, z ciekawości. Reklama w TV wskazywała na profesjonalny przekaz. A tutaj klapa. Pan szef kuchni może jest dobry w swoim fachu, ale całkowicie nie nadaje się przed kamerę. Ktoś kto pisał scenariusz, chyba nie do końca przemyślał nad końcowym przekazem.
              Nie dowiedziałem się niczego, jakie to było... rozwiń

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Jak dlugo kruszeje wolowina w Butchery&Wine?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      medium rare do pieca ?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Moi drodzy mięsożercy..... Zapewniam Was ze mięso jest dobre a nawet bardzo dobre bo pochodzi tez z Polskiej wołowiny wyhodowanej na Polskich polach i pastwiskach...SMACZNEGO...

                          Pan Janek lat 59 technolog mięsa (40 lat pracy w branży mięsnej)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Może te 40 lat sprawiło, że się przyzwyczaiłeś ;) Polska wołowina jest bardzo kiepskiej jakości. Praktycznie bez marynaty nie ma co zaczynać

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  świetne jedzenie, profesjonalna obsługa . . . szczerze polecam!!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      SteK zawsze wchodzi do pieca!!!:)))
                                      Pozdrawiam

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          raczej nie zawsze

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Stek do pieca? Boj sie . Racja ze stek musi odpoczac ale zeby go wkladac do pieca? Wstyd. Pozdrawiam Piotra Lemanskiego.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  stek zawsze do pieca.jak tego nie wiesz to nie pisz...

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość
                                                      • ~Gość:
                                                      • stek zawsze do pieca.jak tego nie wiesz to nie pisz...
                                                      • rozwiń

                                                      Blue i rare też wsadzisz do pieca? Gratuluję!

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          menda_mendaa
                                                          • ~Gość:
                                                          • Blue i rare też wsadzisz do pieca? Gratuluję!
                                                          • rozwiń

                                                          Rare wsadze;)Na 90stopni 1min

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                                                              Dodajdo ulubionych
                                                              Usuńz ulubionych
                                                              15komentarzy

                                                              Zobacz również

                                                              Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie
                                                              News 510

                                                              Podróżnik kulinarny - powidła strzeleckie

                                                              Gdzie bije "powidłowe" serce Polski?

                                                              Podróżnik kulinarny odwiedza Jaffę
                                                              News 10

                                                              Podróżnik kulinarny odwiedza Jaffę

                                                              Maciej Nowak na tropie hummusu i falafelu

                                                              Podróżnik kulinarny - makaron razowy
                                                              News 20

                                                              Podróżnik kulinarny - makaron razowy

                                                              Czy warto uzupełnić swoją dietę o makarony razowe, pszenne, żytnie, orkiszowe?

                                                              Podróżnik kulinarny - nalewki
                                                              News 10

                                                              Podróżnik kulinarny - nalewki

                                                              Czy wiecie, że nalewki można przygotować niemalże ze wszystkiego - z ziół, owoców i kwiatów. Doskonale smakują i mają właściwości zdrowotne.

                                                              Podróżnik kulinarny - małych bistro czar
                                                              News 10

                                                              Podróżnik kulinarny - małych bistro czar

                                                              Maciej Nowak odwiedza małe bistra, w tym Przekąski Zakąski na Krakowskim Przedmieściu.

                                                              Podróżnik kulinarny na rybach
                                                              News 40

                                                              Podróżnik kulinarny na rybach

                                                              Dowiedz się gdzie kupować i jakie ryby wybierać, aby mięso było smaczne!

                                                              Nosowska testuje swoje dania na...?
                                                              News 32

                                                              Nosowska testuje swoje dania na...?

                                                              Poza świetnym wokalem Kasia Nosowska ma jeszcze inny talent!

                                                              Podróżnik kulinarny - polskie baby
                                                              News 20

                                                              Podróżnik kulinarny - polskie baby

                                                              Co te wypieki mają wspólnego z Ali-Babą?

                                                              tvnpix