zamknij

Aromatyczne bakłażany w sosie czosnkowym

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Świetny dodatek do mięs i dań głównych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsAromatyczne bakłażany w sosie czosnkowym

Składniki

  • 4-5  dużych, dojrzałych bakłażanów
  • odrobina majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie pietruszka, kolendra, szczypiorek
0
0

Sposób przygotowania:

  • Bakłażany pokrój w plastry średniej grubości. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż plastry bakłażanów i smaż z obu stron na złoto. Przypraw solą i pieprzem.
  • Wyciśnij czosnek do salaterki. Dodaj 2 łyżki majonezu oraz jogurt naturalny. Wymieszaj sos.
  • Na talerzu wyłóż bakłażany, polej sosem. Dodatkowo posyp np. świeżą pietruszką, kolendrą lub szczypiorkiem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix