zamknij

Aromatyczna ryba w papilotach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Najlepszy sposób na rybę!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Beata ŚniechowskaAromatyczna ryba w papilotach

Składniki

  •  opcjonalnie - nasiona kopru włoskiego
  • 1 wypatroszona ryba (pstrąg, dorada(
  • kilka pomidorów
  • 70 g białej części pora
  • 5-8 czarnych oliwek
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 plastry cytryny
  • 2 małe ząbki czosnku
  •  świeże zioła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  •  sól morska, świeżo zmielony pieprz
0
0
  • Rozgrzej piekarnik do 220 st C. Na desce do krojenia rozłóż duży kawałek folii aluminiowej, a na nim arkusz papieru do pieczenia o jednakowej wielkości.
  • Rybę wypłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym a na skórze zrób kilka nacięć za pomocą ostrego noża. Rybę dopraw solą oraz pieprzem (również w środku). W powstałe „kieszenie” i do środka ryby włóż świeże zioła, posiekaną papryczkę chili i rozgniecione ząbki czosnku. Pomidory i por umyj, pokrój w plastry i rozłóż na pergaminie, polej octem balsamicznym i dopraw solą oraz pieprzem. Na warzywach ułóż rybę, plastry cytryny, posyp oliwkami i resztą ziół. Całość dopraw nasionami kopru włoskiego i polej oliwą z oliwek.
  • Zawiń rybę w pergamin oraz folię. Nie zwijaj zbyt ciasno papilota i staraj się pozostawić wolną przestrzeń w środku. Dzięki cyrkulującej w środku parze, ryba lepiej przejdzie zapachami ziół i cytryny  i nie będzie wysychała.
  • Wstaw paczuszki na ok. 15 – 20 minut do piekarnika i zapiecz. Upieczoną rybę przełóż na talerz w papilotach i odkryj je przed samym spożyciem.
  • Smacznego!

Przepis pochodzi z bloga www.beatasniechowska.pl

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix