Aromatyczne bakłażany w sosie czosnkowym
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcjiŚwietny dodatek do mięs i dań głównych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4-5 dużych, dojrzałych bakłażanów
- odrobina majonezu
- 2 ząbki czosnku
- odrobina jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie pietruszka, kolendra, szczypiorek
0
0
Sposób przygotowania:
- Bakłażany pokrój w plastry średniej grubości. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż plastry bakłażanów i smaż z obu stron na złoto. Przypraw solą i pieprzem.
- Wyciśnij czosnek do salaterki. Dodaj 2 łyżki majonezu oraz jogurt naturalny. Wymieszaj sos.
- Na talerzu wyłóż bakłażany, polej sosem. Dodatkowo posyp np. świeżą pietruszką, kolendrą lub szczypiorkiem.
Przepis z "Dzień dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.