zamknij

Jak się robi klarowane masło?

Porada

Porada Łapanowskiego
Jak się robi klarowane masło?
Autor: kulinarni.pl/3tv

Zobacz, jak Grzegorz Łapanowski przygotowuje klarowane masło. Ta porada przyda ci się w wielu innych przepisach.

Klarowane masło jest jednym z najważniejszych składników dobrej kuchni.

Podstawową zaletą klarowanego masła jest to, że można na nim smażyć w wysokiej temperaturze i takie masło nie przypala się. Poza tym ma ono wyjątkowy aromat i można je przechowywać przechowywać w lodówce nawet do pół roku.

Jak je przygotować? Nic prostszego:

  • Potrzebujesz 1 kostkę masła
  • Podgrzej masło w rondelku
  • Usuń pianę i wygotuj wodę, która jest w nim zawarta
  • Gotowe klarowane masło zlej do słoika
  • Cały osad powinien zostać na dnie garnka

>>>> Przepis możesz wykorzystać do przygotowania warzyw parowanych z bułką tartą

Autor: Grzegorz Łapanowski

____________________________________________________________________________

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

____________________________________________________________________________

Zobacz przepis na warzywa parowane z bułką tartą

 

Quiche z łososia i brokułów
Autor: BBS Quiche z łososia i brokułów

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
brakkomentarzy

Zobacz również

Tajemnice polskiej kuchni
Porada 20

Tajemnice polskiej kuchni

Stopnie wysmażenia steka Ciekawostka 26

Stopnie wysmażenia steka

Jeżeli znajdziesz się w restauracji z najlepszymi i prawdziwymi stekami, musisz wiedzieć jaki stek zamówić. Mamy dla ciebie krótką instrukcję i stopnie wysmażenia steków

Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy
News 40

Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy

Przepyszne kiełbasy powstają według strzeżonej receptury!

Jak rozpoznać prawdziwego szampana?
Porada 60

Jak rozpoznać prawdziwego szampana?

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr News 220

Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

Tradycyjne wigilijne menu przygotowuje się z płodów rolnych i leśnych, a więc ze zboża, kaszy, jarzyn oraz grzybów, orzechów, miodu, a także z ryb. Mimo to, w różnych regionach Polski Wigilia smakuje inaczej.

Podróżnik kulinarny - cieszyńskie przysmaki
News 370

Podróżnik kulinarny - cieszyńskie przysmaki

Poznaj przepis na ciasteczka imbirowe i inne regionalne pyszności ze Śląska Cieszyńskiego!

Mięsożercy na start!
News 1215

Mięsożercy na start!

Jest takie miejsce na warszawskiej mapie gastronomicznej, które miłośników mięsa może przyprawić o zawrót głowy

Podróżnik kulinarny - egzotyczne warzywa
News 11

Podróżnik kulinarny - egzotyczne warzywa

Egzotyczne warzywa i zioła mają wiele właściwości, których brakuje naszym tradycyjnym odmianom

tvnpix