zamknij

Szybki sposób na brązowy ryż

Porada

Oszczędzaj czas w kuchni
Szybki sposób na brązowy ryż
Autor: 3 tv/kulinarni.pl

Ryż brązowy gotuje się bardzo długo. Poznaj nowy patent Moniki Mrozowskiej, dzięki któremu przy jego gotowaniu spędzisz znacznie mniej czasu.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

chcialem sprostowac cos - ryz brazowy [200g] gotuje sie w 1,5L wody w szybkowarze... 4 minuty od momentu wyskoczenia wskaznika cisnienia.
zadne 15 min! chyba, ze chce sie go rozgotowac.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      4 min raczej ryż biały. Właśnie skończyłam gotować ryż brązowy długoziarnisty w proporcji jak na filmie (1 szkl. ryżu, 2 szkl. wody) przez 15 min i to jest za krótko. Chciałam ugotować ryż na sypko, tak żeby cała woda się wchłonęła, ale ryż wyszedł lekko twardy, taki al dente i trochę wody jeszcze zostało. Następnym razem... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Z całym szacunkiem, ale brązowy ryż gotuje się 25-30minut (bardzo długo?), a w szybkowarze 15 min. Więc pytam gdzie tu mamy 3 krotnie obniżony czas gotowania? Kolejny chwyt marketingowy.Pani Moniko, matematyka się kłania. Poza tym co to za patent. Nie każdy posiada szybkowar i jest to dosyć oczywiste, że ciśnienie w szybkowarze jest wyższe,... rozwiń

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              szybkowar myjemy przez 10 min :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Szczerze to według mnie warto ja raz ugotowałam w nim rosół i nie wyobrażam sobie gotować go juz w normalnym garnku, a co do ryżu to nie 15 minut tylko ja gotuje 5-6 minut no chyba że ktoś lubi ryżową breje.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
                      Dodajdo ulubionych
                      Usuńz ulubionych
                      5komentarzy

                      Zobacz również

                      Podróżnik kulinarny na rybach
                      News 40

                      Podróżnik kulinarny na rybach

                      Dowiedz się gdzie kupować i jakie ryby wybierać, aby mięso było smaczne!

                      Najlepsza wołowina na świecie Ciekawostka 201

                      Najlepsza wołowina na świecie

                      Słyszeliście kiedyś o wołowinie wagyu?

                      Co jada Święty Mikołaj? Ciekawostka 31

                      Co jada Święty Mikołaj?

                      Ulubiona potrawa Michela Morana to...
                      News 155

                      Ulubiona potrawa Michela Morana to...

                      Którą polską potrawę pokochało francuskie podniebienie Michela Morana?

                      Mięsożercy na start!
                      News 1215

                      Mięsożercy na start!

                      Jest takie miejsce na warszawskiej mapie gastronomicznej, które miłośników mięsa może przyprawić o zawrót głowy

                      Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr News 220

                      Kuchnia wigilijna od morza aż do Tatr

                      Tradycyjne wigilijne menu przygotowuje się z płodów rolnych i leśnych, a więc ze zboża, kaszy, jarzyn oraz grzybów, orzechów, miodu, a także z ryb. Mimo to, w różnych regionach Polski Wigilia smakuje inaczej.

                      Co zrobić, żeby nie przytyć?
                      News 21

                      Co zrobić, żeby nie przytyć?

                      Basia Ritz ma swoje sposoby!

                      Jak otworzyć wino musujące?
                      Porada 765

                      Jak otworzyć wino musujące?

                      Mistrz Polski sommelierów pokazuje, jak to zrobić!

                      tvnpix